SAHTESİNDEN AYIRMANIN YOLU: LİMON!

Son dönemde oldukça popülerleşen Mor Ekmek’i Edirne’de üreten Has Ege Unlu Mamülleri Sahibi Nuray Yılmaz Geldi, bazı kişilerce Mor Ekmek’in sahtesinin de üretilerek piyasaya sürüldüğünü söyledi. Sahte Mor Ekmek ile doğal Mor Ekmek’i ayırmak için limon kullanılması gerektiğini söyleyen Geldi, “Limonu sıktığımızda ekmeğin rengi açılıyorsa, o doğal mor ekmektir. Renginde bir değişim olmazsa sahte mor ekmek olduğu anlamına gelir.” ifadelerini kullandı.

SAHTESİNDEN AYIRMANIN YOLU: LİMON!

Son dönemde oldukça popülerleşen Mor Ekmek’i Edirne’de üreten Has Ege Unlu Mamülleri Sahibi Nuray Yılmaz Geldi, bazı kişilerce Mor Ekmek’in sahtesinin de üretilerek piyasaya sürüldüğünü söyledi. Sahte Mor Ekmek ile doğal Mor Ekmek’i ayırmak için limon kullanılması gerektiğini söyleyen Geldi, “Limonu sıktığımızda ekmeğin rengi açılıyorsa, o doğal mor ekmektir. Renginde bir değişim olmazsa sahte mor ekmek olduğu anlamına gelir.” ifadelerini kullandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
19 Şubat 2020 Çarşamba 07:00
SAHTESİNDEN AYIRMANIN YOLU: LİMON!

Has Ege Unlu Mamülleri Sahibi Nuray Yılmaz Geldi, geçtiğimiz ay üretmeye başladıkları mor ve zerdeçallı ekmek hakkında bilgiler vermek için basın toplantısı düzenledi. Üretilen ekmeklerin birçok faydası olduğunu belirten Geldi, sahte mor ekmek ile doğal mor ekmeği ayırt etmek içinse limon kullanılması gerektiğini söyledi.

“MORMİKS TOKLUK HİSSİ VERİR!”

Has Ege Unlu Mamülleri Sahibi Nuray Yılmaz Geldi, ekmeğin insan hayatında çok önemli bir yerinin olduğunu söyleyerek, “Mor ekmek fonsiyonel bir üründür. Sağlıklı beslenmenin sürdürülebilir olması düşüncesiyle Prof. Dr. İhsan Kara ve ekibi günlük hayatımızda sıklıkla tüketemediğimiz mor sebze ve meyveleri (yaban mersini, böğürtlen, vişne, kırmızı lahana, mor havuç) ileri teknoloji kullanılarak sağlığımız için yüksek ısıda değer kaybına uğramayan yüzde 100 doğal mormiks'i geliştirdi. Mormiks ile üretilen ekmeğin glisemik indeksi yüzde 20 daha düşüktür böylece daha fazla tokluk hissi verir. Mormiks ile üretiren Mor Ekmeğin faydaları; Hücre yenilenmesini sağlayan antosiyaninler ve flavonoidler içerir. Kanserle savaşan antioksidanlar içerir. Obezite ve diyabetle savaşan bileşikleri içerir. Enfeksiyonları önleyici özellik taşır. Daha uzun sürede sindirilir. Glisemik indeksi düşüktür. Sağlığa zararlı hiçbir kimyasal ve renklendirici içermez.” şeklinde konuştu.

“ZERDEMİKS’İN İÇİNDEKİ KURKUMİN 300 KAT DAHA FAZLA!”

Zerdeçallı ekmeğin faydalarına da değinen Geldi, “Zerdeçallı ekmekte fonsiyonel bir üründür. Zerdeçallı Ekmek ise; gündelik hayatımızda kullanamadığımız zerdeçalı hayatımıza katmış oluyor. Zerdeçalın faydaları tartışılmaz, zerdeçalı kıymetli yapan kurkumindir. Normal bir zerdeçalda yüzde 1-5 arasında aktif kurkumin bulunmakta iken İstanbul Üniversitesi bünyesinde bulunan SANKARA Beyin ve Bioteknoloji Araştırma Merkezinde geliştirilen Zerdemiks içindeki kurkumin 300 kat daha fazladır. Kurkiminin faydalarını deyinecek olursak; Metobolizmamızı hızlandırır, anti kanser özeliğine sahip, kemik erimesinin önlenmesinde, cilt sağlığını düzermesinde, kolestorolün dengelemeye yardımcı olan çok güçlü bir antioksidandır. İstiyoruz ki; tükettiğimiz temel gıdalar kurkumince zenginleştirilsin. Antosiyaninlerden sonra kurkuminle de zenginleştirme bizlere çok farklı dünyaların kapılarını aralayacak. Daha sağlıklı bir dünyaya adım atmak için yapmamız gereken daha çok şey var. Önümüzdeki günlerde ürettiğimiz ekmek üzerine araştırma ve geliştirme çalışmalarımız devam etmektedir.” dedi.

“KERAMETİ RENGİNDE DEĞİL”

Ürettikleri ekmeklerle hayata sağlık katmayı sürdürdüklerini söyleyen Geldi, “Yolumuz uzun ve mor ekmekle bu başlangıcı yapmış oluyoruz. Farklı şekillerde üretim şekilleri de mevcut. Örneğin pancarla veya daha farklı renklendiricilerle üretilebilir. Ama mor ekmeğin kerameti renginde değil; içindeki bileşenlerde. Mor sebze ve meyve özlerinden oluşuyor. Sebze ve meyve özlerini ekmeğimize karıştırarak hayatımızda sürekli kullanım kolaylığı sağlıyor. Sahtesinden ayırt edebilmek için limonla test edebiliriz. Limonu sıktığımızda ekmeğin rengi açılıyorsa, o doğal mor ekmektir. Renginde bir değişim olmazsa sahte mor ekmek olduğu anlamına gelir. Raf fiyatımız 4,5 Lira. Talep yüksek. 04 Mart 2020 tarihinde saat 13:00'da Mormiks ve Zerdemiks'i üreterekk toplumun hizmetine sunan Prof. Dr. İhsan Kara ve ekibinin katılımı ile Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’nda bir konferans düzenleyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.