SOKAK LEZZETLERİ TANITIMI BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde hazırlanan “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” adlı kitaptan esinlenerek ilan edilen 21-27 Mayıs Uluslararası Türk Mutfağı Haftası kapsamında, Edirne’de Türk Sokak Lezzetleri Festivali düzenlenen açılışla başladı. 21-27 Mayıs tarihleri arasında Edirne lezzetleri halka ikram edilecek.

SOKAK LEZZETLERİ TANITIMI BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde hazırlanan “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” adlı kitaptan esinlenerek ilan edilen 21-27 Mayıs Uluslararası Türk Mutfağı Haftası kapsamında, Edirne’de Türk Sokak Lezzetleri Festivali düzenlenen açılışla başladı. 21-27 Mayıs tarihleri arasında Edirne lezzetleri halka ikram edilecek.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
23 Mayıs 2022 Pazartesi 06:09
SOKAK LEZZETLERİ TANITIMI BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde hazırlanan “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” adlı kitaptan esinlenerek ilan edilen 21-27 Mayıs Uluslararası Türk Mutfağı Haftası kapsamında, Edirne’de Türk Sokak Lezzetleri Festivali düzenlenen açılışla başladı.

Saraçlar Caddesinde hazırlanan alan, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan stantta yapılan açılışa Edirne Valisi H.Kürşat Kırbıyık, eşi Dilek Kırbıyık, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlik Rumeli Akademesi Eğitim ve Kültür Derneği Balkan Halk Dansları Topluluğu tarafından dans gösterisiyle başladı.

Açılışta konuşan Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, Edirne'nin mutfak kültürünün zenginliğinden bahsederek, şunları söyledi:

“Türk mutfağı uzun tarihsel süreç içerisinde çok katmanlı ve çok sesli zengin bir kültürel miras sunar. Edirne sahip olduğu üstün coğrafya coğrafi konumu nedeniyle tarihin her devresinde özel bir kent olma özelliğini korumuştur. Sosyo - kültürel yapısı Anadolu ve Balkanlar ekseni üzerinde bulunan şehrimiz, tarihi süreçte pek çok kültür toplum ve dine mensup halkın yüzyıllar boyunca bir arada yaşadığı Edirne'mizde, sosyal ve kültürel hayatın etkilerini mutfakta da görmek mümkündür. Osmanlı'ya yaklaşık bir asır başkentlik yapan şehrimiz, aynı zamanda uzun yıllar imparatorluğun yağ, bal ve hububat deposu işlevi görmüştür. Edirne'nin mutfak kültürünü zengin kılan, coğrafi konumu kadar farklı kültürlerle yoğrulan zengin tarihidir. Bununla birlikte bereketli coğrafyası ve iklim çeşitliliğinin verdiği zengin flora ve fauna, Edirne mutfağının oluşmasında belirleyici rol oynar. Rumeli coğrafyasının ve Osmanlı Saray Mutfağı'nın tüm tatlarını ve kültürünü barındıran mutfağımız, etli yemekleri, hamur işleri ve tatlılarıyla da damaklara ve gönüllere hitap etmektedir”

Konuşmaların ardından Vali Kırbıyık, Başkan Gürkan, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri Trakya Mutfak Kültürü sergisini gezdi.

AÇILIŞ GÜNÜ PEYNİR SİMİT İKRAM EDİLDİ

Düzenlenen etkinlikte Vali Kırbıyık ve Belediye Başkanı Gürkan, önlük giyerek vatandaşa Edirne’nin ünlü beyaz peyniri, simit ve ayran ikram etti.

Etkinlikler kentin değişik bölgelerinde lezzetlerin ikramıyla devam etti.

Bugün de Edirne’nin ünlü Tencere Köftesi Saraçlar Caddesinde tanıtılacak.

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.