ŞAHİNŞAH “ BELEDİYENİN BORCU YOK”

Lalapaşa Belediye Başkanı Bülent Şahinşah belediye çalışmaları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Lalapaşa belediyesini yüksek oranda borçla devraldıklarını  bugün borcun sıfırlandığını  belirtti.Şahinşah, “Lalapaşa  küçük bir ilçe imkanlarımız oranında  hizmetlerimize devam ediyoruz” dedi.

ŞAHİNŞAH “ BELEDİYENİN BORCU YOK”

Lalapaşa Belediye Başkanı Bülent Şahinşah belediye çalışmaları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Lalapaşa belediyesini yüksek oranda borçla devraldıklarını  bugün borcun sıfırlandığını  belirtti.Şahinşah, “Lalapaşa  küçük bir ilçe imkanlarımız oranında  hizmetlerimize devam ediyoruz” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
04 Ağustos 2018 Cumartesi 08:55
ŞAHİNŞAH “ BELEDİYENİN BORCU YOK”

Bülent Şahinşah açıklamasını şöyle sürdürdü. “ Lalapaşa belediyemizin 1600 nüfusu var. Günlük nüfus hareketi ise iki bin çıvarında oluyor. Edirne’nin serhat ilçesiyiz. Hamza beyli gümrük kapısı ile il merkezimize  20 kilometre mesafedeyiz. Bu arada Organize Sanayi bölgemiz ilçeye 10 KM uzaklıkta. Bölgemiz halkının geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır” dedi

 BÖLGEDE İŞSSİZLİK YOK

 Organize Sanayi Bölgesinin açılmasından sonra ilçede işsizliğin yok denecek kadar azaldığını belirten  Şahinşah, “ Belediye olarak bugüne kadar belediyemizin geçmişten kalan borçlarını ödedik. Şu anda ilçemiz borcu olmayan bir belediye. Görev aldığımızdan bu yana belediyemize iki kepçe, ve damperli kamyon ve greyder aldık. Şimdi de  yeni bir cenaze arabası alıyoruz. Zabıta hizmetlerinde kullanılmak üzere yeni bir hizmet aracımız olacak. Kütüphane binamızı belediye bünyesine kattık düzenleme yapıldı. modern bir kütüphanemize kavuştuk. Beledimizin eski kütüphanenin yerini de nikah salonu ve belediyemizin diğer birimleri hizmeti için hizmete açacağız. Belediye olarak hedefimiz her sokağın ana cadde gibi temiz olması yönünde” dedi.

KAPALI PAZARYERİ MALİYETİ YÜKSEK

Kapalı olarak yapmayı düşündükleri yeni pazaryerinin  projesinin çıktığını maliyetin yüksek olduğunu kaydeden Şahinşah, “ Bunu erteledik. Bu arada yeni içme suyu kuyumuzda  saniyede yüz litre gibi  rakamda suya kavuştuk. Lalapaşa’nın su   şebekesi değişimi ile ilgili  bakanlığımızdan izin onayını bekliyoruz. Tahmin ediyorum iki  veya  üç ay içinde ilçemizin yarım asırlık içme su hattı yenilenecek. Doğalgaz, Organize Sanayi Bölgesi istikametinden ilçemize ulaşacak.

Bu konuda fizibilite çalışmalarımız tamamlandı.Doğalgaz buradan Hamzabeyli Gümrük kapısına ulaşacak. Burada teknik bir sorunla karşılaştık. Burası Karayolu hattı olmadığı için  geçiş yolunda tarlaların toplulaştırılması gündeme getirildi. Bunun sonucu bekliyoruz. Eski camimizi Vakıflar Bölge Müdürlüğüne devrettik restorasyon çalışmalıları devam ediyor. Lalapaşa giriş yolunda kent parkı yapmak için on dönüm yer aldık. Onun istimlak parası yüksek çözüm için  bekliyoruz. Havuzbaşı Restoranı yıktık. Orası ile ilgili yeni proje çalışmalarımız var. Hastane ve kültürel etkinlikler için salonumuz var. İlçemiz sınırları içinde iki barajımız tamamlandı. Buralardan kapalı devre sulama sistemine geçilecek. 94 adet TOKİ konutumuz tamamlandı, alt yapı çalışmalarını tamamladık. Belediye hizmetlerinde sıkıntımız yok.  Kapalı pazaryeri, sorunumuz var. Bu arada spor sahamız iyi değil” dedi

LALAPAŞASPOR  İKİ YILDA İKİ ŞAMPİYONLUK KAZANDI

Futbol sahalarının kötü olmasına karşın Lalapaşa Futbol takımının iki yılda iki şampiyonluk kazandığını belirten Şahinşah, “ Futbol takımımız bu yıl süper ligde oynayacak.En büyük sorunumuz futbol sahamızın yenilenememesi. Bu konuyu kaymakamımızla görüştük bu konuda Ankara’da  gerekli  girişimlerde bulunacağız. Dört yıldan beri gerekli bakanlara saha ile ilgili dosyaları ilettik. Bugüne kadar olumlu bir cevap alınamadı. Almanya’dan bir belediye başkanı ziyaretimize geldi. Bu belediye ile kardeş belediye girişimimiz devam ediyor. İlçemizde yüksek okul için yer gösterdik olumlu bakılmadı. Küçük yerleşim alanlarında üniversite açmak zor. Organize Sanayi Bölgemizin en önemli sorunu doğalgazın gelmesi ve yol sorunu. Bu konuda Havsa, Süloğlu Lalapaşa üzerinden anayola bağlantısı çalışmaları var. Böylece sanayi bölgemizin en önemli sorunu olan ulaşım sorunu da çözüme kavuşmuş olacak” dedi.

 İLÇEMİZ İKİNCİ BANKAYA KAVUŞTU

Lalapaşa ilçesinin ilk kez ikinci bankaya kavuştuğunu belirten Şahinşah, “İlçemizde özel bir bankanın açılışı yapıldı. Şu anda ilçemizde iki banka var. Bu bankalarımız genellikle tarım kesimine hitap ediyor. Bankalar arası rekabetin olduğu yerde hizmet kalitesi artar. Bu arada özellikle  belirtmek isterim ki, ilçemizin en önemli sorunlarından biri sokak hayvanları.Bizim ilçedeki ev hayvanlarından yana şikayetimiz yok. Maalesef ilçeye bağlı 28 köyümüzden yaşlı veya yeni doğmuş sokak hayvanları araçlarla getirilip ilçemize bırakılıyor bu  sorunun  bir an önce sağlıklı bir şekilde ilgili kurumların da katkısıyla çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz. Bu hayvanlarımızın köylerde bakımı yapılmalı ve orada kalması sağlanmalı ve kayıt altına alınmalı. İnsanlar yıllardır bakıp faydalandığı yaşlı  ve yeni doğan sokak  hayvanının ilçemize getirilip atılması insanlıkla bağdaşır yanı olamaz. Bizim bu sorunu başaracak imkanımız yok. Bu konuda Edirne Belediyemizden gerekli yardımı alıyoruz. Belediye Başkanımız Recep Gürkan’a da bu konuda teşekkür ediyorum. Bu konu geciktirilmeden çözümlenmesi gerekir” dedi.

Şahinşan, önümüzdeki günlerde kutlanacak Kurban Bayramının tüm halka ve İslam alemine huzur ve mutluluk getirmesi dileklerini sundu.

Fikri Yalın

 

    

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.