RAMAZAN AYINDA YÜZDE 40 DÜŞTÜ!

Edirne Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. İsmail İsmail, oruçluyken kan verilemediği için Ramazan ayında kan bağışlarında yaklaşık yüzde 40 düşüş yaşandığını belirtti.

RAMAZAN AYINDA YÜZDE 40 DÜŞTÜ!

Edirne Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. İsmail İsmail, oruçluyken kan verilemediği için Ramazan ayında kan bağışlarında yaklaşık yüzde 40 düşüş yaşandığını belirtti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
18 Mayıs 2019 Cumartesi 08:23
RAMAZAN AYINDA YÜZDE 40 DÜŞTÜ!

Türk Yunan Bulgar Dostluk Grubu Derneği ile Edirne Kızılay Kan Merkezi işbirliğinde dün Saraçlar’da kan bağışı çadırı kuruldu. Ramazan ayında kan bağışlarında düşüş yaşandığı için böyle bir organizasyon yaptıklarını belirten TUYUB Başkanı Önder Akdağ, tüm sivil toplum kuruluşlarını da bu tür organizasyonlara destek olmaya davet etti.

AKDAĞ: “TÜM STK’LARI DESTEK OLMAYA DAVET EDİYORUM”

Türk Yunan Bulgar Dostluk Grubu Derneği Başkanı Önder Akdağ, “Kan bağışları Ramazan ayında düşüyor ve bu anlamda sıkıntılar yaşanıyor. Biz de TUYUB olarak bu sürece katkıda bulunmak adına Kızılay’la beraber böyle bir organizasyon yaptık.  Kan bağışını sürekli vurgulamak lazım. Toplumu bu konuda bilinçlendirmek lazım. Biz de bir sivil toplum örgütü olarak kan verme konusuna destek olmak istedik. Bütün sivil toplum örgütlerini de, Kızılay’a ve kamu yararına hizmet yapan derneklere destek vermeye davet ediyorum.” dedi.

İSMAİL: “RAMAZAN AYINDA 25-30 ÜNİTEYE KADAR DÜŞTÜ”

Edirne Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. İsmail İsmail, Ramazan ayında çalışma saatlerinde bir değişiklik yaptıklarını söyleyerek, “Öğlen saatlerinde başlayıp iftardan sonra da çalışmalarımız devam ediyor. Ramazan ayında tüm ülkede kan bağışı konusunda bir düşüş yaşanıyor. Oruç tutarken kan verilemediği için yıllardan beri olan doğal bir durum. Bu sebeplerden dolayı oruç tutmayan insanlardan, Ramazan ayında biraz daha fazla kan vermeye hassasiyet göstermelerini istiyoruz. Oruç tutan vatandaşların da iftardan en az 1 saat sonra kan bağışına gelmelerini istiyoruz. Çünkü Ramazan ayının arkasından da uzun bir bayram tatili var. Bunun için hazırlık yapmaya sürekli özen gösteriyoruz. Bugün TUYUB bizlere desteğini sundu. Başkanımıza ve yönetim kurulu üyelerine çok teşekkür ediyoruz. Bu desteklere her zaman ihtiyacımız var. Ramazan ayında yüzde 40 azalma görülüyor kan bağışı konusunda. Normalde Saraçlar’da 40-50 ünite arasında alıyorduk, Ramazan ayında bu rakam 25-30 ünitelere düştü. 25 ünitenin de yarısı iftardan önce, yarısı iftardan sonra bağışlanan kanlardan oluşuyor.” ifadelerini kullandı.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.