PİYASADA “YAPRAK KIPIRDAMIYOR”

24 Haziran seçimlerinden sonra gergin ortamın geçmesiyle birlikte piyasanın hareketlenmesi beklenirken Selimiye Arasta Çarşısı Dernek Başkanı Adem Bayrak, piyasanın daha da durulduğunu söyledi.

PİYASADA “YAPRAK KIPIRDAMIYOR”

24 Haziran seçimlerinden sonra gergin ortamın geçmesiyle birlikte piyasanın hareketlenmesi beklenirken Selimiye Arasta Çarşısı Dernek Başkanı Adem Bayrak, piyasanın daha da durulduğunu söyledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
29 Haziran 2018 Cuma 10:14
PİYASADA “YAPRAK KIPIRDAMIYOR”

24 Haziran seçimlerinden sonra gergin ortamın geçmesiyle birlikte piyasanın hareketlenmesi beklenirken Selimiye Arasta Çarşısı Dernek Başkanı Adem Bayrak, piyasanın daha da durulduğunu söyledi. Seçim ortamının geride kalmasıyla birlikte esnaf işlerinin açılmasını beklerken Tarihi Arasta Çarşısı esnafı durumun gidişatından hiç memnun değil. Konuyla ilgili konuşan Selimiye Arasta Çarşısı Dernek Başkanı Adem Bayrak bizde seçimden önce piyasanın hareketlenmesini bekliyorduk fakat tam tersi oldu derken “Arasta Çarşısı esnafı olarak işlerimizin daha iyiye gitmesini beklerken işlerimiz daha kötüye gidiyor. Yurt dışından gelen ziyaretçi sayısında ciddi bir düşüş var. Piyasa bir türlü canlanamıyor. Doların bu denli yükselmesi bizi de olumsuz yönde etkiledi. Dolar yükseldikçe sattığımız ürünlerin fiyatları da yükseliyor. Her şey bu kadar pahalaşırken asgari ücretin de düşük olmasıyla birlikte vatandaşlarımızın alım gücü iyice azalıyor. Piyasanın düzeleceğini de hiç düşünmüyorum.

“ARASTA ÇARŞISINDA AÇIK DÜKKAN BULAMAZSINIZ”

Yemiş Hanı Kapanı Kazı alanının düzelmesini istediklerini bir kez daha tekrarlayan Bayrak “Bu kazı alanı düzeltilmezse Selimiye’nin UNESCO mirasından çıkarılma tehlikesi var. Eğer Selimiye UNESCO miras listesinden çıkartılırsa Arasta Çarşısında açık dükkan bulamazsınız.” Diye konuştu.

Tarım alanına ve çiftçinin durumuna da değinen Bayrak “Bir kilo buğday 900 lira, mazot 6 lira, gübre 1500 lira. Çiftçilerimizin de durumu çok bozuk. Bu piyasa nasıl hareketlenecek? Çiftçi belini düzeltemez halde. Buğdayın kilosu 1750 lira olursa anca o zaman kafa kafaya geliriz.

“TARLALARIN HEPSİNİ BİRİ TOPLUYOR”

Tarlaları birinin topladığını belirten Bayrak “Nevzat Demir diye biri varmış. Bizim 5 bin liraya aldığımız tarlaları bu adam 10 bin liraya alıyor. Bu yüzden biz tarla satın alamıyoruz. Bu adam bu tarlaları 10 bin liraya 15 bin liraya nasıl alıyor bu bir soru işaretidir. Biz şimdi üretici olarak 10 bin liradan tarla alamayız. Alsak da ödeyemeyiz. O nasıl alıyor da nasıl ödüyor. Bu şahıs neden tarları adli yeden alıyor, neden normal kişiden birebir görüşerek almıyor. Bu şahıs bütün tarlaları 10 bin liradan aldığı için biz tarla alamıyoruz. Bu sefer tekelleşme meydana geliyor çiftçilik gün geçtikçe bitiyor. Bunun önlenmesini, hayvancılığın artmasını talep ediyorum.

BAYRAK’TAN TARIM BAKANINA ÖNERİ

Bu 300 koyun olayı ne oldu diyen Bayrak “Edirne’de bu koyunlar kimlere verildi? Verildi mi? Şehirdeki vatandaşı köye çekmek değil de, köydeki bu işi yapabilecek arkadaşlara bu koyunların verilmesi gerekir. Tarım Bakanımıza bir önerim var. Köyde 50 dönüm toprağı olan şahısa 50 koyun, 100 dönüm toprağı olan şahısa 100 tane koyun verilsin. Milli asılaya katkı böyle sağlanır. Adamın tarlası yok, toprağı yok, ağırı yok, yemi yok, yedireceği yok, yem çıkartacağı toprağı yok, böyle birine 10 tane koyun verince bu adam koyunlara bakamıyor ve koyun ölüyor zaten. Bakamayacak insanlara 10’ar 10’ar koyunlar verileceğine, bu koyunlar bakabilecek kişilere verilmeli.” Dedi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.