SOKAK HAYVANLARI BARINAĞI'NA ANLAMLI ZİYARET

Edirne Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu, Edirne Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Sokak Hayvanları Barınağı Birimi’ni ziyaret etti.

SOKAK HAYVANLARI BARINAĞI'NA ANLAMLI ZİYARET

Edirne Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu, Edirne Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Sokak Hayvanları Barınağı Birimi’ni ziyaret etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
28 Haziran 2022 Salı 06:00
SOKAK HAYVANLARI BARINAĞI'NA ANLAMLI ZİYARET

Barınak sorumlusu veteriner hekim Soyuhan Barlas ile görüşmede, yapılan son hekim alımlarıyla birlikte barınakta beş veterinerin çalışmaya başladığı öğrenildi.

Veteriner hekim Barlas, veteriner hekim sayısının 5’e çıkmasıyla birlikte günde 8-15 arası kısırlaştırma yapmaya başladıklarını ve bu hızla köpek popülasyonundaki artışın önüne geçmeyi hedeflediklerini söyledi.

Barlas, Edirne'de artan köpeklerin kısırlaştırılmasının birincil hedefleri olduğunu dile getirdi ve bu konuda gerek personel gerekse teçhizat konusunda hiç eksikleri olmadığını, halkın bilinçli davranarak kendilerine yardımcı olmasının öncelikli ihtiyaçları olduğunu söyleyerek "Köpeklerimizin de biz insanlar gibi şehrin birer sakini ve barınakların onların yaşam alanı değil sadece tedavi ve bakım alanıdır. Sokak köpeklerinin alışkın olduğu yaşam alanından alınıp barınakta kısırlaştırılarak sağlığına kavuştuktan sonra yine alışkın olduğu yere bırakılmaları gerekiyor. Aksi takdirde farklı köpek grupları birbirlerine saldırgan davranışlar gösterebiliyorlar. Kentteki bireylerin, mahallesindeki köpekleri tanıyarak mahallenin bir bireyi olarak kabullenmesi; kısırlaştırılıp küpelenmesi, kuduz aşısı olması ve sağlık sorunu yaşadığında tedaviye ulaşmaları için barınakla iletişime geçmesi gerekli ve önemlidir." dedi.

Edirne Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu, Edirne'deki tüm hayvansever dernekler adına, şunları kaydetti:  "Barınakta yapılan güzel işlerin daha görünür kılınması gerektiğini düşünmekteyiz ve kısırlaştırma, sahiplendirme konusunda elimizden gelen her türlü yardımı sunmaya hazırız. Bu maksatla barınakta yapılan günlük kısırlaştırılan köpeklerin fotoğrafları, alındığı yerler ve küpe numaralarıyla sosyal medya üzerinden kamuoyuyla paylaşılmasının halkın bilinçlendirilmesi ve sürecin şeffaflığı açısından en doğru yöntem olduğunu düşünmekteyiz. Ayrıca bu paylaşımlar, sokaktaki canlarımızın sahiplendirilme sürecine ilgili kurumlar ve gönüllülerle birlikte katkı sunacağını beklemekteyiz. Bu nedenle Edirne’deki tüm hayvan dostlarını yapacağımız çalışmalara katkı vermeye davet ediyoruz."

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.