ŞEHİT RESSAM HASAN RIZA GÜZEL SANATLAR MESLEK YÜKSEKOKULUNDA MEZUNİYET COŞKUSU YAŞANDI

Trakya Üniversitesi Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulundan mezun öğrenciler için mezuniyet töreni düzenlendi. Aileleri ile birlikte mezuniyet heyecanı yaşayan öğrenciler, mezuniyeti hep birlikte havaya kep atarak kutladı.

ŞEHİT RESSAM HASAN RIZA GÜZEL SANATLAR MESLEK YÜKSEKOKULUNDA MEZUNİYET COŞKUSU YAŞANDI

Trakya Üniversitesi Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulundan mezun öğrenciler için mezuniyet töreni düzenlendi. Aileleri ile birlikte mezuniyet heyecanı yaşayan öğrenciler, mezuniyeti hep birlikte havaya kep atarak kutladı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
08 Haziran 2022 Çarşamba 06:00
ŞEHİT RESSAM HASAN RIZA GÜZEL SANATLAR MESLEK YÜKSEKOKULUNDA  MEZUNİYET COŞKUSU YAŞANDI

Törene Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Semiha Kartal ile akademisyenler, öğrenciler ve aileler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, Trakya Üniversitesi ve Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulunun tanıtım filminin gösterimi ile devam etti. Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından gerçekleştirilen konser ile renklenen törenin açılış konuşmasını okul birincisi Şeçil Ersev Çelik yaptı.

Törende mezun öğrenciler adına konuşan El Sanatları Bölümü Seramik ve Cam Programı öğrencisi Seçil Ersev Çelik, büyük bir heyecanla kapısından girdikleri üniversiteden mezun olarak gururlu bir şekilde ayrıldıklarını belirterek tüm akademisyenlere ve ailesine şükranlarını sundu.

Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Semiha Kartal da mezun olan öğrencilerin sevincini paylaşmak ve çok sayıda nitelikli mezunu gururla uğurlamak için bir araya geldiklerini belirterek, geçmişten günümüze pek çok mezunu ülkemize ve geleceğe kazandırdıkları için mutlu olduklarını ifade etti. Ülkemizin kalkınmasında herkese büyük görev ve sorumluluklar düştüğünü dile getiren Doç. Dr. Semiha Kartal “Ülkesini düşünen her birey çalışmalı ve üretmelidir. Sanat da üretim yollarından biridir. Bir milletin varlığını ve gelişimini sağlayan en güzel yoldur. Medeniyet yolunda ortaya koyduğu güzelliklerdir. Bu bağlamda güzel sanatlar alanında yapılan her çalışma, sanatın anlaşılmasına katkı koymaktadır. Yaratıcılık ve hayal gücünün ifadesi olan sanat, toplumsal yaşama da yön vermektedir. Biz de okul olarak sanatın farklı dallarında vermiş olduğumuz eğitimle sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz.” dedi.

Öğrencilerin kültür, sanat, eğitim, görüşlerine katkı sağlamak için çalıştıklarını ifade eden Doç. Dr. Semiha Kartal “Eğitim programlarımız dışında okulumuz, öğrencilerimiz ile birlikte pek çok proje yaparak kişisel ve sosyal gelişimlerine de destek oluyoruz. Üniversitemiz de dâhil olmak üzere adliye, açık cezaevi gibi kamu kurumları ve alışveriş merkezleri gibi özel kuruluşlarla iş birliği içinde pek çok sergiye imza attık. Buğday temalı karma sergimiz ile farklı kurum ve disiplinlerde çalışan birçok kişinin bir araya gelmesine fırsat yaratılmıştır. Yaşayan Müze projesi ile üniversitemizin birimlerinde öğrencilerimizin eserlerini kalıcı ve sürdürülebilir şekilde sergilemeye devam ediyoruz. Öğrencilerimiz, hocalar ile birlikte Adliye Binası’nın Şeref Salonu’ndaki Nostalji Bölümü’nü, Edirne Muradiye Camii çinilerini esas alarak kalemişi yorumları ile düzenlemişlerdir. Edirne Camii’leri ve Selimiye Sempozyumu, Edirne’de Tasavvufi Hayat ve Hasan Seza-yi Gülşeni Sempozyumu gibi benzeri pek çok programlarda hocalarımız ve mezun öğrencilerimiz karma sergiler düzenlemişlerdir. Yakın tarihte de Üniversitemizin 40. yılı anısına 40 Kadın 40 eser projesiyle toplumdaki farklı profildeki kadınlarımıza yönelik bir çalışma tasarlanmış ve sergilenmiştir. Kısaca okulumuzun amacı sanata, topluma, çevreye ve doğaya karşı duyarlı bireyler yetiştirmektir.” şeklinde konuştu.

Törende konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, mezun olan öğrencilere hayat boyu başarı dileklerinde bulundu. Mezuniyetin öğrenci ve üniversite açısından bir ayrılık olmadığını ifade eden Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Üniversite olarak her zaman öğrencilerinin yanında olduklarını belirterek, şunları söyledi: “Bugün öğrencilerimizi Trakya Üniversitesinden uğurluyoruz ama bu asla bir veda değil. Siz kıymetli öğrencilerimizin başarılarını gururla takip edeceğiz. Her konuda bizlere danışabileceğinizi, kapımızın sizlere sonuna kadar açık olduğunu da unutmayın. Yaptığınız iş ne olursa olsun her zaman en iyisi olmayı hedefleyin. Hak ve hukuktan ayrılmayın. Milli, manevi ve ahlaki değerlerimizden milim sapmayın. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine emin adımlarla ilerleyin. Zira ihtiyacınız olan kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur.” ifadelerini kullandı.

Törene katılan ailelere de seslenen Prof. Ahmet Hamdi Zafer “Bugün sizlerin bayramıdır, kutlu olsun… Merhamet dolu gözlerle baktığınız, koruyup kolladığınız evlatlarınız yetişkin bireyler oldular. Bugün gözlerinizdeki kıvancı görüyorum ve sizlerin mutluluğunu paylaşıyorum ve sizleri tebrik ediyorum.” dedi.

Mezuniyet törenine, bir video mesaj ile katılan ve mezun öğrencilere seslenen Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ise ülkesine, çevresine ve insanlığa fayda sağlayan bireyler olmanın kendileri için en büyük gurur ve mutluluk kaynağı olacağını vurguladı. Mezun öğrencilere bundan sonraki hayatlarında başarılar da dileyen Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, aileler ve akademisyenleri de katkılardan dolayı tebrik etti.

Yapılan konuşmaların ardından okulda ve programlarında derece giren öğrencilere plaketleri verildi ve tüm öğrenciler diplomalarını aldı. Meslek andının söylenmesiyle devam eden tören, “Mezuniyet Sergisi” ile son buldu.

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.