SARAÇLAR’DA KAKAVA COŞKUSU

Kakava-Hıdrellez Şenlikleri’nin son günü kapsamında Saraçlar Caddesi’nde gerçekleştirilen etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu.

SARAÇLAR’DA KAKAVA COŞKUSU

Kakava-Hıdrellez Şenlikleri’nin son günü kapsamında Saraçlar Caddesi’nde gerçekleştirilen etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
07 Mayıs 2019 Salı 08:52
SARAÇLAR’DA KAKAVA COŞKUSU

Edirne Belediyesi tarafından her yıl 5-6 Mayıs tarihlerinde düzenlenen Kakava-Hıdrellez Şenlikleri, bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu.  Dün şenliklerin son günü kapsamında Saraçlar Caddesi’nde düzenlenen etkinliklerde, renkli yumurtalar tokuşturuldu; niyetler çekildi, Edirne Belediye Bandosu’nun çaldığı 9/8’lik şarkılar eşliğinde eğlence tavan yaptı.

Edirne Belediyesi’nin organizasyonuyla gerçekleştirilen Kakava-Hıdrellez Şenlikleri, Saraçlar Caddesi’nde gerçekleştirilen etkinliklerle son buldu. Vatandaşlar Edirne Belediyesi tarafından Saraçlar Caddesi’ne konulan ve üzerinde Edirne Kakava Hıdırellez Hatırası yazılı çelenkte bol bol fotoğraf çektirerek; bu anı ölümsüzleştirdi.

Saraçlar Caddesi’nde düzenlenen etkinlik kapsamında Edirne Belediye Bandosu konser verdi. Etkinliğe katılanlar 9/8’lik şarkılar eşliğinde dans ederek doyasıya eğlendi. Katıldıkları yarışmada Marmara Bölge ikincisi olan Edirne Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin gösterisi büyük bir beğeniyle izlendi. Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu; Hıdırellez’in ritüeli olan renkli yumurta tokuşturma etkinliğini Edirne Televizyonu’nun Haber Müdürü Seyide Esen ile gerçekleşirdi. Seyide Esen daha sonra dilek sepetinden çektiği dileği tüm katılımcıların huzurunda okudu. Etkinliği izleyenler de bu coşkuya ortak olarak birbirleri ile renkli yumurta tokuşturdu; dilek sepetinden dilek çekti.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.