Saadet Partisi Meriç ilçe kongresi yapıldı

Geçtiğimiz Pazar günü Saadet Partisi Meriç ilçe kongresi yapıldı. KongreyeGenel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, İl Başkanı Ali Demirkıran, Merkez ilçe, Keşan, Uzunköprü, Süloğlu, Havsa ilçe başkan ve yöneticileri yanı sırakongre delegeleri ve üyeler katıldı.

Saadet Partisi Meriç ilçe kongresi yapıldı

Geçtiğimiz Pazar günü Saadet Partisi Meriç ilçe kongresi yapıldı. KongreyeGenel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, İl Başkanı Ali Demirkıran, Merkez ilçe, Keşan, Uzunköprü, Süloğlu, Havsa ilçe başkan ve yöneticileri yanı sırakongre delegeleri ve üyeler katıldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
01 Kasım 2017 Çarşamba 10:13
Saadet Partisi Meriç  ilçe kongresi yapıldı

    Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen kongrenin Divan Başkanlığına Ali Demirkıran, yardımcılıklarına  Keşan ilçe başkanı Ayhan Özkan ve Uzunköprü ilçe başkanı Recai Taşkın seçildiler. 
İstiklal marşının okunması ile başlayan kongrede faaliyet ve hesap raporlarını İlçe Başkanı ErolParazil okudu.  Erol Parazil 3 yıldan beri ilçe başkanlığı göreviniyürüttüğünü söyleyerek “ İlçe teşkilatı olarak teşkilat noksanlıklarını tamamladıklarını, mahalle ve köy temsilcileri ile  birliktetüm sandıklarda görevlilerinbelirlendiğini ifade ederek, hedeflerinin 2019 yılında yapılacak yerel ve genel seçimlerde en iyi sonucu almak olduğunu söyledi. 
İTHALAT DEĞİL, YERLİ ÜRETİM 
İl Başkanı Ali Demirkıran ise konuşmasında “ Trakya bölgemizin en verimli topraklarına sahip Meriç ilçemizin en fazla göç veren ilçelerimiz arasında olduğunu söyledi. Beldelerimiz, köylerimiz niçin boşalıyor? Gençlerimiz iş aramak için Meriç'i terk ediyor. Bunun sebebi hükümetin uyguladığı yanlış tarım politikalarıdır, diyen Demirkıran sözlerine şöyle devam etti; Hükümet çiftçimize, köylümüze destek vermesi gerekirken, bir avuç ithalatçıyı memnun etmektedir. Üreteni, çalışanı, alın terini hiçe saymaktadır. Et ithalatı ile üreticimize büyük darbe vurulmaktadır. Maalesef nerede, nasıl kesildiği bilinmeyen etler sofralarımıza gelmekte, insanlarınıza yedirilmektedir.  Hükümete sesleniyoruz; ithalattan vazgeçin. Üretime destek verin. Köylümüzü, çiftçimizi üreticimizi bankaların esaretinden kurtarın ” dedi. 
SAADET PARTİSİ TÜRKİYE'NİN SİGORTASIDIR
Kongrenin siyasi konuşmalar bölümünde Saadet Partisi Tempobet Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş kongrenin hayırlı olmasını diledi ve şunları söyledi; 
“Saadet Partililer olarak hepinizi tebrik ediyorum. Ülkemizin ve bölgemizin içinde bulunduğu bu nazik dönemde Milli Görüş davasına sahip çıkıyorsunuz. Geçtiğimiz haftalarda Lalapaşa ve Süloğlu ilçe kongremizi yaptık. Bugünde Meriç ilçemizin kongresini yapıyoruz. Kongrelerimizle güçlenen, yenilenen teşkilatlarımız daha bir azimle yoluna devam ediyor. Saadet Partisi Türkiye'nin sigortasıdır. Geleceğinin yol haritasıdır. Köklerimiz 1000 yıllık tarihimize dayanıyor. Yüzümüz, istikametimiz geleceğe bakıyor. Bir bakıma “Kökü mazide olan atiyiz”.
ADİL BİR DÜNYA KURACAĞIZ
Haklılığımız her geçen gün daha iyi anlaşılıyor. Önce ahlak ve maneviyat düsturu ile yola çıktık. Hedefimiz “Yeniden büyük Türkiye'yi kurmak” tır.  Soruyorum size başka çare var mı? Yeniden büyük Türkiye'yi kuramazsak, bu halimizi de koruyamayız. Yerimizde dahi duramayız. Yeniden Büyük Türkiye'yi kurduğumuzda adil temeller üzerine inşa edilecek, yeni bir dünyayı kuracağız. Milli Görüş hükümet olduğunda bunun temellerini en çok nüfusa sahip sekiz Müslüman ülkeyi bir araya getirerek attı. D-8 denen bu uluslararası organizasyon barışın ve kalkınmanın en önemli adımıdır.
Bize, Avrupa Birliğinden, Amerika'dan fayda gelmez. Yaşamakta olduğumuz olaylar bunu bize gösteriyor. Güçlü olmak zorundayız. Yerli sanayimiz, ziraatımızı, ticaretimizi güçlendirmek mecburiyetindeyiz. Komşularımızla ve İslam ülkeleriyle dayanışma içinde olmak zorundayız. Bizim tarihimiz, inancımız bunu gerektiriyor, dedi. 
Kongre sonunda yapılan seçimlerde Erol Parazil yeniden ilçe başkanı seçilirken yönetim kurulu şu isimlerden oluştu; Osman Küçükler, Üzeyir Yıldırım, İsmail Hakkı Ülgü, Selami Yılmaz, Arif Güngör AdemKaner, Emrah Akan, Hüseyin Ağırbaş, İlhan Şener, Orhan Mete, Hüseyin Taşkın, Rıdvan Çam, Ali Sülün. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.