Flaş Haber
Kapat

SERVİS YÖNETMELİĞİ TEDİRGİN ETTİ

Edirne Veli Der Yönetim Kurulu üyesi Gülen Gürsel, yüz yüze eğitime geçilmesine günler kala servislerin güvenliğinin azaltıldığını dile getirerek, yayınlanan yönetmeliğin velileri tedirgin ettiğini ifade etti.

SERVİS YÖNETMELİĞİ TEDİRGİN ETTİ

Edirne Veli Der Yönetim Kurulu üyesi Gülen Gürsel, yüz yüze eğitime geçilmesine günler kala servislerin güvenliğinin azaltıldığını dile getirerek, yayınlanan yönetmeliğin velileri tedirgin ettiğini ifade etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
30 Ağustos 2021 Pazartesi 06:46
SERVİS YÖNETMELİĞİ TEDİRGİN ETTİ

Edirne Veli Der Yönetim Kurulu Adına yazılı bir açıklama yapan Edirne Veli Der Yönetim Kurulu üyesi Gülen Gürsel, velilerin yüz yüze eğitimin güvenli bir biçimde başlayabilmesini diledikleri dönemde, servislerin güvenliğini azaltan bir yönetmelikle karşı karşıya kaldıklarını ifade etti. Gürsel, açıklamasına şöyle devam etti:

“Okul Servis Araçları Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle; 1 Ocak 2018 tarihinden önce servis aracı ( 3 yaşından büyük olanlar ) olarak tescil edilen araçlarda artık şu şartların bulunması gerekmeyecek.

Her öğrenci ve çocuk için üç nokta emniyet kemeri, Her koltukta oturmaya duyarlı sensörlü sistem, Tüm koltukları görecek şekilde iç ve dış kamera ile en az 30 gün süreli kayıt yapabilen kayıt cihazı.

Ayrıca eski yönetmeliğe göre en az lise mezunu olması gereken servis personelinin de “MEB onaylı kursu başarıyla tamamlaması” halinde ilkokul mezunu da olabileceği de yeni yönetmelikte değiştirilmiştir.

Yetkililerin çocuklarınızı gönül rahatlığı ile okula gönderebilirsiniz söylemleri ise daha kapıdan çıktıkları anda anlamını yitirmekte, servislerin güvenliği bizleri kaygılandırmaktadır.

Servislerde alınacak pandemi tedbirlerinin neler olacağı, bunların kimler tarafından sağlanacağı, kriterlere uygunluk kontrollerinin yetki alanının kimde olduğu ise belirsizliğini korumaktadır. Bu konuda; Servis çalışanlarının aşı ya da PRC kontrollerinin yapılması, pandemi eğitiminin verilmesi, Sağlık Bakanlığı’nın ve Milli Eğitim Bakanlığının talimatlarına uyulup uyulmadığının ciddi yaptırımlarla kontrol altında tutulması önem arz etmektedir.

Servis ücretlerinin yüksekliği devlet tarafından velilerin omuzlarına yüklenmekte, hane bütçesine okul harcamaları oldukça büyük bir yük getirmektedir. Oysa sosyal devletin temel sorumluluğu tüm çocuklarımız için eğitime, okullara ücretsiz, güvenli, erişilebilir olma koşullarını sağlamaktır.

Çocuklarımızın kamusal, parasız ve güvenli eğitim hakkı için Edirne Veli Der olarak mücadelemize devam edeceğiz.”

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.