PEKCANLI'DAN, FERHATOĞLU'NA ZOR SORU! "AK PARTİ'NİN ADAYINA MI, YOKSA KENDİ ADAYINA MI OY VERECEKSİN?"

MHP İl Başkanı Süleyman Ferhatoğlu'nun partisine yönelik eleştirilerine cevap veren CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, "MHP İl Başkanı acaba yerel seçimlerde kendi adayına mı oy verecek, yoksa AK Parti'nin adayına mı oy verecek onu da söylesin." dedi.

PEKCANLI'DAN, FERHATOĞLU'NA ZOR SORU! "AK PARTİ'NİN ADAYINA MI, YOKSA KENDİ ADAYINA MI OY VERECEKSİN?"

MHP İl Başkanı Süleyman Ferhatoğlu'nun partisine yönelik eleştirilerine cevap veren CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, "MHP İl Başkanı acaba yerel seçimlerde kendi adayına mı oy verecek, yoksa AK Parti'nin adayına mı oy verecek onu da söylesin." dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
12 Aralık 2018 Çarşamba 08:21
PEKCANLI'DAN, FERHATOĞLU'NA ZOR SORU! "AK PARTİ'NİN ADAYINA MI, YOKSA KENDİ ADAYINA MI OY VERECEKSİN?"

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, MHP İl Başkanı Süleyman Ferhatoğlu tarafından partisine yönelik eleştirilere cevap verdi. Pekcanlı, Ferhatoğlu'nun "Mustafa Kemal Atatürk yaşasaydı, CHP’yi mirasından reddederdi." söylemine, "Keşke Atatürk 10 sene daha yaşasaydı zaten bu zihniyetteki insanlar Türkiye'de var olmazdı." şeklinde karşılık verdi. Pekcanlı, Ferhatoğlu'nun açıklamalarını çok ciddiye almadığını da ifade ederek, "MHP İl Başkanı acaba yerel seçimlerde kendi adayına mı oy verecek, yoksa Akp'nin adayına mı oy verecek onu da söylesin." dedi.

Pekcanlı  belediye başkanlığı konusunda sol tabanlı adaylar üzerinde yoğunlaşan İYİ Parti hakkında ise, "Şunu bilsinler ki solun gerçek kalesi burası. Edirneliler de bunu gayet iyi biliyor. İşin sol tarafı CHP diye lanse ediliyorsa ben de bu arkadaşları CHP'ye oy vermeye davet ediyorum, buranın adayına destek vermeye davet ediyorum. Sol gösterip sağ vurmasın kimse." dedi.

"ATATÜRK 10 YIL DAHA YAŞASA, BU ZİHNİYETTEKİ İNSANLAR OLMAZDI"

MHP İl Başkanı Süleyman Ferhatoğlu pazartesi günü düzenlemiş olduğu basın toplantısında, "Mustafa Kemal Atatürk yaşasaydı, CHP’yi mirasından reddederdi." ifadederini kullanmıştı. Dün bu konuyla ilgili açıklama yapan CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, "Keşke Atatürk 10 sene daha yaşasaydı zaten bu zihniyetteki insanlar Türkiye'de var olmazdı. Keşke yaşasaydı ama Atatürk 10 sene daha yaşasaydı MHP'nin il başkanı da CHP'nin kıymetini bilirdi. O yüzden Sayın Ferhatoğlu'nun açıklamalarını çok da ciddiye almıyorum. Ayrıca aday açıklaması yapmışlar sanırım, o açıklamayı yaparken koalisyon ortaklarından izin almışlar mı? Memleket için hayırlısı diyorum. Bizim kurucumuz zaten Mustafa Kemal Atatürk. Ben bunu çok fazla dillendirmek istemiyorum ama bize diyorlar ki hep Atatürk'ün ismini kullanıyorsunuz. Şunu bilmeliler ki biz 24 saat Atatürk'le yatıp kalkıyoruz. Bizim yaşam felsefemiz bu. MHP İl Başkanı'nın da söylemlerini çok ciddiye almıyorum. Biraz daha bu lafları söylerken pişmesi lazım." şeklinde konuştu.

"FERHATOĞLU KENDİ ADAYINA MI, AKP'NİN ADAYINA MI OY VERECEK?"

Edirne'nin yüzde 60'ında adaylarının belli olduğunu söyleyen Pekcanlı, "Coşkulu bir karşılama ile Edirne'ye geldik. Bütün siyasi partilerin çıkardıkları adaylara saygımız var. Bizim cenaha baktığımızda İYİ Parti ile de görüşmeler var, Saadet Partisi ile de dirsek temasımız var. Biz ittifakın millet tarafında olan kişilerle diyaloğumuzu gayet iyi sürdürüyoruz. Edirne'de de demokrasiye açık olan her kent gibi her partiden de aday çıkacaktır. Ama en ufak fırsatta bizi de Atatürk'le eleştirmeye çalışmak çok ucuz söylemlerden ibaret. Gerçekten ciddiye almıyorum. Asıl ne yapacaklar onları anlatsınlar. MHP İl Başkanı acaba yerel seçimlerde kendi adayına mı oy verecek, yoksa Akp'nin adayına mı oy verecek onu da söylesin. Ben net bir şekilde Recep Gürkan'la birlikte siyaset yapıyorum ve bütün CHP'liler gibi biz de kendi adayımıza sahip çıkacağız." dedi.

"24 MAHALLEDE DE ALTYAPIYI ÇÖZECEĞİZ"

Altyapı üzerinden kendilerine yapılan eleştirilere de cevap veren Pekcanlı, "Altyapı ile ilgili İller Bankası'nın projeyi kendi yapmak istemesi gibi bir durum yok. Bakıyoruz AK Parti'nin yaptığı işlere, Pazarkule bağlantı yolunu kaç yıldır beceremediler. Burada E5'te bitti iş. Yıldırımın altında bir sürü kamulaştırma yaptılar. Ne yaptılar otobana kadar? Buradan geçin bir de Edirne – Kırklareli arasındaki yola bakın. En iyi yol buldukları iş, yol işi. Edirne halkı altyapıda bir ciddi sorun olduğunu referandumda öğrendi. Sadece bir kısım çok serzenişteydi. Biz Edirne'nin 24 mahallesinde altyapı sorununu çözeceğiz bu kadar basit. Krediyi onayını yaptırsınlar bu iş bitsin." ifadelerini kullandı.

"SOLUN GERÇEK KALESİ BİZİZ"

Pekcanlı, İYİ Parti'nin aday adayları arasında sol tabanlı kişilerin olduğunu belirterek, "2009'da yüzde 58 ciddi bir başarıdır. Ama o başarı da bu çatı altında oldu. 2014 seçimlerini herkes biliyor. Kimlerin bu partiyi terkedip gittiğini, kimlerin partiyi sattığını herkes biliyor. Gidenlerle beraber hainlik edenleri de herkes biliyor. 2014'te bu kadar negatif harekete rağmen yüzde 36 oy aldık. Amaç belediyeyi almaktı, yüzde 36 ile kazandık ama kazandık. 2015'te zaten toparlandık ve Türkiye birincisi olduk genel seçimlerde. Ama şimdi herşey değişti ve ittifak durumu söz konusu. Bu dönemde ittifaklar yarıştı. Şimdi aday profiline baktığımızda İYİ Parti'den aday olan isimler herhalde yolu şaşırdı İYİ Parti'ye gitti. Bakıyoruz geçmişte DSP'de hizmet vermiş insanlar, CHP'de başkanlık yapmış kişiler var. Ama şunu bilsinler ki solun gerçek kalesi burası. Edirneliler de bunu gayet iyi biliyor. İşin sol tarafı CHP diye lanse ediliyorsa ben de bu arkadaşları CHP'ye oy vermeye davet ediyorum, buranın adayına destek vermeye davet ediyorum. Sol gösterip sağ vurmasın kimse." dedi.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.