SAYINBAŞ’A SON GÖREV

Edirne’nin en eski diş hekimlerinden olan, entelektüel kişiliğiyle, meslekteki tecrübeleriyle genç diş hekimlerine örnek olan Tekin Sayınbaş, 86 yaşında yaşamını yitirdi. Sayınbaş’ın cenazesi dün Eskicamii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Buçuktepe Mezarlığı’na defnedildi.

SAYINBAŞ’A SON GÖREV

Edirne’nin en eski diş hekimlerinden olan, entelektüel kişiliğiyle, meslekteki tecrübeleriyle genç diş hekimlerine örnek olan Tekin Sayınbaş, 86 yaşında yaşamını yitirdi. Sayınbaş’ın cenazesi dün Eskicamii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Buçuktepe Mezarlığı’na defnedildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
18 Kasım 2021 Perşembe 06:19
SAYINBAŞ’A SON GÖREV

Kentin sevilen isimlerinden biri olan Diş Hekimi Tekin Sayınbaş, önceki gün yaşamını yitirdi.

Yakın tarihin tanıklarından Edirne’nin en yaşlı Diş Hekimi olarak tanınan ve bilinen saygın yaşam biçimiyle genç meslektaşlarına her zaman örnek olan Tekin Sayınbaş, önceki gün yaşamını yitirdi.

Banu Sayınbaş’ın eşi, Doktor Önder Sayınbaş’ın babası ve iki torun sahibi olan Tekin Sayınbaş’ın cenaze namazı dün öğle namazına müteakip Eskicamiinde kılındı. Cenazeye, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Sağlık İl Müdürü Mustafa İshak Yıldırım, Edirne Diş Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dt. Ahmet Haluk Çaylı, Sayınbaş’ın yakınları ve çok sayıdaki seveni katıldı.

Edirne Diş Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dt. Ahmet Haluk Çaylı, gazetecilere yaptığı açıklamada Sayınbaş’ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek,ailesine ve sevenlerine başsağlığı diledi.

TEKİN SAYINBAŞ KİMDİR?

1935 Edirne Değirmenyeni Köyü doğumlu Tekin Sayınbaş, ilk, orta ve lise eğitimini Edirne'de tamamladı. 1958 İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi mezunu Sayınbaş 23 yaşında, Karabük Eskipazar İlçesi'nde kendi muayenehanesini açıp çalışmaya başladı. Sayınbaş, geçirdiği rahatsızlığa kadar mesleğini Edirne'de uzun yıllar sürdürdü.

MESLEĞİ YAŞAM KAYNAĞIYDI

İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'ndeki eğitimini tamamladıktan sonra 1958 yılında mesleğe Karabük'ün Eskipazar ilçesinde aç tığı muayenehanede başlayan Sayınbaş, ilçede 2 yıl çalıştıktan sonra Edirne'ye geldi.

Mesleğini 60 yıldır sürdüren Sayınbaş, Balıkpazarı Caddesi'nde bir apartman katındaki muayenehanesinde hastalarını tedavi ediyor.

Sayınbaş, gazetecilere yaptığı açıklamalarda, mesleğini yapmanın kendisi için bir yaşam kaynağı olduğunu söylerdi.

İlk, orta ve lise eğitimini Edirne'de tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'ni kazandığını ifade eden Sayınbaş, dişçiliği arkadaşlarının tavsiyesiyle tesadüf eseri seçtiğini dile getirdi.

Yaptığı bir çok röportajda mesleğini sağlığı el verdiği sürece sürdüreceğini vurgulayan Sayınbaş, “Her mesleğin mutlaka zor tarafı vardır. Kime sorarsanız sorun, vardır bu. Ama bunun yanında cazibesi de vardır. Her şeyden önemlisi; sevmek ve mesleğe adapte olmaktır. İnsanın meslek ve insan sevgisi olmasa gece üçte yatağından kalkıp hizmet vermez hastaya. Kapınız çalınır, koşa koşa gelirsiniz. Eğitim hayatımda bütün hocalarıma minnet borçluyum. Yalnız şunu da ifade edeyim; ben muayenehanemi açtığımda 23 yaşındaydım. 23 yaşından 83 yaşına gelene kadar 60 sene mesleğimde çalıştım. Hayat, benim için ikinci bir üniversite olmuştur. Çevremi, insanları tanıma mutluluğuna eriştim” şeklinde konuşmuştu.

Tekinbaş, Eskicamiinde kılınan cenaze namazının ardından Buçuktepe Mezarlığı’na defnedildi.

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.