RECEP GÜRKAN’DAN DEV PROJELER !

Edirne Belediye Başkanı ve 31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimlerde Millet İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Recep Gürkan, cumartesi günü gerçekleştirilen toplantıda yeni dönemde yapacağı projeleri tanıttı. Atatürk Kültür Merkezi’nden Kent Parkı’na, Selimiye Meydanı’ndan Kırkpınar Alanı’na kadar 60’a yakın projesini tanıtan Başkan Gürkan, salonu hınca hınç dolduran partililer tarafından ayakta alkışlandı.

RECEP GÜRKAN’DAN DEV PROJELER !

Edirne Belediye Başkanı ve 31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimlerde Millet İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Recep Gürkan, cumartesi günü gerçekleştirilen toplantıda yeni dönemde yapacağı projeleri tanıttı. Atatürk Kültür Merkezi’nden Kent Parkı’na, Selimiye Meydanı’ndan Kırkpınar Alanı’na kadar 60’a yakın projesini tanıtan Başkan Gürkan, salonu hınca hınç dolduran partililer tarafından ayakta alkışlandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
04 Mart 2019 Pazartesi 08:08
RECEP GÜRKAN’DAN DEV PROJELER !

Cumartesi günü Edirne’de bulunan bir hotelde gerçekleştirilen toplantıda Edirne Belediye Başkanı ve 31 Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçimlerde Millet İttifakı Belediye Başkan Adayı Recep Gürkan projelerini tanıttı. Burada konuşan Gürkan, amaçlarının hizmet olduğunu ne CHP Teşkilatının ne de CHP Teşkilatının koltuk sevdasında olmadığını belirtti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda, İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, İYİ Parti İl Başkanı Ekrem Demir ve CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı da konuşma yaptılar. 4 isimde Millet İttifakına ve Aday Recep Gürkan’a çok fazla güvendiklerini ve 31 Mart’ta Edirne’de rekor kırarak seçimleri kazanacaklarını dile getirdiler.

“BİZLER KOLTUK DERDİNDE DEĞİLİZ”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan burada yaptığı konuşmada, “Kürsüye çıkan vekillerim millet ittifakından bahsettiler Okan Vekilim, partilerimizin tarihlerinden bahsetti. Birimiz Cumhuriyetin kurucu partisiyiz, bir diğerimiz ise Cumhuriyetin yıkılmaması için kurulan bir parti. Hem Cumhuriyet Halk Parti hem İYİ partinin ortak idealleri var, ortak hedefleri, ortak ülküleri var, Mustafa Kemal Atatürk var, Cumhuriyet var, özgürlük, insan hakları, demokrasi var. Ama her iki partinin de ortak özelliği şu, her iki partinin genel başkanlarından sade üyesine kadar şunu biliyorlar, eğer bizi biz yapan gariban bir çiftçi ailesinin çocuğu Recep Gürkan’ı milletvekili, belediye başkanı yapan, gariban bir ailenin Ekrem Demir’i alıp il başkanı yapan, Orhan Çakırlar’ı, Okan Gaytancıoğlu’nu milletvekili yapan, grup başkanı yapan, baş danışman yapan, partilerimiz değil, tek başına bu Cumhuriyeti kuran Mustafa Kemal Atatürk ve onun kurduğu Cumhuriyeti herkese ama herkese fakat özellikle senin gibi benim gibi gariban ailelere sunduğu eğitimde fırsat eşitliği, yönetimde fırsat eşitliği, gel yeter ki çalış, yeter ki değerlerine sahip çık, hakkını koru, burada herkese yer var diyen, Cumhuriyettin değerleri hepimiz biliyoruz ki bizi biz yapan, Atatürk’ün ilke ve devrimleriyle, Cumhuriyetin o müthiş değerleri biz bu gün hiç birimiz ama hiç birimiz, kenedimize bir koltuk sağlama derdinde değiliz. Koltuklarımızın aman 3 yıl 5 yıl daha altımızda dursun derdinde değiliz. Biz bugün Musulça köyünde 10 yaşındaki Ayşe, Enez’in köyünde 10 yaşında ki Mehmet tıpkı bu gün bizlerin olduğu gibi Cumhuriyetin kazanımlarıyla, Atatürk’ün aydınlanmasıyla, günü geldiğinde belediye başkanı olsun milletvekili olsun, başbakan, cumhurbaşkanı olsun bu ülke parlamenter, demokratik sistemli tekrar yönetilsin diye adayız. Mehmet Akif’in Süleymaniye ile ilgili çok güzel bir dizesi var. Diyor ki; ‘Hadi gel yıkalım şu Süleymaniye’yi desek, iki kazma kürek, iki ırgat yeter. Ama hadi gel yeniden yapalım şu Süleymaniye’yi desek, bir Sinan bir de Süleyman gerek’ diyor. İşte biz Cumhuriyetin kurucu liderlerinin Atatürk’ün, İnönü’nün, Kazım Karabekir’in onların kurduğu bu Cumhuriyetin yıkılmaması ilelebet payidar kalması bu millet bir daha İstiklal Marşı yazmasın diye adayız, sizin için adayız.” dedi.

“ALGI OPERASYONLARI BALON GİBİ SÖNDÜ”

Başkan Gürkan, Edirne’de hiçbir hizmet yapılmamış gibi gösterilen algı operasyonlarının çöktüğünü söyleyerek, “Onlar 17 yıldır yardım edilecek yoksullar yaratıyorlar. Bizler ise yoksulluğu bitirmek için mücadele veriyoruz. Biliyoruz ki, yol arkadaşımız İYİ Parti’nin amblemindeki güneş diz çökenlerin değil, siz Atatürk’ün evlatları gibi dimdik ayakta duranların üzerinde parlar. Diz çökenlerin üzerinde parlamadı, parlamayacak. 5 yıldır sizlerin verdiği destekle katkıyla çok şeyler yaptık. AK Parti’nin en iyi başardığı işlerden birisi olan algı oluşturma operasyonuyla sanki Edirne’de hiçbir şey yapılmamış gibi gösteriyorlardı. Biz 5 yılda neler yaptığımızın kitaplarını dağıtırken, 31 Mart’ta olacağı gibi onların bu algı operasyonları bir balon gibi söndü. O kitapları birçoğunuz okudunuz, birçoğunuz okuyorsunuz. Edirne’nin bu güne kadar hiç yapılmamış atık su arıtmasını mı desen, 60 yıldır vahşi depolama ile Yıldırımlıların Yeniimaretlilerin kabusu haline gelen Edirnelilerin utancı olan modern çöplüğünü mü desek. Hepimizin bir çöp diye attığı elini sürmekten çekindiği o malzemelerden bugün 16 bin evin elektriğini veriyoruz. O kitapta bunun gibi yaptığımız bir sürü işler var. Her türlü engellemelere rağmen her türlü siyasi ayak oyunlarına rağmen, burada yüzümüze gülüp sonra Ankara’ya gittiğinde seçimlerden önce ‘Sakın bu kredi onaylanmasın, bu kredi onaylanırsa Millet ittifakının adayı CHP’nin adayı Recep Gürkan 10-15 puan  fazla oy alır’ deyip, Edirnelilerin rahat etmesini bile siyasi hedef olarak önüne koyan bir anlayışa rağmen ilk kazmasını vurup borularını döşediğimiz içme suyu hattı başladı. Arkadaşların adayı il başkanıyla beraber bu salonda çıkıp kürsüde, cahilliğin insanı ne duruma düşürdüğünün en somut örneklerini verdiler. Orada temiz içme suyu için, temiz şebeke borularını, yüksek basınca dayanıklı Edirne Belediyesi için özel olarak imal edilmiş ve üzerinde T.C. Edirne Belediyesi yazan kendi tarlalarını suladıkları pimaş borularla karşılaştıranlar, karıştıranlar mı desek. Yavrucuğum bu işler öyle odalarda, koltuklarda oturmakla olmuyor. Uzmanlıkla oluyor, bilimle oluyor, bilgiyle oluyor, üretmekle oluyor, Cumhuriyetin okullarında, Atatürk’ün öğretmenlerinin verdiği derslerle oluyor.  ifadelerini kullandı.

“ABDESTİMİZDEN ŞÜPHEMİZ YOK, ALNIMIZDA KARA YOK”

Başkan Gürkan, sürekli müfettişlerin belediyede inceleme yapması konusuna da değinerek, “Birisi de diyor ki, zaten belediyede hep müfettiş var. Doğru söze ne denir dostlar. Belediyede göreve başladığımızdan beri hep müfettiş var. İnşallah önümüzdeki dönem de hep müfettiş olur. Bunu gerçekten çok istiyorum. Hep müfettiş vardı, hep olmaya da devam etsin. Çünkü abdestimizden şüphemiz yok, alnımızda kara yok. Son gelen müfettişler 14 aydır hiç bitmediler. Her dosyaya 8 kez 10 kez yine baktılar. Yine baksınlar, yine baksınlar, yine baksınlar. Bir katı atık tesisi yaptık biliyorsunuz. Bir tesis yaptık, gazetelerde sürmanşet oldu. Edirne Belediyesi KDV dahil, kendi imkanlarıyla Lalapaşa, Havsa ve Süloğlu Belediyelerinin de ortaklığıyla 10 milyon 100 bin liraya mal etti. Aynı dönemde Manisa Belediyesi yüzde 20 büyüğünü 110 milyona mal etti. Çorum Belediyesi 70 milyona mal etti. Balıkesir Belediyesi 85 milyona mal etti. Bunların hepsi belgeli. Bu arkadaşların gönderdiği müfettişler her geldiğinde müdür arkadaşlarıma diyorum ki, en üste o dosyayı koyun. En üstte o dosya gidiyor, yarım saat sonra arkadaşlarıma telefon geliyor. Biz bu dosyaya bakmayacağız ki neden gönderdiniz, alın bunu diyorlar. Ya bir inceleyin bakalım. Biz dandik bir şey mi yaptık. Milletin 110 milyona mal ettiğini biz nasıl 10 milyona mal ettik? Acaba milleti mi kandırdık? Yoksa ortada hiç katı atık tesisi falan mı yok? Ama ses yok. Bakan da yok, soran da yok. Ama Edirneliler bunları biliyor.” şeklinde konuştu.

“ETİ BIRAKIN OT DAHİ YİYEMİYORUZ”

Başkan Gürkan, Türkiye’deki ekonomik kriz hakkında da konuşarak, “Geçtiğimiz yıl hepimizin çok iyi bildiği gibi ülkemizde bir et sıkıntısı vardı. Et fiyatları, kıyma fiyatları, tavuk fiyatları patladı. Fiyatlar 35 liradan 60 liraya kadar yükseldi. Sonra tedbirler alınınca 50 liraya indi, bütün millet sevindi. Halbuki 35’ten 50 liraya çıktı. Geçen yıl bu iktidarın sayesinde et yiyemiyorduk. Aradan bir yıl geçti, ekonomiyi öyle bir düzelttiler ki, şimdi eti bıraktık otta yiyemiyoruz. Yaparsa AK Parti yapar, biliyorsunuz değil mi? Efendim patlıcana, domatese, bibere dış güçler müdahale ediyor. Dolar yükseliyor, dış güçler müdahale ediyor. Euro yükseliyor, dış güçler. Yahu bu dış güçlerin, maşallah Türkiye’de el atmadıkları yer kalmamış. Bunu doğru kabul edelim, ama o zaman sormazlar mı siz neden orada oturuyorsunuz, siz ne görev yapıyorsunuz, sizin işiniz ne, diye. Sizin işiniz ne, bu ülkeyi korumak, kollamak değil mi?” ifadelerini kullandı.

“62,9’A SEVİNMEDİM!”

Edirne’de bulunan 16 belediyede Millet İttifakının adaylarının galip geleceğine inandığını söyleyen Başkan Gürkan, “31 Mart’ta o hiç batmayan Cumhuriyet güneşi, tekrar İYİ Parti’nin amblemindeki gibi bütün ışıklarıyla, bütün gücüyle Türkiye Cumhuriyeti’nin üzerine doğacak. Edirne’de 16 belediyemiz var. Tümünde Millet İttifakının bayrakları dalgalanacak. Hiç şüpheniz olmasın. Az önce başkanlarım açıkladılar. Bir rekor kıracağız. 16 Nisan Referandumunda yine birlikte Millet İttifakı 70,5 Hayır oyu çıkartmıştı Edirne’de. Şimdi el ele gönül gönüle omuz omuza, 70,5’in de çok üzerine çıkacağız. Bundan eminim. Dün akşamüzeri son yaptırdığımız anket geldi. Onu da buradan sizlere açıklamak istiyorum. Ciddi söylüyorum, keyfim kaçtı, moralim bozuldu. Çok ne olduğunu anlamadığımız bir parti var. Eski bir tanıdığımız arkadaş orada geziyor. Oy oranı 1,9. Anketi isteyen olursa veririm. AK Parti 23,3. Ve bizim Millet İttifakının oy oranı da 62,9.” Dedikten sonra salondaki kişilerin alkışlaması üzerine, “Vallahi kusura bakmayın ben sevinmedim, gerçekten üzüldüm. Biz o 23,3’ü 20’nin altına, 62,9’u da 70,5’in üstüne çıkartırsak ben sizleri alkışlayacağım, hepimiz birbirimizi alkışlayacağız.” dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın yeni dönem için vaat ettiği projeleri şu şekilde:
İnşaatı devam eden Kültür Merkezi, Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı olacak.
130.00 m2 olacak Trakya’nın en büyük Kent Parkı’nı yapacağız.
Pazar yerlerine Mobil Seyyar Kreş koyacağız. Annelerimiz rahat alışveriş yapacak.
Gezici Mobil kütüphaneler yapacağız.
Edirne’de ilk defa Araç Trafiği için 4 adet alt geçit (Battı –Çıktı) yapılacak.
Karaağaç’ta Rekreasyon alanı ve çok işlevli peyzaj konsept projesi gerçekleşecek.
Belediye kreşleri açılacak.
Trakya ölçeğinde yerel yönetimler üretim kooperatifleri birliği oluşturulmasına çalışılacak.
Edirne’de gıda üretim kooperatifleri kurulacak.
Tohum takas bankası kurulacak.
Belediye futbol, basketbol ve voleybol okulları kurulacak.
Esentepe’ye yeni Pazar yeri yapılacak.
Saraçlar nostalji treni projesi yapılacak.
Edirne Hıdırlıkta, Mimar Sinan şaheserleri parkı (Minipark) yapılacak.
Selimiye camii çevresi kentsel tasarım ve peyzaj düzenlemesi yapılacak.
Kırkpınar alanı rekreasyon (Sular üzerinde yükselen şehir) düzenlemesi yapılacak.
Kent merkezinde Cumhuriyet Meydanı olarak düzenlenecek.
Rüstempaşa Kervansarayı arakası, Selimiye Gazi İlkokulu arkası, Eski Özel İdare Binası yanı yeraltı ve katlı otopark yapılacak.
Edirne Mermer Heykel sempozyumları gerçekleştirilecek.
Kentimizin 14 sokağında sokak sağlıklaştırma projeleri yapılacak.
Söğütlük eski askeri gazinosu, halkımızın kullanacağı belediye sosyal tesisleri olacak.
Edirne çocuk trafik eğitim parkı yapılacak.
Edirne’de üç adet gençlik parkı projesi hayata geçirilecek.
Edirne’nin girişlerine kent girişi düzenlemeleri yapılacak.
Edirne turizm zabıtası uygulamasına geçilecek.
Edirne turizm otogarı projemiz gerçekleşecek.
Edirne tarihi yapılar restore edilecek.
Şehir otoparkımız yenilenecek.
Meslek edindirme kursları (EDMEK) projemiz hayata geçirilecek.
İş arayan-İşçi arayanlar (İŞBUL) sistemi kurulacak.
Edirne Kırkpınar pehlivan yetiştirme okulu kurulacak.
Gastronomi akademisi ve mutfağı kurulacak.
Yerinde kentsel dönüşüm projesi hayata geçecek.
Balon binası restore edilecek. Tabyalar işaretlenerek yükseltilen balon ile seyri gerçekleşecek.
Eski çöplük alanının rehabilitasyonu yapılacak.
Kırkpınar er meydanı tribünleri yenilenecek.
“Edirneli Mehmet” Fatih Sultan Mehmet’in düşü projesi hayata geçirilecek.
Edirne’nin tüm tarihi mekanları Film Platosu haline gelecek, Film ve Dizilerin çekimi desteklenecek.
Turizm, Turizm, Turizm (10 yılda 10 milyon turist) önceliğimiz olacak. 2014 yılında 2,5 milyon olan turist sayımız 5. Yılımızda 5,5 milyona ve 10. Yılımızda 10 milyon olacak.
Edirne askeri hastanesi – lazer simülasyon – yerinde canlandırma ile turizm destinasyonu olacak.
Edirne artık bir sanat galerisi ve sergi salonuna kavuşacak.
Sanat sokağı oluşturulacak
Bisiklet istasyonları projemiz hayata geçirilecek.
Ücretsiz WİFİ alanları oluşturulacak.
Açık kapı uygulamasına devam edilecek.
Sivil toplum, meslek odaları ve halkımız ile birlikte kararalar vermeye devam edilecek.
Balkan Savaşı Müzesi, Oyuncak Müzesi, Kırkpınar Müzesi, Göç Müzesi yapılacak.
Şehit aileleri, gaziler, engelliler, yaşlılar, kadınlar ve çocuklar her zaman önceliğimiz oldu ve olmaya devam edecek.
Toplu taşıma hat optimizasyonu projesi yapıldı. Hatlar yeniden düzenlenecek.
Ulaşımda duraklar yeniden düzenlenecek. Bekleme süreleri ve yoğunlukları azalacak.
Kadınlarımıza yönelik iş eğitimleri düzenlenecek.
Engelsiz kent Edirne için kaldırım ve sinyalizasyon düzenlemeleri yapılacak.
Gençlere istihdam alanları yaratılacak.
Amatör Spor Kulüplerine ulaşım, malzeme, maddi yardım ve tesisleşme için destek verilecek.
Edirne Belediyesi Tuncaspor tesisleri yapılacak.
Kadın merkezlerimize yenileri eklenecek.
Down Kafe açılacak.
Kırsalın doğal pazarı genişletilecek.
Edirne’ye 1000 tonluk Buzhane kazandırılacak.
Gıda tarımında alternatif ürünler desteklenecek.
Esnaf büro kurulacak, tüm işlemler kolaylaşacak.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.