SAĞLIKTA ÖNEMLİ BİR ADIM!

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’na (TİSK) bağlı olarak faaliyet gösteren Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı, Trakya Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı’na, hasta sağlığı konusunda çığır açan ‘SPY Floresans Görüntüleme Sistemi’ cihazını bağışladı.

SAĞLIKTA ÖNEMLİ BİR ADIM!

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’na (TİSK) bağlı olarak faaliyet gösteren Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı, Trakya Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı’na, hasta sağlığı konusunda çığır açan ‘SPY Floresans Görüntüleme Sistemi’ cihazını bağışladı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
14 Ocak 2019 Pazartesi 07:22
SAĞLIKTA ÖNEMLİ BİR ADIM!

Trakya Üniversitesi Hastanesi, sağlık hizmetlerinde önemli bir yeniliğe daha imza attı. Güçlü kadrosu, teknolojik altyapısı, modern cihazları ve 1.100 yatak kapasitesiyle Balkanlar’a ve tüm bölgeye kaliteli sağlık hizmeti sunma misyonuyla, iyileştirme ve yenileme çalışmalarında önemli mesafe kat eden Trakya Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde (Hastane) inovatif fikirlerle birleşen yeni bir gelişme yaşandı. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’na (TİSK) bağlı olarak faaliyet gösteren Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı, Trakya Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı’na, hasta sağlığı konusunda çığır açan ‘SPY Floresans Görüntüleme Sistemi’ cihazını bağışladı.

Mikrocerrahi ameliyatlarında operasyon alanının, kan dolaşımının, dokunun ya da organın canlı kalması gibi hayati fonksiyonların izlenmesinde önemli rol oynayan “SPY Floresans Görüntüleme Sistemi”, Trakya Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde düzenlenen protokolle Trakya Üniversitesi’ne bağışlandı. Trakya Üniversitesi Hastanesi Plastik-Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı’na, Türkiye İşverenler Sendikası Konfederasyonu (TİSK) Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı (MRV) tarafından bağışlanan yüksek maliyetli SPY Floresans Görüntüleme Sistemi için Trakya Üniversitesi Hastanesi Başhekimliği’nde düzenlenen törene, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, TİSK Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Türker Özkan, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ali Tezel, Trakya Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Abdullah Taş, Başhekim Yardımcıları Prof. Dr. Gündeniz Altay, Prof. Dr. Tevfik Aktoz ve Prof. Dr. Enis Uluçam, Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Sezgin, Hastane Müdürü Nevzat Üstün, Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi A.B.D. Başkanı Prof. Dr. Erol Benlier ve Dr. Öğr. Üyesi Dağhan Dağdelen katıldı.

Mikrocerrahi operasyonlarının başarılı olup olmadığının ameliyat esnasında takip edilebilmesinde ileri teknoloji desteği sağlayan cihazın Trakya Üniversitesi’ne bağışında Mikrocerrahi ve Rekonstrüktsiyon Vakfı adına önemli rol oynayan ve Mikrocerrahi/El Cerrahisi alanında tanınmış uzmanlardan olan Prof. Dr. Türker Özkan törende yaptığı konuşmada şu bilgilere yer verdi: “Türkiye İşverenler Sendikası Konfederasyonu (TİSK) Mikrocerrahi ve Rekonstrüktsiyon Vakfı, özellikle iş kazası geçirmiş ve acil mikrocerrahi uygualamaları gerektiren işçilerin en üst düzeyde tıbbi hizmet alabilmeleri ve Rekonstrüktif Mikrocerrahi alanında ülkemizde yapılacak tüm bilimsel araştırmalara, eğitim ve uygulama çalışmalarına katkıda bulunmak amacıyla 1985’te kuruldu. TİSK Mikrocerrahi Vakfı, mikrocerrahi uygulamaların gerektiği acil iş yaralanmalarının en iyi şekilde tedavisine ve ülkemizde bu sorunların hafifletilmesine katkıda bulunmayı hedefliyor. SPY cihazı ile uygulanabilen Floresan Görüntü Rehberli Cerrahi, günümüzde dünyada hızla genişleyen bir alan olup, hassas, hatasız ve güvenli cerrahi uygulamalara olanak sağlıyor. Özellikle uzuv kayıplarının ardından gerçekleşen mikro cerrahi ameliyatlarında bu cihaz önemli başarı elde ediyor. Önceden ölü dokunun seviyelerini beklemek için rengine, ısısına bakıyorduk. Bunun için de yaklaşık bir hafta bekliyorduk. Bu cihaz sayesinde bu süre ortadan kalkıyor. Ameliyat sırasında bile o parçaların hangisinin yaşadığını, hangi damarın beslendiğini tespit edebiliyoruz. Hasta ameliyattan çıkmadan yeniden müdahale etme şansı oluyor. Bu yöntem, cerrahın vizyonunu gerçek zamanlı olarak artıracak ve onları karanlıkta aydınlatan bir fener olacak.”

Bağış kapsamında düzenlenen protokol töreninde konuşan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Prof. Dr. Türker Özkan’a yaptıkları cihaz bağışından dolayı teşekkür ederek, “Trakya Üniversitesi Rektörü olarak değerli Başhekimim, Dekanım ve Hastanemizin Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı adına büyük minnettarlık duyduğum bir an yaşadığımı ifade etmek isterim. Bölgemize ve Balkanlar’da çok geniş bir coğrafyada yaşayan büyük bir kitleye önemli sağlık hizmeti veren bir kurum olarak böyle ileri teknolojilerle donatılmış bir cihazın envanterimize katılmış olması son derece önemli. Bu cihaz, genel cerrahiden organ nakillerine, kalp-damar cerrahisinden ortopedik cerrahiye kadar multidisipliner yaklaşımlarda kullanılacak ve mikrocerrahi operasyonlarının başarılı olup olmadığı ameliyat anında tespit edilebilecek. Bu sistemle, Türkiye’nin ve Balkanlar’ın dört bir yanından gelen hastalarımıza daha ileri sağlık hizmeti sunabilecek ve değerli akademisyenlerimizle öğrencilerimizin araştırma ve çalışmalarına önemli katkılar sağlayabileceğiz. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı’nın çok değerli gayeleri ve başardığı çok güzel işler var. İnsan onuruna yakışan bir yaşam sağlamak gibi çok ulvi bir amaca hizmet ediyorlar. İnsanlık adına çok önemli bir gururu yaşattıklarını düşünüyorum. Tüm Vakıf üyelerine en kalbi duygularımla sevgi ve selamlarımı iletiyorum.” dedi.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.