PEKCANLI, MUMCU'YU ANDI

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı “ Ülkesinin geleceği için kalemiyle mücadele eden aydın gazeteci Uğur Mumcu’yu saygıyla anıyorum” dedi

PEKCANLI, MUMCU'YU ANDI

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı “ Ülkesinin geleceği için kalemiyle mücadele eden aydın gazeteci Uğur Mumcu’yu saygıyla anıyorum” dedi

Emre SEDEF
Emre SEDEF
24 Ocak 2022 Pazartesi 06:52
PEKCANLI, MUMCU'YU ANDI

Pekcanlı yaptığı açıklamada “ 24 Ocak 1993’te, karanlık güçler tarafından arabasına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu vahşice katledilen gazeteci yazar Uğur Mumcu’nun ölümünün üzerinden 29 yıl geçti.Geçen 29 yılda seni unutmadık unutmayacağız. Mumcu , Gazeteciliğin, halkın sağlıklı bilgi alma, kamuoyunun özgürce oluşmasına katkı verme sorumluluğunu taşımak olduğuna inandı.  Yaşamı boyuncu bunun kavgasını verdi.

Ne yazık ki Türkiye’de ülkesini ve halkını aydınlatmaktan başka bir kaygısı olmayan basın emekçileri, gazeteci, bilim insanı ve aydınlar,  kimi zaman tutuklanarak hapse atılmış, kimi zaman da göz göre göre gelen siyasi cinayetler, suikastlar sonucunda katledilmiştir.

Bugün Mumcuların, İpekçilerin, Aksoyların, Kışlalıların, Göktepelerin ve Dinklerin failleri hala karanlıkta bekliyor. Zaman aşımına uğrayan, açığa çıkartılmamış her faili meçhulden de tarihin elbet hesap soracağına, elbet bütün gerçeklerin bir gün açığa çıkacağına yürekten inanıyorum.

Daha nice Mumcuların yetiştiği ve faili meçhul tüm cinayetlerin aydınlatıldığı bir Türkiye özlemi ile Uğur Mumcunun katledilişinin 29. yılında,  saygı ve rahmetle anıyorum." ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.