“ŞEKER GİBİ KULLANMAYIN!”

39. Bölge Edirne Eczacılar Odası Başkanı Cenk Kes, ağrı kesicilerin bilinçsiz bir şekilde kullanılmasının birçok hastalığa sebep olabileceğini ifade etti.

“ŞEKER GİBİ KULLANMAYIN!”

39. Bölge Edirne Eczacılar Odası Başkanı Cenk Kes, ağrı kesicilerin bilinçsiz bir şekilde kullanılmasının birçok hastalığa sebep olabileceğini ifade etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
16 Kasım 2018 Cuma 08:15
“ŞEKER GİBİ KULLANMAYIN!”


39. Bölge Edirne Eczacılar Odası Başkanı Cenk Kes, ağrı kesicilerin bilinçsiz ve doktor tavsiyesi olmadan kullanılması durumunda birçok rahatsızlığa sebep olabileceğini belirterek, “Ağrı kesicileri tabiri caizse, şeker gibi kullanmak yerine çok daha bilinçli bir şekilde özellikle doktor kontrolünde ve eczacı danışmanlığında kullanmak halkımızın sağlığı açısından çok daha olumlu sonuçlar doğuracaktır.” dedi.

“BİRÇOK YAN ETKİSİ VAR”

39. Bölge Edirne Eczacılar Odası Başkanı Cenk Kes, ağrı kesicilerin bilinçli kullanılması gerektiğini belirterek, “ Ülkemizde ağrı kesicilerin kullanımı yaygın bir şekilde görülen bir durum. Maalesef insanlar en ufak ağrılarında ağrı kesiciye başvurup hemen o ağrının geçmesine yönelik bir uygulama içerisine giriyorlar. Aslında burada ağrının altında yatan nedeni bulmak daha önemli diye düşünüyoruz. Çünkü ağrıyı oluşturan sebepler var. Bu çok çeşitli nedenlerle gerçekleşebilir. Aslında ağrı vücudun vermiş olduğu bir alarmdır. Bunun altında yatan hastalığı tespit etmek, ağrıyı geçirmekten çok daha önemli. Tabii ki hasta bir an önce günlük konforuna ulaşmak için o ağrıdan kurtulmak amacıyla bu ağrı kesicileri alıyor. Ancak ağrı kesicilerin birçok yan etkilerinin olduğunu da söylemek gerek. Özellikle mide ve bağırsak kanalına birçok olumsuz yan etkilerinin olduğu gibi, birçok kardiyovasküler kalp damar sistemiyle alakalı rahatsızlığı da tetikleyebilecek durumda olan ağrı kesiciler var. Bu nedenle ağrı kesicileri tabiri caizse şeker gibi kullanmak yerine çok daha bilinçli bir şekilde özellikle doktor kontrolünde ve eczacı danışmanlığında kullanmak halkımızın sağlığı açısından çok daha olumlu sonuçlar doğuracaktır.” ifadelerini kullandı.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.