SAYINBAŞ, “BÖLGESEL YİYECEKLERİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ”

Geçmişi altmış  yıl öncesine dayanan, badem ezmesi, deva-i misk ve çeşitli kurabiyeler yapan Damak  Şekerleme firması sahibi Aydın Sayınbaş, ismi Edirne ile anılan  yiyeceklere Edirneliler olarak sahip çıkılması gerektiğini  söyledi.

SAYINBAŞ, “BÖLGESEL YİYECEKLERİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ”

Geçmişi altmış  yıl öncesine dayanan, badem ezmesi, deva-i misk ve çeşitli kurabiyeler yapan Damak  Şekerleme firması sahibi Aydın Sayınbaş, ismi Edirne ile anılan  yiyeceklere Edirneliler olarak sahip çıkılması gerektiğini  söyledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
02 Aralık 2019 Pazartesi 06:40
SAYINBAŞ, “BÖLGESEL YİYECEKLERİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ”

ÜRÜN KALİTESİ ÇOK ÖNEMLİ     

Sayınbaş,mesleği ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şöyle dedi; “Yarım asrı aşkın süredir babadan oğla  bu işi  yapıyoruz .yaptığımız yiyecekler Edirne ile bütünleşmiş durumda. Bu süre zarfında çeşitli zorluklarla karşılaştık.Bunu özverili davranarak  aştık ve aşıyoruz. Her zaman  bizler gibi üretim yapan firmalara alternatif olarak  ortaya çıkan  bazı firmalar olmuştur. Sonunda bunlar başarılı olamamışlardır. Kendini halka kabul ettirmek kalinisini bozmadan işini  devam ettirmek  o firmanın yaşaması için en önemli etkendir. Biz kurulduğumuz günden beri bu doğrultuda kalitemize dikkat ederek  hizmet veriyoruz. Üretim yerimizde  hijyenik ortamda ürettiğimiz ürünler ismi Edirne ile anılan, badem ezmesi, Geçmişi asırlara dayanan her derde deva anlamına gelen deva-i misk, bademli  ve cevizli kurabiye ve sadece ilimizde yapılan acıbadem kurabiyesi imal ediyoruz.” dedi

YİYECEKLERİMİZİN ADI  EDİRNE İLE ANILIYOR     

İşyerinde  yapılan  yiyeceklerin adının   Edirne ile anılan, kalitesi hiç bozulmayan yiyecek imal ettiklerini   belirten Sayınbaş, “Bizler bu ürünlerimize sahip çıkmalıyız. Bilindiği gibi Edirne’ye has bazı  mesleklerimize  sahip çıkılmaması sonucu unutulup gitti. Biz ürettiğimiz yiyeceklerin , atamızın yadigarı olan geleneklerimizin devamı çabasındayız. Ürettiğimiz  yiyeceklerin   sahiplenmesi konusunda Edirne halkından büyük destek görüyoruz. Burada önemli olan bizler ve bu işleri yapanlar  sanatımızı doğru bir şekilde devam ettirmemiz.. Biz bu işi babadan oğla aynı kaletede  devam ettiriyoruz. Onların vasiyeti doğrultusunda  aynı kaliteyi  aynen koruyarak üretim yapıyoruz. Öyle kısa vadeli kazanç peşinde koşan bir firma olmadığımızı müşterilerimiz bilirler” dedi.

KURUM VE KURULUŞLAR ALIŞVERİŞLERİNDE KALİTEYE DİKKAT ETMELİ

Ürettikleri  yiyecekler  ve benzeri yiyeceklere  ihtiyacı olan oda,,borsa ve diğer demokratik kuruluş temsilcilerinin   alışverişlerinde kaliteye dikkat etmelerinde yarar  olduğunu belirten Sayınbaş, “Bu kuruluşlarımızın  sundukları ürünlerin bazıları  yabancı konuklara sunuluyor. Kalitesi düşük ürün bir anlamda turizm kenti Edirne için olumsuz imaj yaratabilir. Kuruluşlarımızın kendi aktivitelerinde biz her zaman  yanında  oluyoruz. Bu kuruluşlarımızın da bizlere destek vermelerini bekliyoruz. Meslek kuruluşlarımız, aynı alanda iş yapan kuruluşlarda  azar azar da olsa her biri ile  alışveriş yapmaları  ürünlerini  almaları onların işlerini devam  etmelerini sağlar. Biz sadece bu dengenin  sağlanmasını  istiyoruz.  Bazı kurum yöneticilerimizin yaptığı gibi bir kurum üzerine odaklanmak, diğerlerinin  yok olmasına neden olabilir. Özellikle  Edirne için marka olan ürünlerin  korunması her ilde ön planda tutulur. Edirne’de de  kendi adıyla anılar ürünlerin  yaşaması ancak halkın ve meslek kuruluşlarımızın desteği ile  varlığını sürdürür. İsmi Edirne ile bütünleşen mesleklerin yaşaması lazım. Maalesef,gençlerimiz bu mesleklere ilgi duymuyor. Ben bunun dışındayım.  Bizim ailemiz  baba mesleğini sürdürme çabasında. Bana babamdan kaldığı gibi   benim oğlum da bu mesleği  öğretiyorum. Onna olduğu gibi  torunlarımı dahi mesleğimizin inceliklerini öğretiyorum. Bu meslekler bizim vefat etmemizle yok olmamalı. Bu durum diğer meslekler için de geçerlidir. Bir yöre kendi bölgesi ürünleriyle  kendini daha iyi tanıtır, ülke genelinde daha iyi  tanınmasını sağlar. Edirne bu alanda birçok  imkanları olan bir ilimizdir onu çok iyi değerlendirmek zorundayız” dedi.

Fikri Yalın

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.