SARAYİÇİ SULAR ALTINDA!

Edirne’de etkili olan kuvvetli sağanak yağış nedeniyle debisi oldukça fazla yükselen Tunca Nehri taştı. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin yapıldığı Sarayiçi sular altında kaldı.

SARAYİÇİ SULAR ALTINDA!

Edirne’de etkili olan kuvvetli sağanak yağış nedeniyle debisi oldukça fazla yükselen Tunca Nehri taştı. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin yapıldığı Sarayiçi sular altında kaldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
14 Ocak 2021 Perşembe 06:29
SARAYİÇİ SULAR ALTINDA!

Edirne ve Bulgaristan’da etkili olan kuvvetli sağanak yağış nedeniyle Tunca Nehri’nin debisi 12 metreküp/saniyeden, 211 metreküp/saniyeye çıktı.  Tunca Nehri’nin, Kırkpınar Güreşleri’nin yapıldığı Sarayiçi mevkiinden geçen kısmı yatağından çıktı. Adalet Kasrı ve güreşlerin yapıldığı Er Meydanı bölgesi sular altında kaldı. Bölgede bulunan Fatih ve Kanuni köprüleri trafiğe kapatıldı. Bulgaristan’ın barajlardaki bazı savakları açarak suyu boşalttığı da iddia edilirken; kısa sürede alınan önlemler nedeniyle taşkın nedeniyle bir olumsuzluk yaşanmadı. Tunca Nehri’ndeki ‘kırmızı alarm’ devam ederken; Meriç Nehri Kirişhane mevkiinin debisi 819 metreküp/saniyeye kadar çıktı ve Meriç Nehri için de ‘sarı alarm’ verildi.

Kentimizde etkili olan kuvvetli sağanak yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Kent merkezinde özellikle sürücüler oldukça zor anlar yaşarken; geçtiğimiz yıllarda da sel felaketi yaşayan Oğulpaşa Köyü’nde İl Özel İdaresi tarafından alınan önlemler sonucu tehlike ucuz atlatıldı. Edirne Valisi Ekrem Canalp de, önceki sorun yaşanan pek çok noktaya giderek incelemelerde bulundu. Dün sabah saatlerine karşı ise Tunca Nehri’nin Sarayiçi Mevkii’nden geçen kısmı yatağından çıktı ve Sarayiçi sular altında kaldı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin yapıldığı Er Meydanı’na da su dolduğunu açıklarken; alınan önlemler nedeniyle bir zarar meydana gelmediğini ifade etti. Bulgaristan’ın baraj savaklarından bazılarını açtığı iddiasıyla beraber; nehirlerdeki taşkın riski sürüyor.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.