SON AYLARDA SOKAKLARDA KÖPEK SAYISI ARTTI

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı  Dr Ertuğrul Tanrıkulu, son aylarda Edirne sokaklarına ve özellikle eski çöplüğe köylüler tarafından bırakılan köpek sayısında artış olduğunu söyledi.     

SON AYLARDA SOKAKLARDA KÖPEK SAYISI ARTTI

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı  Dr Ertuğrul Tanrıkulu, son aylarda Edirne sokaklarına ve özellikle eski çöplüğe köylüler tarafından bırakılan köpek sayısında artış olduğunu söyledi.     

Emre SEDEF
Emre SEDEF
16 Nisan 2019 Salı 09:00
SON AYLARDA SOKAKLARDA KÖPEK SAYISI ARTTI

 Edirne belediyesinin sokak hayvanlarıyla ilgili  olarak  Edirne  Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın istekleri doğrultusunda ve bu konuya ilgi göstermesiyle  büyük işlerin başarıldığını  belirten Edirne Beledine Başkan Yardımcısı Dr Ertuğrul Tanrıkulu, "Son aylarda özellikle köylerimizden  Edirne merkezinin bazı semtlerine ve eski çöplüğe  bırakılan çok sayıda köpeğin olduğunu görüyoruz. Ne yazık ki köylülerimiz, hayvan bakmadıkları için köpek de beslemeye gerek duymuyorlar. Köylülerin köpekleri yavruladıkları zaman ise  yavrularını çuvallara doldurup kentimize  bırakmaya başladılar. Bu durum daha önceki yıllarda da vardı . Fakat son yıllarda daha da arttı.” Dedi.

 İL MERKEZİNDE KÖPEKLER ARTTI

Köylülerin besledikleri köpekleri şehre bırakmaları sonucu,  Edirne’de  köpek sayısının arttığını belirten Tanrıkulu, “Bu arada hayvan sever dostlarımız sokak hayvanlarına elinden gelen yardımı yapıyor. Biz Edirne Belediyesi olarak da titiz bir çalışma yürütüyoruz. Bu konuda bilimsel, akılcı, halk sağlığına dikkat eden bir yöntem uyguluyoruz.Hayvanları Koruma Kurulu, yılda iki kez toplanıyor. Bu toplantılar acil durumlarda artış gösteriyor. Bu toplantılarda Veterinerler Odası, Valilik, Tarım İl müdürlüğü, Belediye olarak işbirliği içinde konuşmalar yapıyoruz. Burada sokak hayvanları konusunu gündeme taşıyoruz. Son zamanlarda ülkemizin de önemli bir sorunu olan, sokak hayvanlarının da aynı zamanda zoonos ve zoonotik hastalıklarla ilgili  ciddi bir sorun yaşamaya başladık. Bunun da önüne geçmek için yapılması gereken hayvanların kısırlaştırılması ve bu kısırlaştırma sonucunda da hayvanların hasta bakımları. Bu aşamada, birlikte çalışma yapılması gerekiyor. Bunun için Edirne Belediyesi’nce elimizden geldiğince katkı yapıyoruz. Belediyemiz  bu konuda  üzerine düşeni fazlasıyla  yapmaktadır.” Dedi

BARINAK, GEÇİCİ HAYVAN BARINAĞI

Edirne Belediyesinin son yıllarda Belediye başkanının desteği hayvan barınağının daha kapsamlı  hale getirildiğini belirten Tanrıkulu, “ Edirne  belediyenin sokak hayvanlarının geçici barınağı  Trakya’nın en iyi hayvan barınağıdır. Bu anlamda da.sokak hayvanlarımızı geçici olarak misafir ediyoruz. Buradan önemli bir hususu tekrarlamak istiyorum. Sokak hayvanları barınağı 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ile yetkilendirilen, sokak hayvanların alınıp ,kısırlaştırılması, aşılarının yapılmasından sonra  alınan ortama geri bırakılması gerekiyor. Barınağımız geçici hayvan barınağıdır.  Hayvanların uzun süre bakılacağı bir yer değildir. Belediyemiz çok önemli bir işlevi yapmaktadır. Sokak hayvanları barınağımızda iki veteriner, dört veteriner teknisyeni, 12 elemanıyla  hizmet veriyor.Bu  anlamda da hayvan sever dostlarımız ve sivril toplum kuruluşları , hayvan sever derneklerle ortam çalışmalar  yürütüyoruz” dedi

Fikri Yalın

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.