ŞEHİT ÜSTEĞMEN’İN ADI BİLİMLE YAŞAYACAK

Öğrencilerin bilime ilgilerini arttırmak amacıyla Atatürk Ortaokulu’nda Bilim Evreni koridoru oluşturuldu. Oluşturulan Bilim Evreni koridoruna, Atatürk Ortaokulu’ndan 1983 yılında mezun olan ve 1994 yılında teröristlerle girilen çatışma sonucu şehit düşen Üsteğmen Efkan Yıldırım’ın ismi verildi.

ŞEHİT ÜSTEĞMEN’İN ADI BİLİMLE YAŞAYACAK

Öğrencilerin bilime ilgilerini arttırmak amacıyla Atatürk Ortaokulu’nda Bilim Evreni koridoru oluşturuldu. Oluşturulan Bilim Evreni koridoruna, Atatürk Ortaokulu’ndan 1983 yılında mezun olan ve 1994 yılında teröristlerle girilen çatışma sonucu şehit düşen Üsteğmen Efkan Yıldırım’ın ismi verildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
06 Kasım 2019 Çarşamba 06:51
ŞEHİT ÜSTEĞMEN’İN ADI BİLİMLE YAŞAYACAK

Bilim insanlarını daha yakından tanıtmak, bilim kültürünü toplumun daha geniş kesimlerine yaymak, öğrencileri bilim alanında kariyer yapmaya özendirmek ve bilimsel bilgiyi topluma eğlenceli bir ortamda aktarabilmek amacıyla Atatürk Ortaokulu’nda Bilim Evreni koridoru oluşturuldu. Oluşturulan koridora 1983 yılında Atatürk Ortaokulu’ndan mezun olan ve 1994 yılında teröristlerle girilen çatışma sonucunda şehit düşen Üsteğmen Efkan Yıldırım’ın ismi verildi. Şehit Üsteğmen Efkan Yıldırım Bilim Evreni koridorunun açılışına; Edirne Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Cemal Turan, Şehit Üsteğmen Efkan Yıldırım’ın Babası Necdet Yıldırım ve Annesi Fatma Yıldırım, Şehit Üsteğmen Efkan Yıldırım’ın devre arkadaşı Emekli Albay Serdar Bengier ve okul öğretmenleri katılım gösterdi.

TURAN: “ÖĞRENCİLERİMİZİN BİLİMSEL YÖNDE GELİŞMELERİNE KATKI SAĞLAYACAKTIR”

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Cemal Turan açılış kurdelesini keserken yaptığı konuşmada, “Bugün 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında okullarımızda yapmış olduğumuz çalışmalardan bir tanesinin açılışını gerçekleştirmek için buradayız. Bilim Evreni koridorunun açılışını gerçekleştireceğiz. Bu koridorun yapılmasında katkı sağlayan şehidimizin ailesine ve derneğimize çok teşekkür ediyoruz. Bu tür çalışmalar ve etkinlikler, öğrencilerimizin sosyal, kültürel ve bilimsel yönde gelişmelerine katkı sağlayacağına inanıyoruz. Öğrencilerimiz ve eğitim camiası için hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

KIYICI: “ÖĞRENCİLERİMİZDE MERAK DUYGUSU OLUŞTURMAK AMACIYLA OLUŞTURDUK”

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Okul Müdürü Necmettin Kıyıcı, “Bilim Evreni koridorunu yapmaktaki amacımız; öğrencilerin bilime, astronomiye, uzaya, evrene ilgilerini arttırmak ve onlarda merak duygusu uyandırmaktır. Yaşayan ve geçmişe intikal eden bilime hizmet etmiş değerli bilim insanlarını tanımalarını sağlamak için Bilim Evreni koridorunu oluşturduk. Bu koridorun oluşturulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

BENGİER: “EFKAN’IN ADINI SONSUZA KADAR YAŞATMAK İSTEDİK”

Emekli Albay Serdar Bengier, Şehit Üsteğmen Efkan Yıldırım’la devre, kısım ve sıra arkadaşlığı yaptığını ve çok güzel anılar biriktirdiğini anlatarak başladığı konuşmasında, “22 Eylül 1994 tarihinde devre arkadaşımız teröristlerle girdiği çatışmada şahadet mertebesine ulaştı. Ruhu şad olsun. Tabi devre arkadaşlığı bizim inancımıza göre kardeşten öte. Şehidimizin annesi ve babası, bizlerin de babası. Biz inanıyoruz ki; Şehitler ölmez, aramızda yaşar. İnanıyoruz ki; Efkan aramızda. Efkan’ın devre arkadaşları olarak, Harbiye 1991 Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak Efkan’ın adını sonsuza kadar yaşatmak istedik ve bu düşüncelerle okulumuzu ziyaret ettik. Okul idarecilerimizin desteği ve yardımıyla böyle bir proje yapmaya karar verdik. Bu projedeki amacımız; öğrencilerimizin bilimle iç içe yaşaması, bilim adamlarını tanıması, onları örnek alması ve aynı zamanda Şehidimizi tanıyarak O’nu anmasıydı. Herhalde amacımıza ulaştık diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.
Kerem Filiz




 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.