Ruhsatsız yapı, yıkıldı !

Edirne’de 1’inci Murat Mahallesi  Zübeyde Hanım Parkında, işletmeci tarafından yapılan ve yasal olmayan bin 273 metrekare yapı Edirne Belediyesi tarafından yıkıldı.

                Ruhsatsız yapı, yıkıldı !

Edirne’de 1’inci Murat Mahallesi  Zübeyde Hanım Parkında, işletmeci tarafından yapılan ve yasal olmayan bin 273 metrekare yapı Edirne Belediyesi tarafından yıkıldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
23 Eylül 2017 Cumartesi 13:37
                Ruhsatsız yapı, yıkıldı !

               

               

                Edirne Belediyesinin kiracısı olan İşletmeci Hasan Çekili’nin kira kontratında 32 metrekareden biraz büyük bir büfe ve iki  çardak olduğu belirtilirken, bunun üzerine işletmeci büfenin etrafında ki  yeşil  alanın  bin 273 metre karesini  ruhsatsız  olarak kapatarak, kapalı  park alanına çevirmesinden sonra gelen şikayetler üzerine Belediye tarafından açılan dava sonucunda, Edirne İdare Mahkemesi tarafından ruhsatsız olduğu gerekçesi ile yıkımına karar verildi. Bunun  üzerine dün sabah erken saatte  Edirne Belediyesi İmar işleri Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü Zübeyde Hanım Parkına gelerek, kapalı  aladaki masa sandalyeler ,araç gereçler  Edirne Belediyesi  personeli  tarafından boş yeşil alana taşındıktan sonra , herhangi bir olaya karşılık hazırda bulunan Emniyet güçleri tarafından parkın etrafına  emniyet şeridi çekmesinden sonra  TREDAŞ ve Doğal Gaz kapatma işlemi gerçekleştirmesi ile yıkım gerçekleştirildi.

                Edirne Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Dinçer Asar, Zübeyde Hanım Parkı  yıkımı ile ilgili yaptığı açıklamada, “Zübeyde Hanım Parkı belediyemizin kiracısıdır. Kiracımızın geçmiş yıllarda yapmış olduğu bin 273 metrekare izinsiz bir inşaat vardı. Kiracımızın sözleşmesinde bulunan kiracılık hakları belgededir. İçerisinde 32 metrekareden biraz büyük büfesi ve 2 tane çardağı olması gerekmektedir. Ancak bizden izinsiz bin 273 metrekare, ruhsatsız alanlar yapılmıştır. Bununla ilgili belediyemize şikayetler gelmiştir. Bin 273 metrekare kapalı alan yapıldığı belediyemizce tespit edilmiştir. Yapılan mühürlemenin ardından dava açılmıştır. Açılan dava Edirne Bölge İdare ve İdare Mahkemesinden red edilmiştir. Bunun üzerine imar kararı gereğince yıkım kararı alınmıştır. Alınan yıkım kararından yürütmeyi durdurma kararı gelmemiştir. Bunun üzerine 5 Mayıs 2016 tarihinde yıkım için gelinmiştir. Kiracımız bize burayı 5 gün içinde kendisi yıkacağına dair taahhütname vermiştir. Ancak bu  taahhütnameyi yerine getirmemiştir. Bunun üzerine belediyemiz buraya yıkım için gelmiş, yıkım gününde de yeni açılan bir davayla Dumanbet Edirne İdare Mahkemesinden yürütmeyi durdurma kararı açılmıştır. Bu mahkeme kararlarının kesinleşmesi beklenmiştir. Mahkeme kararları bu yıkımın yapılması gerektiği, bu binaların kaçak olduğu, ruhsatsız olduğu gerekçesiyle, yıkımın yapılacağı yönünde karar çıkmıştır” dedi.

                Yıkımdan önce İşletme sahiplerinden Hasan Çekili  yaptığı  açıklamada ; “2009-2010 yılında belediyeye müracaat ettik. Burası ile ilgili projeler sunuldu. O günkü şartlarda belediye yapın dedi. Yapıldı. Burada bir buçuk ay kepçeler çalıştı. Buraya bir belediye yetkilisi gelip işlem yapmadı. Dolayısıyla kaçak dedikleri yapı, kendileri de gördüler. Kaçak yapı dediklerinde bütün mekanlar kaçak. Böyle bir uygulama hiç bir yere yapılmadı. Biz bu mekanı kaçak bir gecede kondurmadık. Bir saatte de kondurmadık. Buranın kurulumunda bir buçuk ay kepçe ve ustalar çalıştı. Buranın yapımını tüm Edirne halkı da gördü. Birden dikmedik bu yapıyı. Burada yapı diye bir şey de yok. Herşey pergüle. Betonerme bina yok. Aradan 3-5 yıl geçti, yeni yönetim geldi. Burasının  kaçak olduğunu söylediler. Bu yapı kaçak olabilir, yıkılabilir. Biz herhangi bir tepkide bulunmadık. Burası 4-5 dönüm bir alan. Yıkım kararı verilen bir dönüm bir alan. Sadece büfe kalacak. Burada 55 kişi ekmek yiyor. Her gün bine yakın üniversite öğrencisine hizmet veren bir yerdi burası. Burası üniversite öğrencilerinin eğlence yeri. Bizim burada düğün yaptığımız yok. Bir gece kendi öz yeğenimin düğünü yaptım. Başka yere kira vermektense geldim kendi mekanımda düğün yaptım.

Mahkeme burayla ilgili kararı belediyeye bırakıyor. Bu yapı benim yapım değil. Buraya yapılan herşey Edirne’nin. Ben mahkemeye gidip yürütmeyi durdurma talebinde bulundum. Mahkeme 30 gün belediyeden evrak istemiş.”şeklinde konuştu.

Ticaret Borsası

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.