SAADET PARTİSİ'NDEN "GEÇİM İTTİFAKI"

Saadet Partisi Edirne İl Teşkilatı, "Geçim İttifakı" konulu bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

SAADET PARTİSİ'NDEN "GEÇİM İTTİFAKI"

Saadet Partisi Edirne İl Teşkilatı, "Geçim İttifakı" konulu bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
28 Mayıs 2021 Cuma 16:02
SAADET PARTİSİ'NDEN "GEÇİM İTTİFAKI"

Yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi:

"Hepinizi hürmet ve muhabbetle selamlıyor, hoş geldiniz sefalar getirdiniz.

Ülkemiz ve insanımız için yaptığımız ve yapacağımız çalışmaların hayırlı, faydalı ve güzel çalışmalar olmasını diliyor, teşriflerinizden dolayı teşekkür ediyorum.

Bilindiği gibi yaklaşık bir buçuk yıldır Pandemi ile yatıp, pandemi ile kalkıyoruz! Bu süreç, ekonomiden eğitime hayatımızı her yönü ile olumsuz şekilde etkiledi.

Bugün her ne kadar birçok farklı gündem ile meşgul edilsek de aslında toplum olarak hepimizin öncelikli gündemi, memleketin asıl meselesi “Geçim Derdi!”dir.

Ancak maalesef ülkemizde konuşulması gerekenler konuşulmuyor!

Bu basın toplantımızda sizlerle Saadet Partimizin “GEÇİM İTTİFAKI” konulu çalışmasını paylaşacağım.

Çiftçimiz bir yıl boyunca büyük emek sarfediyor. Ancak yetiştirdiği ürünlerden elde ettiği gelir yaptığı masrafı karşılamıyor.

İktidar ekonomiyi canlandırmak için bireysel kredileri artırmaktan başka yol bulamıyor. Milyonlarca kişi, nakit ihtiyacı için bankalara koşmak zorunda kalıyor.

Hayat pahalılığı her geçen gün artıyor. Zamlar milletimize ağır geliyor! Ürünlerdeki fiyat artışları nedeniyle yaşadığımız geçim sıkıntısı her geçen gün daha da büyüyor. Ücret artışları, yüksek zamlara yetişemiyor!

Eve ekmek götürmekte zorlanan esnafımız ‘Destekleme’ adı altında kredi verilerek borçlandırılıyor. Kepenk kapatmak zorunda kalan esnafımız vergi ve sigorta borçları yüzünden daha da zor durumda kalıyor.

Vatandaşın gelir dağılımındaki payı azalırken bir avuç mutlu azınlığınki ise her geçen gün artıyor. Ancak ülkenin %50’den fazlasının geliri neredeyse hiç artmıyor!

İş aramaktan umudunu kestiği için başvuruda bulunmayanlar, geçici, günü birlik, karın tokluğuna çalışan ve sayıları milyonları bulan işsiz insanımız var. Her üç gençten biri işsiz durumda! Dünya nitelikli eleman arıyor; biz ise yetiştirdiğimiz kalifiye elemanlarımızı işsiz bırakıyoruz.

Tüm bu anlattığımız gerçekler halkımızın temel meselesinin ekonomi olduğunu göstermektedir.

Memleketin öncelikli meselesi “GEÇİM!”dir.

Bundan dolayı tüm halkımıza sesleniyorum.

İnsanımıza destek olmak, yaşanan geçim sıkıntısına dikkat çekmek, herkesin sesi olmak, sorunlara çözüm üretebilmek için “Geçim İttifakı”nı kurduk.

Tencerelerde dert değil aş pişirebilmek için “Geçim İttifakı”nı kurduk.

Esnafımızla, işçilerimizle, işsizlerimizle, memurlarımızla, işverenlerimizle ülkemizde geçim mücadelesi veren herkesle ittifak yapıyoruz.

Hayat pahalılığına, adaletsiz gelir dağılımına, üretmeyen ekonomiye, işsizliğe, ağır vergilere;  “HAYIR” diyen herkesle GEÇİM İTTİFAKINDA BULUŞALIM!

Düzenleyeceğimiz esnaf kongreleri, işçi kongreleri, çalıştaylar, esnaf ziyaretleri, meslek örgütleri ile yapacağımız toplantılar ile halkımızın gerçek gündemini yöneticilere duyuracağız.

Kepenkleri kaldırmadan ekonomi kalkınamaz! İndirilen kepenkleri el ele, hep birlikte kaldırmak için, sorunları ve çözümleri konuşmak üzere gerçekleştireceğimiz Esnaf Kongresine tüm esnaflarımızı davet ediyoruz. Esnaf Kongremiz 3 Haziran Perşembe günü saat 15:30’da zoom programı üzerinden çevrimiçi gerçekleştirilecektir. Saadet Partisi Youtube kanalından da yayınlanacak kongreye Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu da katılacaktır.

Hiçbir vatandaşımız karamsar olmasın. Şafak yakın; dert var, sorun var ama çözüm de var!

Saadet Partisi olarak ülkemizin kalkınmasına, borç yükünden kurtulmasına, işsizliğin sona ermesine, refah ve mutluluğa kavuşmamıza katkı verecek her çalışmaya destek olacağız.

Katılımlarınızdan dolayı tekrar teşekkür ediyor, hep birlikte güzel yarınlarda buluşmayı diliyorum."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.