PROF. DR. ZAFER REKTÖR YARDIMCILIĞINA ATANDI 

Devlet Konservatuarı Müdürü, Balkan Senfoni Orkestrası Şefi ve Genel Sanat Yönetmeni olarak görev yapan Prof. Dr. Ahmet Hamdi Zafer, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevine atandı.

PROF. DR. ZAFER REKTÖR YARDIMCILIĞINA ATANDI 

Devlet Konservatuarı Müdürü, Balkan Senfoni Orkestrası Şefi ve Genel Sanat Yönetmeni olarak görev yapan Prof. Dr. Ahmet Hamdi Zafer, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevine atandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
19 Haziran 2019 Çarşamba 08:48
PROF. DR. ZAFER REKTÖR YARDIMCILIĞINA ATANDI 

Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevine Prof. Dr. Ahmet Hamdi Zafer atandı. Prof. Dr. Zafer aynı zamanda Devlet Konservatuarı Müdürlüğü, Balkan Senfoni Orkestrası Şefliği ve Genel Sanat Yönetmeni olarak görev yapıyor. Prof. Dr. Zafer yeni görevinde, Trakya Üniversitesi’nin Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu ve Prof. Dr. Cem Uzun ile birlikte çalışacak.

TABAKOĞLU: “ZAFER’E YENİ GÖREVİNDE BAŞARILAR DİLİYORUM”

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bugüne kadar birçok başarıya imza atan Prof. Ahmet Hamdi Zafer, bundan böyle aynı zamanda Rektör Yardımcılığı görevini de üstlenecek. Organizasyon yeteneği, güçlü iletişim becerisi ve güler yüzü, zaman, mekân ve mesai kavramı tanımayan çalışma anlayışıyla üniversitemizin başarılarında önemli payı olan Prof. Ahmet Hamdi Zafer’i Rektör Yardımcılarımız arasında görmekten mutluluk duyuyorum. Hayata geçirdiği çalışmalarla üniversite ve toplumun bütünleşmesine katkı sağlayan, Balkan Senfoni Orkestrası ile adımızı tüm dünyaya duyuran Prof. Ahmet Hamdi Zafer, üniversitemizin yönetim anlayışına aynı zamanda bir sanatçının hassasiyetlerini de kazandırmış olacak. Yönetim aslında bir orkestrasyon işidir. Yıllardır bir senfoni orkestrasını yöneten, farklı sesleri, farklı renkleri eşsiz bir uyumla buluşturan Prof. Ahmet Hamdi Zafer’in, bu yönetim becerisini, üniversitemiz adına çok farklı alanlarda da faydaya çevireceğine gönülden inanıyorum. İlk günden bu yana omuz omuza çalıştığımız, çok değerli dostlarım, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu ve Prof. Dr. Cem Uzun’dan oluşan üst yönetim ekibimiz, Prof. Ahmet Hamdi Zafer’in aramıza katılmasıyla daha da güçlenecek. Adeta bir aile ortamı olarak tanımladığımız, dostluğun, uyumun, iyi niyetin ve kardeşliğin her zaman ön planda olduğu yönetim anlayışımız ve tüm yönetim organlarımızın desteğiyle Trakya Üniversitesi’ni daha da ileriye taşıyacağız. Prof. Ahmet Hamdi Zafer’e yeni görevinde canı gönülden başarılar diliyor, üniversitemiz için hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

ZAFER: “BÜYÜK MUTLULUK DUYUYORUM”

Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevine getirilmekten onur duyduğunu ifade eden Prof. Ahmet Hamdi Zafer,  “Başta rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu olmak üzere üniversitemizin yönetimine, beni böyle bir görevle onurlandırdıkları için gönülden teşekkür ediyorum. Trakya Üniversitesi ailesinin bir üyesi ve bugün de bu değerli yönetim ekibinin bir parçası olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bugüne kadar olduğu gibi, bu zorlu görevde de üzerime düşen neyse, fazlasını yerine getirmek için gayret edeceğim. Rektörümüzle birlikte, değerli Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu ve Prof. Dr. Cem Uzun Hocalarımızın da desteğiyle, kısa sürede uyum içinde çalışacağımıza inanıyorum. Üniversitemiz ve Edirne’miz için, tüm Balkanlar için yeni projeler üretmeye, adımızı her geçen gün daha da yüksek sesle duyurmaya, Trakya Üniversiteli olmanın bir ayrıcalık olduğunu herkese hissettirmeye devam edeceğiz. Bu onura layık olabilmek için şevkle, heyecanla çalışmak, üretmek, her zamanki gibi önceliğim olacak. Bir defa daha teşekkür ediyor, üniversitemiz için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

PROF. DR. AHMET HAMDİ ZAFER KİMDİR?

Prof. Ahmet Hamdi Zafer, 1980 yılında Edirne’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Edirne’de tamamlayan Prof. Ahmet Hamdi Zafer, 1991 yılında lise eğitimi için Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’na adım atarak keman eğitimine başladı. Başarılı bir öğrencilik hayatının ardından, lisans eğitimini de Trakya Üniversitesi’nde tamamlayan Prof. Ahmet Hamdi Zafer bu süreçte, Prof. Nuri İyicil, Prof. Dr. Erol Tarkum, Prof. Dr. Süleyman Sırrı Güner, Doç. Arif Manaflı, Prof. Çiğdem İyicil, Prof. Cihat Aşkın gibi birçok değerli isimle birlikte çalıştı. 2001 yılında lisans bölümünden mezun olan Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Trakya Üniversitesi’nde yüksek lisans programına kabul edildi. Aynı dönemde, İstanbul Cemal Reşit Rey Senfoni Orkestrası’nda, orkestra sanatçısı olarak çalışmaya başladı, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, Adana Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası gibi önemli kurumlarda konuk sanatçı olarak yer aldı. Borusan Flarmoni Orkestrası ve İstanbul Oda Orkestrası gibi önemli orkestralarda görev aldı. Orkestracılık kariyeri boyunca, dünyaca ünlü birçok orkestra şefi ve solistle birlikte çalıştı. 2005 yılında yüksek lisans eğitimini tamamlayan Prof. Ahmet Hamdi Zafer aynı yıl sanatta yeterlilik programına kabul edildi.

Sanatta yeterlilik programını 2007 yılında tamamlayan Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Yardımcı Doçent olarak, Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’na atandı ve 2013 yılında Doçent unvanını almaya hak kazandı. Kariyeri süresince, Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği ve Bölüm Başkanlığı başta olmak üzere birçok idari görev üstlenen, 2018 yılında Profesörlüğe yükselen Prof. Ahmet Hamdi Zafer’in halen, Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzik Bölüm Başkanlığı, Balkan Araştırma Enstitüsü Balkan Müzik Kültürleri Anabilim Dalı Başkanlığı, Sosyal Bilimler Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyeliği, Güzel Sanatlar Fakültesi Yönetim Kurulu Üyeliği gibi görevleri bulunuyor. Aynı zamanda Balkan Müzik ve Sanat Dergisi’nin Genel Yayın Yönetmenliği görevini yürüten Prof. Ahmet Hamdi Zafer’in Trakya Üniversitesi Senatosu ile Etik Kurul Üyelikleri de bulunuyor. 2016 yılından bu yana Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü olan Ahmet Hamdi Zafer ayrıca Balkan Senfoni Orkestrası Şefliği ve Genel Sanat Yönetmenliği görevlerini de başarıyla sürdürüyor.

Bugüne kadar pek çok uluslararası projede görev alan, Balkan ülkeleri başta olmak üzere çok sayıda ülkede konserler veren, ulusal ve uluslararası yayınlarda birçok makalesi ve Keman Alfabesi adında bir kitabı bulunan Prof. Ahmet Hamdi Zafer İngilizce biliyor.

Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın ilk mezunları arasında yer alan ve Haziran 2019 itibarıyla Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevine atanan Prof. Ahmet Hamdi Zafer evli.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.