SEZEN'DEN 2 MÜJDE

Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Sezen, kurum olarak Lisanlı Depoculuk alanında yatırım yapacaklarını ve Milli Savunma Bakanlığı ile yapılacak olan bir protokolle Türk Ordusu'nun yağ ve margarin ihtiyaçlarının kurumları tarafından karşılanacağını ifade etti.

SEZEN'DEN 2 MÜJDE

Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Sezen, kurum olarak Lisanlı Depoculuk alanında yatırım yapacaklarını ve Milli Savunma Bakanlığı ile yapılacak olan bir protokolle Türk Ordusu'nun yağ ve margarin ihtiyaçlarının kurumları tarafından karşılanacağını ifade etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
22 Ocak 2018 Pazartesi 10:21
SEZEN'DEN 2 MÜJDE

    Trakya Birlik Olağan Genel Kurulu cumartesi günü Mimar Sinan Kapalı Spor Salonu'nda yapıldı. Genel Kurul'un Divan Başkanlığı'nı Durgut Ersoy, Başkan Vekilliği'ni Levent Kızıltan, Katip Üyeliği'ni ise Turgay Sakarya ve Hakkı Çetin yaptı. Burada konuşma yapan Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Sezen, Lisanslı Depoculuk alanında yatırım yapacaklarını ve Milli Savunma Bakanlığı ile yapılacak olan protokolle ordunun yağ ve margarin ihtiyaçlarını karşılayacaklarını söyledi. 
    “SATIŞ VE ÜRETİM REKORUNU KIRDIK”
    Sezen, tarihin en büyük satış ve üretim rakamlarına ulaştıklarını söyleyerek, “Rafine ayçiçeği satışlarında 146 bin ton, karma yem satışlarında 191 bin 575 ton, küspe satışlarında 40 bin 470 tonla, işletmelerimizde üretilen fenni yem ve rafine yağ miktarlarıyla Trakya Birlik tarihinin en yüksek satış ve üretimin rakamlarına ulaşıldı. Tüm bu üretim ve ticari başarılar ışığında da Trakya Birlik tarihinin en yüksek kârlılık rakamı olan 62 milyon 190 bin ton 493 TL kârlılığa ulaşılarak tarihimize altın bir sayfa eklendi. Emeği geçen, destek olan herkese teşekkür ediyorum. Her iki fabrikamızda modernizasyon yatırımlarının yanı sıra önemli kapasite artışları planlıyoruz. Sanayi faaliyetlerimizde mutlaka maliyetlerimizi minimize edecek teknolojilere ve optimum üretim ölçeğine ulaşmalıyız. Öz sermayemizin korunması şartıyla öncelik sıralamasına göre sizlerden onayını alacağımız yatırımlarımızı belli bir takvim dahilinde gerçekleştireceğiz.” dedi.
“LİSANSLI DEPOCULUK YATIRIMI OLACAK”
    Lisanslı depoculuk konusunda yatırım yapacaklarını belirterek müjde veren Sezen, “Mevcut tesislerimizin yanı sıra birkaç güzel haber de vermek isterim. İlki birliğimizin iştiraki olan Birlik Tohum Ltd. ŞTİ'nin ortaklarımızın ihtiyacı olan her türlü tohum tedariğini, üretimini ve daha ileri aşamada ıslahını yapabileceği bir tesis kazandırmak için gerekli çalışmalarımıza hız verdik. Tesisin kurulacağı araziyi birliğimize kazandırdık. Kurulacak bu tesisin kaliteli ve ekonomik tohumların tedariği ve üretiminde bölgemize ve ülkemize çok önemli hizmetlerde bulunacağına inanıyorum. Diğer önemli gelişme Lisanslı Depoculuk yatırımı olacak. Yapılacak kanuni düzenlemeyi müteakiben gerek ortaklarımıza gerekse kooperatif ve birliklerimize birçok açıdan katkı ve ekonomik fayda sağlayacak bu düzenleme kooperatifçilik faaliyetlerimizin gelişimi ve finansmanında çok önemli bir rol oynayacaktır. Yine çok uzun yıllardır ihracat ayağımızın eksik olduğunu ifade ediyorum. Bu konuda güzel gelişme ve ilerlemeler var. Sözleşme aşamasına gelinmiş margarin ihracatımız gündemde olup umuyorum ki birliğimiz ihracat konusunda da önemli mesafeler alıp pazar çeşitlendirmesi yoluyla imkân ve kabiliyetini yükseltecektir. Yatırımlar ve gelişmelerin ışığında birliğimiz geleceğini sağlam temellere oturtma noktasında tüm imkân ve kabiliyetiyle çalışmaktadır. Kooperatif ortakları olarak bizler ortak ve ali menfaatlerimiz etrafında bugünkü gibi bir ve beraber olabildiğimiz müddetçe birliğimiz Türk kooperatifçiliğinin parlayan yıldızı ve yüz akı olmaya devam edecektir.” ifadelerini kullandı. 
    “BİRLİK Mİ DÜŞÜRDÜ BU FİYATI?”
    Sezen konuşmasında kurumu adına öz eleştiri de yaparak, “Trakya Birlik kooperatifçilikten öte bir anonim şirket statüsüyle yönetilen bir kurum. Tam kurumsallaşabildik mi? Benim de sizin gibi tereddütlerim var. Çünkü kurumsal kimliği tam anlamıyla oluşturamadık, bu öz eleştiridir. Yani çıkan kanunla Trakya Birlik Anonim Şirket statüsünde yönetilmek zorunda. 2000 yılında çıkan yasayı biz çıkarmadık, ben çıkarmadım daha doğrusu ben yoktum.  Çıkarılan 4572 sayılı yasa tarım satış kooperatiflerini birliklerini bu ülkede kara delik ilan etmişti. Bu birlikler yeniden yapılandırılarak Türkiye'de daha iyi yerlere gelsin diye sözde. Bakın sözde diyorum, çünkü o gün bu kanunu çıkaran Bakan ve yetkili arkadaşlar bu kanunun 4572 sayılı yasanın Tarım satış kooperatifleri ve birliklerinin idam fermanı olduğunu kendileri açıkladılar. Meclisi de tekrar bir önerge getirdiler. Bunları herkes gözden kaçırıyor. Benim geldiğim tarih 11 Ocak 2003 geldiğim gün 2000 yılında çıkan yasayı incelediğimde gördüğüm birçok şey var. Burada beraber hareket ettiğimiz arkadaşların hepsi var. Şimdi geçmişte kimseyi tenkit etmek istemiyorum.  Onlara tekrar dönersek başarılı olmamız mümkün değil. Bizim ne yapmamız lazım? Biz doğru hesaplar ortaya koyarak, kurumumuzu, kooperatif ve üreticimizi ayakta tutmamız lazım. Geçmiş 2007-2008 yılı en son 2012 yılı ayçiçeğinin fiyatı 1500 TL, 2015 yılında kaç liraydı? 1220 TL ben mi düşürdüm? Birlik mi düşürdü bu fiyatı? Hayır. Onun için bazı şeyleri doğru görmek zorundayız.” dedi.
    “ASKERİMİZ, BU YAĞI KULLANACAK”
    Sezen, Milli Savunma Bakanlığı ile yapılacak olan protokolün Princessbet ardından ordunun yağ ve margarinlerinin Trakya Birlik tarafından karşılanacağını ifade ederek, “Milli Savunma Bakanlığımız ordumuzun yemeklik yağ kullanımında veya ordunun ürün tedariğinde birlikleri ve diğer tarımsal kuruluşları ön plana aldı. Trakya Birlik'i de davet ettiler bu toplantıya. Salı günü protokol imzalayacak arkadaşlarım. Milli Savunma Bakanlığımız bünyesinde şanlı ordumuzun tüm rafine yağ ve margarinlerini Trakya Birlik karşılayacaktır bundan sonra. Bununla da ne kadar gurur duysak azdır. Devletimiz böyle bir karar verdi. Askerimizde bu yağı kullanacak.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.