Şeker Fabrikaları Cumhuriyetin Kalesidir

                Atatürkçü Düşünce Derneği Edirne Şubesi Yönetim Kurulu tarafından üyelerinin de katılımıyla şeker fabrikaları ile ilgi bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasının ardından şeker fabrikalarının özelleştirilmesinin önüne geçmek için imza kampanyası başlatıldı.

Şeker Fabrikaları Cumhuriyetin Kalesidir

                Atatürkçü Düşünce Derneği Edirne Şubesi Yönetim Kurulu tarafından üyelerinin de katılımıyla şeker fabrikaları ile ilgi bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasının ardından şeker fabrikalarının özelleştirilmesinin önüne geçmek için imza kampanyası başlatıldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
16 Mart 2018 Cuma 11:54
Şeker Fabrikaları Cumhuriyetin Kalesidir

               Atatürkçü Düşünce Derneği Edirne Şubesi Yönetim Kurulu 15 Mart Perşembe günü saat 14:00’te dernek binasında üyelerinin de katılımıyla şeker fabrikaları ile ilgi bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasının ardından şeker fabrikalarının özelleştirilmesinin önüne geçmek için imza kampanyası başlatıldı.

                Basın açıklamasında konuşan Atatürkçü Düşünce Derneği Edirne Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Celil Özcan “ Bu hafta Atatürkçü Düşünce Derneği’nin bütün şubeleri eş zamanlı olarak basın açıklaması ardından da şeker fabrikaları cumhuriyetin kalesidir satılamaz imza kampanyası başlatılmıştır. İmza kampanyamız için pazartesi günü valiliğe izin dilekçemizi verdik. Henüz onay çıkmadı onay çıktığı gibi cuma ve cumartesi günleri saat 12:00 19:00 arasında her hafta 3 Nisan’a kadar Saraçlar Caddesi’nde postane önünde imza kampanyamıza devam edeceğiz. Aynı zamanda burada dernek binamızda imza kampanyamız her gün yapılacaktır.” ifadelerinde bulundu.

                "EMPERYALİST ŞİRKETLERİN ÖNÜ AÇILIYOR"

                Özelleştirme adı altında cumhuriyetin ekonomik kazanımlarını yok eden AKP iktidarının bu kez 14 şeker fabrikasını feda ettiğini vurgulayan Celil Özcan “şeker fabrikaları cumhuriyetin kaleleridir satılamaz, teslim edilemez. 3 Nisan ile 18 Nisan 2018 tarihleri arasında yapılacak üç grup ihale ile tarımsal sanayinin can damarı olan şeker pancarı üretiminin hayat damarları koparılırken, GDO’lu tatlandırıcı üreten emperyalist şirketlerin önü açılıyor. Türkiye bu girişime karşı çiftçisiyle, sendikasıyla, kamyon şoförüyle, tüketicisiyle, siyasi partileriyle, demokratik kitle örgütleriyle ayakta ve direnmeye kararlıdır. Şeker fabrikaları Türkiye Cumhuriyeti’nin yol göstericisidir. Şeker fabrikaları tüm ülke coğrafyasına yayılacak şekilde planlanmış ve hayata geçirilmiştir. Pancar Asyabahis bitkisinin özellikleri nedeniyle yüksek rakımlı yerlerde de yetiştirilmeye başlanmış, bu yolla kırsal kesimden doğudan batıya göç önlenmiştir. Zaman içinde dışarıdan şeker alan ülke, dışarıya şeker satan ülke haline gelmiştir. Liberalleşme, küreselleşme diye yutturulan bu politikaların hedefinde gıda sektörü başta olmak üzere üreticiler, milletin efendisi köylü yer almıştır.” dedi.

                ÜRETİM MERKEZLERİNİN YERİNİ TÜKETİM TAPINAKLARI ALACAK

                Özelleştirilmek istenen şeker fabrikaları AVMlere konutlara dönüştürülecek, üretim merkezlerinin yerini tüketim tapınakları alacaktır diyen Celil Özcan “ülkede yıkıma uğrayan şeker sektörünün yerini ise GDO’lu tatlandırıcılar alarak Türk Halkı doğacak hastalıklarla ilaç tekellerinin insafına terk edilecektir. Türk halkı bu yıkıma izin vermeyecektir.” dedi ve basın açıklamasının ardından imza kampanyasına geçildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.