Sarılarlı: "Dönüşümlü yayın uygulanmalı’’

Edirne Gazeteciler Derneği Başkanı Derya Sarılarlı ‘’Virüse yakalanan meslektaşlarımızın bir an önce iyileşerek, tekrardan normal hayatlarına dönmesini diliyorum’’ dedi.

Sarılarlı: "Dönüşümlü yayın uygulanmalı’’

Edirne Gazeteciler Derneği Başkanı Derya Sarılarlı ‘’Virüse yakalanan meslektaşlarımızın bir an önce iyileşerek, tekrardan normal hayatlarına dönmesini diliyorum’’ dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
02 Aralık 2020 Çarşamba 06:28
Sarılarlı: "Dönüşümlü yayın uygulanmalı’’

Edirne Gazeteciler Derneği Başkanı Derya Sarılarlı, yerel gazetelerin pandeminin tavan yaptığı bugünlerde dönüşümlü yayın yapması gerektiğini savunarak, ‘’Bu konuyu Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu’nde yer alan gazeteci dostlarımızla da görüşme fırsatı buldum. 8 Aralık 2020 Salı günkü yönetim kurulu toplantısında gündeme getirilme sözünü aldım’’ dedi.

Sarılarlı, tüm dünyayı etkisi altına alan ve son haftalarda Türkiye genelinde olduğu gibi Edirne’de de artış gösteren Covit-19 salgını dolayısıyla merkez ilçede 5, Keşan ilçesinde de 5 olmak üzere toplam 10 gazetecinin rahatsızlandığını ifade ederek, şunları kaydetti:

 ‘’Öncelikle insanlık belası olan bu virüse yakalanan meslektaşlarımızın bir an önce iyileşerek, tekrardan normal hayatlarına dönmesini dilerken, kendilerine, ailelerine ve yakınlarına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Gazetecilik mesleğini sahada icra eden özellikle genç arkadaşlarımız büyük bir özveri ile işlerini yerine getirirken almış oldukları tedbirlere rağmen viristen uzak kalamıyor. Haberlerini, fotoğraflarını ve görüntülerini gazete ve ajans merkezlerine iletme heyecanı ve telaşındaki arkadaşlarımızın içinde bulundukları zor durumu daha önceki açıklamalarımda da dile getirmiştim.

Bütün bu olumsuzluklar ve virüs bulaşması sonrası hastalık tehlikesi günden güne artan pandemi günlerinde, ilk dalganın görüldüğü tarihlerde olduğu gibi yerel gazetelere dönüşümlü yayın hakkının yeniden tanınmasını talep ediyoruz. Bu konuda Basın İlan Kurumu’ndaki (BİK) meslektaşlarımızla telefonla görüşme olanağı buldum. Onlarında mantıklı buldukları bu konu 8 Aralık 2020 Salı günü İstanbul’da yapılacak Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Toplantısında gündeme getirilecek. Bu konuda söz aldım.

Bu konu ile ilgili isteğimizin kabulü için yönetim kurulundaki diğer üyelerinde olumlu yönde destek vereceklerine inancım tamdır. Fikir işçilerinin haklarında herhangi bir kayıp ve imtiyaz sahiplerinin resmi ilan gelirlerinde azalma olmayacağı şekilde, aksine baskı ve bayi giderlerinde azalma yaratacak bu uygulamanın BİK onayı ile bir an önce başlatılması elzemdir.

Çünkü, giderek artan Covit-19 salgını meslektaşlarımızı her gün daha çok tehdit eder duruma gelmiştir. Çember iyice daralmıştır.

Bu arada, tüm kamu kuruluşlarının yöneticileri, siyasi parti yetkilileri, STK yöneticilerin basın açıklaması, basın toplantısı, açılış, tören vb. etkinlikleri kendi imkanlarıyla haberleştirip, fotoğraf ve görüntü ekleyerek ilgili basın kuruluşlarına göndermeleri de basın emekçilerinin Covit-19’dan korunmaları için faydalı olacaktır.

Ajanslar ve yaygın basında görev yapan meslektaşlarımızın da Covit-19’dan uzak kalmalarını sağlayacak şeklide imkanlar dahilinde dönüşümlü mesai yapmaları düşünülebilir.

Bu vesileyle tüm gazeteci meslektaşlarıma Covit-19’dan korunmak için maske, sosyal mesafe ve dezenfekte kurallarına uyarak, kendi ve ailelerinin sağlığını ön planda tutup, mesleklerinin gereğini yerine getirmeye çağırıyorum.

Pandeminin etkisini kaybettiği günlerde tekrardan biraraya gelip, başarıları kutlama arzusu ile herkesi Allah’a emanet ediyorum.’’

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.