SERTİFİKALARINI EDİRNE MİLLETVEKİLİ FATMA AKSAL’DAN ALDILAR

"STEM" Eğitimini tamamlayan 31 öğretmen düzenlenen törende sertifikalarını aldılar.

SERTİFİKALARINI EDİRNE MİLLETVEKİLİ FATMA AKSAL’DAN ALDILAR

"STEM" Eğitimini tamamlayan 31 öğretmen düzenlenen törende sertifikalarını aldılar.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
06 Eylül 2018 Perşembe 08:19
SERTİFİKALARINI EDİRNE MİLLETVEKİLİ FATMA AKSAL’DAN ALDILAR

Trakya Üniversitesi’nin himayesinde, TİKA sponsorluğu ve KADEM desteğiyle düzenlenen, Batı Trakya’daki okullarda görev yapan Fen Bilgisi, Fizik, Kimya ve Biyoloji alanından 31 öğretmeninin katıldığı “STEM” eğitimi ve etkinlikler dizisini başarıyla tamamlayan öğretmenler, sertifikalarını Ak Parti Edirne Milletvekili ve MKYK Üyesi Fatma Aksal’ın elinden aldı. Balkan Kongre Merkezi Senato Salonu’nda gerçekleştirilen sertifika törenine, AK Parti Edirne Milletvekili ve MKYK Üyesi Fatma Aksal, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, eşi, projenin fikir sahibi Dr. Nilgün Tabakoğlu, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yılmaz Çakıcı ve Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Sezgin’le birlikte uzman eğitici ve rehberler katıldı. Törende, Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Başkanı Doç. Dr. Eylem Bayır, eğitim süreçlerini anlatarak, STEM eğitimi hakkında bilgi verdi. Programa teorik eğitimlerle başladıklarını ifade eden Doç. Dr. Eylem Bayır, uygulamalı eğitimlerde Rüzgar Tribünü, Ekolojik Kağıt, Köprü, Biyoplastik Yapımı, Ağaç Dalından Kulaklık Tasarlama, Su Arıtma Cihazı ve Roket tasarlama gibi çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversitesi’nin sadece öğrenci eğitimiyle sınırlı kalmadığını, mezuniyet sonrası programları da çok önemsediğini belirterek, üniversitenin Balkanlar vizyonununa paralel, Batı Trakyalı soydaş öğretmenlerin katılımıyla yararlı bir eğitim gerçekleştirmenin memnuniyet verici olduğunu söyledi. Trakya Üniversitesi’nin, sahip olduğu vizyonla STEM eğitimi konusunda da öncelikli olarak Batı Trakya’ya odaklandığı belirten Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Türkiye ve Balkanlar’da, ‘Balkanlar ve üniversite’ denildiğinde akla ilk gelen kurum Trakya Üniversitesi. Hemen her hafta bir ekibimiz Balkanlar’ı ziyaret ediyor, Balkanlar odaklı birçok proje geliştiriyoruz. Bu projenin ortaya çıkmasında da Balkanlar vizyonumuz etkili oldu. Eşimin de fikir ve katkılarıyla Batı Trakya’daki, özellikle kadın öğretmenlerimiz için bir çalışma gerçekleştirdik. Eğitim Fakültemizden değerli hocalarımızın katkılarıyla ortaya böyle bir proje çıktı. Sonrasında TİKA ile görüşerek projemizi anlattık ve desteklerini aldık. Bu, aynı zamanda TİKA ile gerçekleştirdiğimiz ilk ortak proje oldu. İlk adımı Batı Trakyalı öğretmenlerle atmak istedik. Bu vesileyle, bir sözümüzü burada tekrar hatırlatmak isterim. ‘Ben, üniversite okumak istiyorum.’ diyen hiçbir Batı Trakyalı öğrenciyi üniversitesiz bırakmayacağız.” dedi.

Törene katılan AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal ise çok sıcak ve samimi bir ortamla karşılaştığını belirterek, eğitimlerin oldukça verimli ve keyifli geçtiğini tahmin edebildiğini ifade etti. Fatma Aksal, “Üniversitelerin benim için özel ve anlamlı bir yeri var. Batı Trakya’dan gelerek, eğitimlerini Trakya Üniversitesi’nde tamamlayan öğretmenlerimizin sertifika törenine katılmaktan dolayı büyük keyif ve mutluluk duydum. Trakya Üniversitesi, bizim gözbebeğimiz. Yalnızca Türkiye’ye değil, Balkanlar’a ve Balkanlar’dan gelen öğrencilere de eğitim veren önemli bir kurum. Balkanlar’dan gelen önemli sayıda öğrenciye ev sahipliği yapıyor. Trakya Üniversitesi’nin bu sayıyı giderek artıracağına ve Balkanlar’a daha fazla hizmet edeceğine olan inancım tam. Edirne Milletvekili olmanın yanında, bir akademisyen olarak üniversiteler ve bu tür eğitimlerin benim nazarımda önemli bir yeri var. Hayatta iki önemli kıymet vardır. Bunlardan biri bilgi, diğeri ise sevgidir. Bunlar paylaşıldığında azalmıyor, aksine daha da artıyor. Geride bırakılan bu bir haftada, bilgi ve sevginin çokça paylaşıldığını görebiliyorum. Eğitim süresince burada kurduğunuz dost ilişkileri ve sevgi tohumlarını ülkenize de ulaştırmanızı, birer gönül elçisi olmanızı temenni ediyorum. Ülkemizde olduğunuz ve sizlerle bir araya geldiğim için memnuniyet duyuyorum. Sizleri tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Törende, AK Parti Edirne Milletvekili Sayın Fatma Aksal’ın konuşmasının ardından, eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğretmenlere sertifikaları verildi.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.