“ŞAHİNŞAH’IN YAPTIĞI, SİYASİ AHLAKA YAKIŞMADI”

MHP Edirne İl Başkanı Süleyman Ferhatoğlu düzenlediği basın toplantısında Lalapaşa Belediye Başkanı Bülent Şahinşah’ın MHP’den istifa ederek İYİ Parti’ye geçmesini eleştirerek, “Seçimlerden 4 ay önce istifa etmesini çok manidar buluyorum. Ben bu davranışı siyasi ahlaka yakıştıramıyorum.” İfadelerini kullandı.

“ŞAHİNŞAH’IN YAPTIĞI, SİYASİ AHLAKA YAKIŞMADI”

MHP Edirne İl Başkanı Süleyman Ferhatoğlu düzenlediği basın toplantısında Lalapaşa Belediye Başkanı Bülent Şahinşah’ın MHP’den istifa ederek İYİ Parti’ye geçmesini eleştirerek, “Seçimlerden 4 ay önce istifa etmesini çok manidar buluyorum. Ben bu davranışı siyasi ahlaka yakıştıramıyorum.” İfadelerini kullandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
16 Kasım 2018 Cuma 08:16
“ŞAHİNŞAH’IN YAPTIĞI, SİYASİ AHLAKA YAKIŞMADI”



Ferhatoğlu, partisinin il binasında düzenlediği toplantıda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Yerel seçim süreciyle ilgili önemli açıklamalar yapan Ferhatoğlu, MHP’den istifa ederek İYİ Parti’ye geçen Şahinşah hakkında, “Yaptıkları etik olarak doğru değil. Ben bunu doğru bulmuyorum. Halkımız bunu seçimlerde görecektir.” dedi.

“BU SEÇİM DAHA İYİ GEÇECEK”
MHP Edirne İl Başkanı Süleyman Ferhatoğlu, düzenlediği basın toplantısında, “Yerel seçim süreci partimizden gelen genelgeler doğrultusunda geçen hafta başladı. Bu süreçte Uzunköprü ilçesine gittik. Burada aday adaylarımız belli oldu. Daha sonra Meriç’e gittik. Orada da aday adaylarımız belli oldu. İpsala’da 3 tane belediye başkan adayımız var. Beldelerinde de aday adaylarımız var. Dün akşam da Havsa’daydık. Orada da aynı şekilde belediye başkan aday adaylarımız ve il genel meclisi aday adaylarımız var. Lalapaşa ve Süloğlu’na geçerek buralarda da incelemelerimizi yapacağız. Cumartesi günü de Keşan ve Enez de aynı şekilde incelemeler yapacağız. Biz tabi hemen hemen bütün teşkilatlarımızı gezdik. Bize umut aşıladılar. Şu anda herkes daha da sarılıyor göreve. Bu seçimin bizim açımızdan, genel seçimden çok daha iyi geçeceğini düşünüyorum.” dedi.
“KOZAN, ADAY ADAYLARIMIZDAN BİRİ”
Recep Kozan’ın Edirne Belediye Başkan Adayı olacağı konusunda söylentiler olduğunun sorulması üzerine Ferhatoğlu, “Recep Kozan bizim belediye başkan aday adaylarımızdan. Ancak memur olduğu için tam olarak açıklayamıyoruz. Recep Kozan bu harekette 1971 yılından beri emeği geçen bir ağabeyimiz. Kendisi Edirne’de ve Avrupa’da önemli görevlerde bulundu. Genel Başkanımızın bize söylediği kriterlere de uyuyor. Doğru, dürüst, temiz ve çalışkan insanlar kriterine uyuyor. Tabi başka aday adayları da olabilir. Bir tane de bayan aday adayımız var. Şu anda başka da müracaat yok. Genel Merkeze henüz ulaşan bir isim yok. Ancak 15 Aralık’a kadar vaktimiz var. Bunu belirleyecek olan Genel Merkez. Biz sadece tavsiye niteliğinde görüşlerimizi sunacağız.” şeklinde konuştu.

“BİZ ATATÜRK’ÜN TARAFINDAYIZ”
Salı günü grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin konuşmasından da örnekler veren Ferhatoğlu, “Fesli Hoca denilen bir şahıs var. Onunla ilgili Genel Başkanımızın açıklaması çok açık. 9 Kasım tarihi de manidardır. Bu tarihte kesinlikle bu ziyaret yanlıştır. Bizler Atatürk’ün, Türkiye’nin ve Türk insanının tarafındayız. Hiçbir zaman için seyirci olmadık. Bizler bağımsızlıktan yanayız. Genel Başkanımızın en son grup toplantısındaki konuşmasını izleyenler de bunu anlayacaktır.” dedi.
“SİYASİ AHLAKA YAKIŞTIRAMIYORUM”
Lalapaşa Belediye Başkanı Bülent Şahinşah’ın istifa ederek İyi Parti’ye geçmesini de değerlendiren Ferhatoğlu, “Ben göreve geleli 7 ay olmasına rağmen Lalapaşa Belediyesi’nden belediye başkanı ya da encümen üyesi bana hayırlısı olsun demek için gelmedi. Biz Ankara’ya giderken de aradık. ‘Başkanım Ankara’ya gidiyoruz, bir ihtiyacınız var mı?’ dedik. Maalesef bizimle hiçbir şekilde irtibat kurulmadı bugüne kadar. Seçimlerden 4 ay önce istifa etmesini çok manidar buluyorum. Ben bu davranışı siyasi ahlaka yakıştıramıyorum. Hayırlısı olsun. Bizim adaylarımız var, önümüze bakacağız. Ama biz bu arkadaşları bir sürü kişiyi karşımıza alarak geçen dönem aday yaptık. Yaptıkları etik olarak doğru değil. Ben bunu doğru bulmuyorum. Halkımız bunu seçimlerde görecektir. Neticede Lalapaşa’da iyi oy alacağımızı düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.