SANIŞ, ”TURİSTE MİSAFİRİMİZ GİBİ DAVRANMALIYIZ”   

Alipaşa Esnafları Derneği Başkanı Yılmaz Sanış Edirne’nin  en önemli sorunlarından birinin otopark sorunu olduğunu, piyasadaki dalgalanmanın döviz artışlarının da esnaflara zarar verdiğini söyledi.

SANIŞ, ”TURİSTE MİSAFİRİMİZ GİBİ DAVRANMALIYIZ”   

Alipaşa Esnafları Derneği Başkanı Yılmaz Sanış Edirne’nin  en önemli sorunlarından birinin otopark sorunu olduğunu, piyasadaki dalgalanmanın döviz artışlarının da esnaflara zarar verdiğini söyledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
13 Nisan 2018 Cuma 20:15
SANIŞ, ”TURİSTE MİSAFİRİMİZ GİBİ DAVRANMALIYIZ”   

Kış aylarından bahar aylarına geçişte esnafların konumu hakkında açıklama yapan Alipaşa Çarşısı esnaf derneği başkanı Yılmaz Sanış,” , Bahar aylarında doğanın uyanmasıyla birlikte insanlarımızda bir neye başladı kış aylarının kasvetli günleri geride kaldı. Bu değişim esnaflarımızın alışverişlerine de olumlu yansımasını bekliyoruz. İlimiz kalkınma hedefi olarak turizmi seçtiği için her yıl yaz sezonu hareketli geçiyor. Bilindiği gibi 6 Mayıs’ta hıdrellez bayramımız, ramazan ayımız var. Bu dönemlerde ilimize gelen turist sayısında büyük artış gözleniyor.” Dedi

TURİSTLERİ MİSAFİR OLARAK KABU ETMELİYİZ.

Bahar ve yaz aylarında en çok iç turizmde hareketlilik olacağının belirten Sanış; “Kırkpınar günleri ve bu günlerde yapılan etkinlikler Edirne turizmine olumlu katkı sağlıyor. Son aylarda döviz kurlarında ve faizlerde artış var. Bu durum hayatın her alanını etkiliyor. Dileğimiz o ki bu durum geçici olur, yaz mevsimi esnaflarımız için verimli geçer temennimiz bu. Turizmin gelişmesi konusunda Edirne Valiliğimiz, belediyemiz ve diğer yetkililer büyük gayret gösteriyor. Buna hangi konumda olursa olsun herkesin destek vermesi gerekir. Bu arada esnaf birliklerimiz odalarımız da turizmin gelişmesi konusuna katkı yapıyorlar. Bu arada bizim de yaptığımız hatalar olabilir bu hataları en aza indirmek zorundayız. Gelen turistleri hoşgörü ile yaklaşmamız, yardımcı olmamız gerekiyor. Hani bir söz vardır ”bir turiste iyi davranılırsa daha sonra on turist getirir” Bunu akıldan çıkarmamalıyız, hepimiz fahri turizm görevlisi gibi davranmalıyız. Edirne’nin çok fazla gelir kaynağı yok. Geliri turizme ve tarıma dayalı bir ilimiz var. Yanlışlıklar yaparak kendi ayağımıza kurşun sıkmayalım. Bu yaz sezonunun tüm halkımıza, esnaflarımıza hayırlı olmasını diliyorum.” Dedi.

ÇIRŞIDA RESİM SERGİSİ AÇILACAK

 15-22 Nisan tarihleri arasında 42’inci Turizm haftası kutlanacağını kaydeden Sanış, “Bu program dahilinde pazartesi günü Saraçlar caddesi ve Alipaşa Çarşısında resim sergimiz var. Tüm sanatsever halkımızı  bu sergiyi görmeye davet ediyoruz. bu tür kültürel etkinlikler çarşılarımız için de olumlu izlenim yaratıyor. Winxbet AVM’lerde görülen etkinliklerin tarihi çarşılarımızda da yapılması çok doğru bir karar.

 Bizim en büyük sıkıntımız gelen insanlarımızın araçları için otopark yeri yok. bu konuda belediye başkanımız gayret gösteriyor. Bugüne kadar olumlu bir sonuç alınamadı. Bu soruna bir çözüm gelirse, gelen turistler araçlarına otopark yeri aramaktan kurtulacak esnaflarımız da enfes alacaktır. Cumhurbaşkanımızın bir sözü vardı. Okul zamanı dışında okul bahçelerinin otopark olarak kullanılması bu hayata geçerse kısmen de olsa otopark sorununa çözüm olacak. Böylece yerel yönetimlere de bir kaynak sağlanmış olacak. Saraçlar caddesinin trafiğe kapatılması sonucu otopark sorunu daha da yoğunlaştı. Bir de halkımızda yoğun araç kullanma alışkanlığı var. Bu da şehir içi trafiğin yoğunlaşmasına neden oluyor” İfadelerinde bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.