ŞEHİT BABASI DERNEKTEN DIŞLANIYOR MU?

2016 yılında Mardin’de şehit düşen polis memuru Nefise Çetin Özsoy’un babası Süleyman Çetin, Edirne Şehit Aileleri Derneği’nin kendisini üye yapmadığını ve derneğin hiçbir faaliyetine kendisinin davet edilmediğini ifade etti. Çetin ayrıca Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim tarafından derneğin ihtiyaçlarında kullanılmak üzere hediye edilen otomobili, Dernek Başkanı Faruk Çiftçi’nin özel işleri için kullandığını iddia etti.

ŞEHİT BABASI DERNEKTEN DIŞLANIYOR MU?

2016 yılında Mardin’de şehit düşen polis memuru Nefise Çetin Özsoy’un babası Süleyman Çetin, Edirne Şehit Aileleri Derneği’nin kendisini üye yapmadığını ve derneğin hiçbir faaliyetine kendisinin davet edilmediğini ifade etti. Çetin ayrıca Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim tarafından derneğin ihtiyaçlarında kullanılmak üzere hediye edilen otomobili, Dernek Başkanı Faruk Çiftçi’nin özel işleri için kullandığını iddia etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
02 Eylül 2019 Pazartesi 07:43
ŞEHİT BABASI DERNEKTEN DIŞLANIYOR MU?

2016 yılında Mardin’in Midyat ilçesinde şehit düşen polis memuru Nefise Çetin Özsoy’un babası Süleyman Çetin, Edirne Şehit Aileleri Derneği’ne üye yapılmadıklarını ifade etti. Derneğin hiçbir faaliyetine davet edilmediğini söyleyen Çetin, Dernek yönetimine birçok konuda yüklendi. Çetin, Çiftçi’nin şehit ailesi olmadığı halde neden böyle bir derneğe başkanlık yaptığını sorarak başladığı konuşmasında, derneğe Kırkpınar Ağası tarafından tahsis edilen aracın da Çiftçi’nin özel işleri için kullanıldığını iddia etti. 

“ÇİFTÇİ, ŞEHİT AİLESİ BİLE DEĞİL”

Şehit Polis Memuru Nefise Çetin Özsoy’un babası 64 yaşındaki Süleyman Çetin düzenlediği basın toplantısında, “2016 yılında Mardin Midyat’ta kızım şehit düştü.  Edirne Şehit Aileleri Derneği diye bir dernek varmış. Kızım şehit olana kadar derneğin varlığını bile bilmiyordum. Sonraki süreçte bazı şeyleri sorgulamaya başladıktan sonra dernek tarafından ve kurumlar tarafından dışlanmaya başladım.  Suçumun ne olduğunu sordum. Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Faruk Çiftçi’ye herhangi bir yakınının şehit olup olmadığını da sordum. Dernek başkanının şehitlerle ilgisi yok. Neden bu derneğin başkanlığını yapıyor?” dedi.

“TÜM FAALİYETLERDEN DIŞLANIYORUZ, DERNEĞE ÜYE YAPILMIYORUZ”

Çetin, hiçbir özel günde kendilerinin davet edilmediğini belirterek, “Anneler günü, 18 Mart Şehitleri Anma Günü, Kadınlar Günü gibi özel anlamlı günlerde herkes bir araya geliyor. Fakat bizi kimse davet etmiyor. Ramazanlarda iftar yemeği veriliyor. Jandarma verdi, çağrılmadık. Ertesi gün jandarma komutanını aradım, görüştüm. Yanlışlık olduğunu ifade ettiler. Belediye yemek verdi, yine çağrılmadık. Sorduğumuzda ismimizin listeye eklenmemiş olduğu, unutulduğu ifade edildi. Acımız daha çok taze. Kaç sene geçti, ne çabuk unutuldu? Şimdi unutulursak ne zaman hatırlanacağız. 30 Ağustos resepsiyonuna davet edilmediğimiz ve yine unutulduğumuz için katılmadım. Arkadaşlarım aradı onlardan öğrendim. Ben bir şehit babasıysam, beni ayırmaya kimsenin hakkı yok. Ben bu vatana evladımı vermişim. Bir gün unutulabiliriz ama her zaman unutulmamız gücümüze gidiyor. Bizim en çok gücümüze giden şeylerden birisi anneler gününde unutulmamızdır. Ne olursa olsun, benim kızımda anne idi. Hiç olmazsa o gün hatırlanması gerekirdi. Neden derneğin hiçbir etkinliğine davet edilmediğimizi sorduğumda, üye olmam gerektiği söylendi. Kızını şehit vermiş insanlar olarak doğal üye olmamız gerekmez mi? Neyse üye olmak istediğimde de, ‘Şu anda başvursan bile üyeliğini daha sonra yapacağız’ dediler. Nedenini sorduğumda, seçim olduğunu ve benim seçimde ortalığı karıştıracağımı ifade ettiler. Seçimlerin ardından belli olacaktı ama hala bir haber çıkmadı. Tüm faaliyetlerden dışlanıyoruz ve derneğe üye yapılmıyoruz. Derneğe üye yapılmıyorsak, kızımın resmi neden dernekte asılı duruyor?” ifadelerini kullandı.  

 “ÇİFTÇİ, DERNEĞİN ARACINI ÖZEL İŞLERİ İÇİN KULLANIYOR”

Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim tarafından derneğe tahsis edilen aracın amacına uygun şekilde kullanılmadığını da vurgulayan Çetin, “Kırkpınar Ağası’nın Şehit Aileleri Derneği’ne verdiği araç, amacına uygun kullanılmıyor. Ben, bu aracın sağına soluna derneğin ambleminin asılmasını önerdim.  2 sene oldu ama hala bir şey yapılmadı. Aracın dernek hizmeti için kullanıldığını görmüyoruz. Dernek Başkanı Faruk Çiftçi, özel işleri için de bu aracı kullanıyor. Araç gündüz başka yerde, gece başka yerde kullanılıyor. Ben Ağayı arayıp konuyu aktardığımda aldığım cevap, ‘Aracı derneğe değil, şehit ailelerine verdim’ şeklinde oldu. Biz Edirne’de 59 şehit ailesiyiz. Kimsenin bu araçtan haberi yok. Rengini modelini bilen bile yok. Bu araçla kaza yapıldı. Ama ört bas edildi.” şeklinde konuştu.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.