SERAMİKSAN EDİRNE’DE…

Seramik, vitrifiye, parke ve dekorasyon alanında Türkiye’nin öncü firmalardan biri olan Seramiksan Edirne’de faaliyete geçti.

SERAMİKSAN EDİRNE’DE…

Seramik, vitrifiye, parke ve dekorasyon alanında Türkiye’nin öncü firmalardan biri olan Seramiksan Edirne’de faaliyete geçti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
05 Mayıs 2018 Cumartesi 08:59
SERAMİKSAN EDİRNE’DE…

Açılış, Seramiksan Türkiye Satış Müdürü Müdürü Süreyya Çağlar, Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır, Belediye Başkan Vekili Hakan İşcan, şirket sahibi Raif Karşı ile Abdi Kürleyen ve şirket müdürü Levent Özkan’ın katılımıyla gerçekleşti.

Açılış konuşmasında söz alan Seramiksan Türkiye Satış Müdürü Süreyya Çağlar: "Ülkemizdeki yaşanan ekonomideki gelişmeler ve buna paralel olarak artan nüfusumuzla beraber inşaat sektörü oldukça hareketlendi. Bu hareketlenmeye bağlı olarak buna uyum sağlayan Seramiksan ve vitrifiye yöneticileri bu büyümeden oldukça olumlu etkilendiler.Tüm seramik şirketleri dünya çapında ürün ihraç edebilen ve dünyada artık marka olabilen şirketler haline geldi. Bugün Türk seramik sektörü üretim kapasitesi olarak 450 milyon metrekare kapasiteyle, 250.000   çalışanı ile İtalya ve İspanya’dan sonra Avrupa’nın 3. büyük ithalatçısı ve ihracatçısı konumuna gelmiştir.Dünyada da seramik sektöründe Türkiye 9.büyük üretici ve 5.büyük ihracatçı konumundadır. Kısaca Seramiksan’a bakarsak 1994 yılında 2 milyon metrekare kapasiteyle,  60 kişiyle başladığı bu yolculuğa bugün 1700 çalışanı ve 33 milyon kapasiteyle Türkiye ve Avrupa’da önemli bir şirket haline gelmiştir. Yapmış olduğu teknolojik yatırımlar, dijital ve nano teknoloji ile Türkiye’nin seramik sektöründe öncüleri haline gelmiştir. Edirne’De böyle güzel bir mağazanın açılışında,bu ekonomik alanda cesaret gösterip bu yatırımı yapan Müteşebbis Raif Karşı ve Mağaza Müdürü Levent Özkan’ı kutluyorum." Dedi.

Raif Karşı söz aldığında böyle bir törene dahil olduğu için duygulandığını dile getirirken konuşmasına şu şekilde devam etti: "Trakya Boru ve Trak Home şirketlerinin yaklaşık 10 yıl geçmişi vardır. Kurucusu Sayın Abdi Kürleyen’in bize verdiği yetkilerle ve mayalarla bugünlere geldi. Babamla bu yola çıktığımızda 4 kişiydik, şimdi 150 ise çalışanımız var. Bu yüzden çok gururluyuz ve çok onurluyuz. Seramiksan markası bizim için çok önemli bir marka. Bu mağazanın açılışında bize destek olan herkese teşekkür ederiz. Seramiksan’la çalışmaktan onur duyuyoruz. Bünyesinde çok özel ürünler var. Yeni dünya trendi ürünleri görmek mümkün. Bugüne kadar vermiş olduğunuz desteklerle büyüyen Trak Home ve Trakya Boru  szin ilginizle çok daha ileriye gidecektir. Amaç zengin Edirne, amaç Edirne’de istihdam yaratmaktır." Diyerek konuşmasını tamamladı.

Açılışta söz alan Belediye Başkan Yardımcı Selçuk Çakır: "Benim için de duygusal bir gün.  Çünkü Abdi Bey’in elinde büyüdük.  İşyeri ruhsatı belgesi de tesadüfen vekil olduğum bir günde benim imzamla açılmış. Abdi agamla birlikte burayı açıyor olmaktan mutluluk duyuyorum. Düğünler,dernekler katılımlarla belli olur. Bu gönül birlikteliğini Edirne’de büyütmemiz gerekli. Başkanımın dediği gibi Edirne’yi birlikte yöneteceğiz. Yeni bir sürece giriyoruz ancak bunu siyaset anlamında söylemiyorum. Ama Edirne’yi kim yönetiyorsa onlarla olmalıyız. Bizden sonra başkası da olsa ben de onlarla olacağıma söz veriyorum. Seramiksan için de hayırlısı olsun." Dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.