SALGININ ARDINDAN İLK ULUSLARARASI JUDO TURNUVASI

Türkiye Judo Federasyonu, Edirne Judo Olimpik Spor Kulübü Derneği ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonuyla düzenlenen Uluslararası Judo Turnuvası, 7 ülkenin katılımıyla başladı. Turnuvayla birlikte etkinliklerin 4 gün süreceği bildirildi.

SALGININ ARDINDAN İLK ULUSLARARASI JUDO TURNUVASI

Türkiye Judo Federasyonu, Edirne Judo Olimpik Spor Kulübü Derneği ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonuyla düzenlenen Uluslararası Judo Turnuvası, 7 ülkenin katılımıyla başladı. Turnuvayla birlikte etkinliklerin 4 gün süreceği bildirildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
17 Kasım 2021 Çarşamba 06:12
SALGININ ARDINDAN İLK ULUSLARARASI JUDO TURNUVASI

Türkiye Judo Federasyonu, Edirne Judo Olimpik Spor Kulübü Derneği ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonuyla düzenlenen iki gün sürecek olan Uluslararası Judo Turnuvası dün başladı.

25 Kasım Edirne’nin kurtuluş Günü etkinlikleri kapsamında düzenlen Uluslararası Judo Turnuvası, Mimar Sinan Spor Salonu'nda dün başladı. 

Türk sporcular haricinde Bulgaristan, Yunanistan, Romanya, Ukrayna, Azerbaycan ve Türkmenistan'dan sporcuların katıldığı turnuva 2 yıldır yapılan ilk Uluslararası turnuva oldu. Yetkililer, Covid-19 tedbirlerine tam uyulduğu turnuvaya katılan sporcuların aşı kartları veya PCR testlerinin istendiğini de hatırlattılar.

SPORCULARIMIZ BECERİLERİNİ TEST ETME FIRSATLARINI BU MÜSABAKALARLA SAĞLIYOR

Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şengül Demiral, salgın nedeniyle 2 yıldan beri ilimizde turnuvanın düzenlenmediğini hatırlatarak, “Şimdi yeni gelişmelerle beraber Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yönergeleriyle tekrar bu etkinlikleri gerçekleştirmeye başladık. Judo branşında Edirne’den her zaman dünya ve Avrupa şampiyonalarında madalya alan başarılı sporcular oluyor. Bu turnuva ve şampiyonaların amacı da bunun devamlılığını sağlamaktır. Çünkü bu kategorilerdeki çocuklar antrenmanlardaki becerilerini test etme fırsatlarını bu müsabakalarla sağlıyor. Aynı zamanda antrenörler de kendi eğitimlerini burada denetlemiş oluyorlar. Ayrıca bu gibi turnuvalar çevre komşu ülkeler ve illerle diyaloglarımızı da geliştiriyor.  Antrenörlerle iletişimlerimizi güçlendirerek sporcularımızın gelişimine katkı sağlayacak güçlü organizasyonları ilimizde yapmayı hedefliyoruz. Bunların hepsi de planlı çalışmayla kendi branşımızda milli takıma sporcular yetiştirip geçmişte olduğu gibi günümüzde de sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla salgın sonrası çalışmaya başladık ve devam ediyoruz” dedi.

YURT DIŞINDAN 200 SPORCU KATILIYOR

Edirne Gençlik Spor İl Müdürlüğü Judo Antrenörü Sertaç Kıvrak, ise yaptığı açıklamada 7 ülkeden 500 sporcunun turnuvaya katıldığını dile getirerek, şunları söyledi:

“7 ülke, Türkiye’den 17 il, yurt dışından da farklı kulüpler katılım sağlıyor. Ağırlıklı olarak Bulgaristan ve Romanya 7-8 kulüple katılıyorlar. Toplamda 500’e yakın sporcu var. Bunların 200’e yakını yurt dışından 300’ü de Türkiye’den. Bulgaristan, Yunanistan, Romanya, Ukrayna, Azerbaycan ve Türkmenistan’dan sporcular katılıyor. 25 Kasım Edirne’nin Kurtuluşuna özel bir turnuva düzenledik. Uzun süredir devam eden Kovid-19 salgını nedeniyle dünyada organizasyonlar düzenlenemedi. Biz de bu şekilde bir başlangıç yapmak istedik. Çocuklar performans kaybetmesin çalışmaları hızlandırsın diye düşündük. Burada eksikliklerimizi görerek çalışmaları hızlandıracağız. Hedefimiz milli takıma sporcu göndermek. Önümüzde süreçte resmi müsabakalar var. Milli takım seçmeleri ve Türkiye şampiyonaları başlayacak. Bunun akabinde de yurt dışı uluslararası müsabakalar başlayacak. Bunun bir hazırlık aşaması olarak bu şekilde bir organizasyon planladık. Türkiye’den ve yurt dışından sporcuları davet ettik. Kovid-19 salgın tedbirleri kapsamında gelen herkesten aşı kartı ve PRC testi istedik. Bunları dosyaladık. “

Sporcular turnuva öncesi hep birlikte alıştırma ve ısınma hareketleri yaptıktan sonra, maçlara geçildi.

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.