PROF. TÜRKYILMAZ REKTÖR YARDIMCILIĞI GÖREVİNE GETİRİLDİ

Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevine Fen Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi ve Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Murat Türkyılmaz atandı.

PROF. TÜRKYILMAZ REKTÖR YARDIMCILIĞI GÖREVİNE GETİRİLDİ

Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevine Fen Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi ve Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Murat Türkyılmaz atandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
20 Ağustos 2020 Perşembe 10:04
PROF. TÜRKYILMAZ REKTÖR YARDIMCILIĞI GÖREVİNE GETİRİLDİ

Eylül 2019’dan bu yana Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevini yürüten Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Murat Yurtcan, düzenlenen törenle görevi Prof. Dr. Murat Türkyılmaz’a devretti. Rektörlük makamında gerçekleştirilen devir teslim törenine Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile birlikte Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu ve Prof. Ahmet Hamdi Zafer katıldı.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu devir teslim töreninde yaptığı açıklamada Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü görevini başarıyla yürüterek Trakya Üniversitesi’nin bilhassa Balkanlarda bir umut kapısı ve cazibe merkezi haline gelmesine önemli katkılar sağlayan Prof. Dr. Murat Türkyılmaz’ın bundan böyle Rektör Yardımcılığı görevini de üstleneceğini belirtti. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Prof. Dr. Murat Türkyılmaz’ın tecrübesi, iletişim kabiliyeti, organizasyon yeteneği ve güler yüzü ile Trakya Üniversitesi’ne, Edirne’ye, ülkemize ve Balkanlara önemli katkılar sunmaya devam edeceğini ifade etti.

TABAKOĞLU:  “BİZİ ÖZEL KILAN BALKAN POLİTİKAMIZ”
Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Trakya Üniversitesi’ne hizmet etmenin bir bayrak yarışı olduğuna inanıyoruz. Bu düşüncelerle, bugüne kadar görevini başarıyla yerine getiren değerli Hocamız Prof. Dr. Murat Yurtcan, bugün görevini Prof. Dr. Murat Türkyılmaz’a devrediyor. Kendisine, bu süreçte sunmuş olduğu tüm katkılar için teşekkür ediyor, ortak akla inanan yönetim anlayışımızla, bundan sonra da bilgi birikiminden yararlanmaya devam edeceğimizi ifade etmek istiyorum. Yeni Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Murat Türkyılmaz, bugüne kadar üniversitemize, Balkanlar başta olmak üzere pek çok alanda çok değerli katkılar sundu. Üniversitemizi, Türkiye’deki tüm üniversitelerden ayrıştıran en önemli özellik Balkanlar politikası. Bu politikanın baş mimarlarından biri olan Prof. Dr. Murat Türkyılmaz, aldığı ağır sorumlulukla, uluslararası öğrenci sayımızı çok kısa süre içerisinde, %80’i Balkanlardan olmak üzere, 1.700’den 4.400’e ulaştırdı, 10 bin uluslararası öğrenci hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Yine bu dönemde, Daimi Yönetim Kurulu Üyesi ve Kalıcı Genel Sekreteri olduğumuz Balkan Üniversiteler Birliği’nin üye sayısı, Prof. Dr. Murat Türkyılmaz’ın gayretleri ile 34’ten 80’e ulaştı. Bu çaba Trakya Üniversitesi’ni hem devletimiz hem de Balkanlar nezdinde çok özel bir yere konumlarken, ortaya koyduğumuz başarı, daha büyük ve daha önemli görev ve sorumlulukları da beraberinde getirdi. Prof. Dr. Murat Türkyılmaz Hocamızın, atandığı Rektör Yardımcılığı görevinde, üniversitemizden Balkanlar özelinde beklenen yüksek performansın altından da başarıyla kalkacağına inancım tam. Yeni Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Murat Türkyılmaz’ın diğer rektör yardımcılarımızla birlikte uyum içinde üniversitemizi daha da ileriye taşıyacağına gönülden inanıyor, yeni görevinde canı gönülden başarılar diliyorum. Üniversitemiz, şehrimiz ve özellikle Balkanlar için hayırlı olsun.” dedi.

TÜRKYILMAZ: “AZİM VE HEYECANLA ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİM”
Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz, takdirlerinden ötürü Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na teşekkür ederek, Prof. Dr. Murat Yurtcan’dan devraldığı bayrağı daha da ileriye taşımak için çalışacağını ifade etti. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz, uzun yıllardır bu ailenin bir parçası olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bugün bu ailede yeni ve çok önemli bir sorumluluk daha üstlenmenin gurur ve heyecanını yaşıyorum. Değerli Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu ve Prof. Ahmet Hamdi Zafer’in desteği ve mesai arkadaşlarımızın katkıları ile ülkemiz ve özellikle Balkanlar için önemli bir marka değeri olan Trakya Üniversitesi’ne daha da fazla katkı sağlamak için azim ve heyecanla çalışmaya devam edeceğim. Önceliğimiz, her zaman olduğu gibi Balkanlar olacak. Devletimiz ve milletimizin öncelikleriyle aynı istikamette yürüyerek, Trakya Üniversitesi’nin gücünü ve desteğini, gönül coğrafyamız Balkanlarda yaşayan tüm soydaş ve akraba topluluklara daha da yoğun bir şekilde hissettireceğiz. Üstlenmiş olduğum görevin üniversitemiz ve Balkanlara hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

YURTCAN: “YOL ARKADAŞLIĞIMIZ BİR ÖRNEK TEŞKİL EDİYOR”
Prof. Dr. Murat Yurtcan ise yaptığı açıklamada, “Yönetimde olduğum süre zarfında desteklerini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na ve rektör yardımcılarımıza teşekkür ederim. Kendilerinin de desteğiyle başarıyla yerine getirdiğim vazifemi bugün kıymetli dostum Prof. Dr. Murat Türkyılmaz’a devrediyorum. Burada sevgi, saygı ve kardeşlik hislerine dayanan yol arkadaşlığımız bir örnek teşkil ediyor. Prof. Dr. Murat Türkyılmaz’ı tebrik ediyor, kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum.” dedi.
Konuşmaların ardından devir teslim töreni gerçekleşti.

Prof. Dr. Murat Türkyılmaz Kimdir?
5 Kasım 1972’de İstanbul’da doğdu. 1989 yılında Kabataş Erkek Lisesi’nden mezun oldu. 1994 yılında Trakya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümünde Lisans eğitimini tamamlayan Prof. Dr. Murat Türkyılmaz aynı yıl Trakya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü'nde Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı. 2002 yılında yardımcı doçent, 2015 yılında doçent, 2020 yılında da profesörlük unvanını almaya hak kazandı.

2009-2014 yıllarında Kimya Bölüm Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Prof. Dr. Murat Türkyılmaz, Ocak 2017’den bu yana Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü olarak görev yapıyor. Prof. Dr. Murat Türkyılmaz’ın, SCI-SSCI veya SCI Expanded indeksli dergilerin yanı sıra ulusal ve uluslararası indeksli dergilerde 27 makale ve bildirisi bulunuyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.