SİNAGOG’DA BAHAR HAVASI

Büyük Sinagog, sergi ve müzik dinletisiyle baharı karşıladı.

SİNAGOG’DA BAHAR HAVASI

Büyük Sinagog, sergi ve müzik dinletisiyle baharı karşıladı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
26 Mart 2019 Salı 08:24
SİNAGOG’DA BAHAR HAVASI

Tüm yıl boyunca çeşitli etkinliklerle kent turizmine katkı yapan Edirne Büyük Sinagog’da Trakya Üniversitesi Balkan Oda Orkestrası Dinletisi ile Edirne ve Ermeni Toplumu Sergisi düzenlendi.

Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren düzenlenen etkinliklerle ilgili bir açıklama yaptı. Güneren açıklamasında, Büyük Sinagogun Edirne kültür ve turizm hayatına yaptığı önemli katkıya dikkat çekerek “Tarihi eserlerin ihyası kadar, yaşatılmaları da önemli. Bu bakımdan Büyük Sinagog sadece ziyaret edilen tarihi bir bina değil, aynı zamanda çeşitli kültürel etkinliklerin de düzenlendiği bir mekan olarak önemli bir misyonu yerine getiriyor. Bugün Edirne'nin çok kültürlülüğünü, kültürel yapısını ve Edirne'deki mozaiği gösteren bir sergiyle karşı karşıyayız. Küratörlüğünü Rakel hanımın yaptığı, Edirne'deki Ermeni yaşamını dikkate alan ve ağırlıklı olarak eski fotoğraflardan oluşan bir sergi” dedi.

24 Mart 2019 Pazar günü önce Rakel Meşulam’ın küratörlüğünde düzenlenen Edirne ve Ermeni Toplumu konulu sergi açılışı gerçekleşti. Ardından Şef Ahmet Hamdi Zafer yönetiminde Trakya Üniversitesi Balkan Oda Orkestrası Dinletisi konuklarıyla buluştu.

Barış Karapaça

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.