“ALTYAPIYI ENGELLEYEN FATMA AKSAL’DIR”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediyesi tarafından yapımı devam eden Altyapı çalışmalarının aksamasının nedeninin AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal oyduğunu açıkladı. Uzun süredir yaşananları içinde saklayan Başkan Gürkan, tüm engellemelerin karşısında yapılan işlerle ilgili eleştirilere dayanamayarak, yaşadıklarını sansürsüz bir şekilde anlattı. Belediye’nin önüne engel koyduğun iddia ettiği Fatma Aksal’a ‘Edirne Belediyesi 5 ay süre boyunca altyapı çalışmalarını aksatmak zorunda kaldı. Bunun nedeni Fatma Aksal’ın şikâyetleridir. Edirne’ye 5 ay borcun var” şeklinde konuştu.

“ALTYAPIYI ENGELLEYEN FATMA AKSAL’DIR”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediyesi tarafından yapımı devam eden Altyapı çalışmalarının aksamasının nedeninin AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal oyduğunu açıkladı. Uzun süredir yaşananları içinde saklayan Başkan Gürkan, tüm engellemelerin karşısında yapılan işlerle ilgili eleştirilere dayanamayarak, yaşadıklarını sansürsüz bir şekilde anlattı. Belediye’nin önüne engel koyduğun iddia ettiği Fatma Aksal’a ‘Edirne Belediyesi 5 ay süre boyunca altyapı çalışmalarını aksatmak zorunda kaldı. Bunun nedeni Fatma Aksal’ın şikâyetleridir. Edirne’ye 5 ay borcun var” şeklinde konuştu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
16 Ekim 2021 Cumartesi 06:16
“ALTYAPIYI ENGELLEYEN FATMA AKSAL’DIR”

Edirne Belediye Başkanı Gürkan, yaptığı basın toplantısında uzun zamandır içinde sakladığı gerçekleri bir bir anlattı. Belediye’nin çalışmalarına ket vuranları ve Selimiye Meydan Projesi ile ilgili yaşananları tüm gerçekliğiyle anlattı.

Başkan Gürkan, belediyede meclis salonunda düzenlediği basın toplantısında, ilk olarak Selimiye Meydan Projesi hakkında bilgiler verdi. Göreve geldiği ilk gün Selimiye’nin silüetinin bozulmaması için belediye meclisinde kararlar aldıklarını hatırlatan Gürkan, “Biz Selimiye’ye önem verdiğimizi o tarihte gösterdik. Başkaları gibi güzel bir camii demedik. Ben ölene kadar Edirne’de olacağım. Selimiye’nin önündeki kaldırımdan geçeceğim. Başkaları görevi bitince bir daha Edirne’ye gelmez” şeklinde konuştu.

Selimiye Meydan Projesi’nin hayata geçirilmesi için büyük çabalar harcadıklarını anlatan Başkan Gürkan, kendisinden önce hazırlanan projenin hayata geçmesi için büyük çabalar verdiklerini hatırlatarak, en son Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün projeye itirazıyla engellendiklerini ifade etti.

Yaşanan 8 yıllık sürecin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı’nın Edirne ziyaretinde Selimiye Meydan Projesi’nin kendisine sorulmasıyla süreci kısa bir şekilde bakana anlattığını dile getiren Başkan Gürkan, şunları söyledi:

“Kimilerinin dediği gibi gelişmedi olaylar. Bakan bey dinledikten sonra tamam dedi ve Ankara’ya gitti. Aradan bir hafta geçti Bakan bey sayın Valimizi aramış ve benimle görüşmek istediğini söylemiş. Bende kendisini telefonla aradım ve konuştuk. Bakan Bey, Selimiye Meydanı konusunu Cumhurbaşkanına aktarmış. Sayın Erdoğan oranın bakanlık tarafından yapılmasını istediğini söylemiş. Bizden de bu alanın yapım işinin Bakanlığa devrini istedi. Bende bu işlerin telefonla olmayacağını Valimiz ile birlikte gelelim dedim. Hatta İl Başkanınıza da haber verin o gelsin dedim. Hep birlikte Ankara’ya gittik ve konuyu görüştük.

“BİZ BELEDİYE OLARAK ORAYI YAPARIZ”

Sayın bakan bize sayın Erdoğan’ın Selimiye Meydan Projesinin yapılmasını ve yapımın da bakanlık tarafından olmasını istediğini söyledi. Bende biz belediye olarak burayı yapabileceğimizi söşledim. Ama Cumhurbaşkanı seçilmiş biridir. Hangi partiden olduğu önemli değildir. Ben Devlet Terbiyesi nedir bilirim. Bunun için uzun süren konuşmanın ardından iki şartla buranın düzenleme işini bakanlığa devir edeceğimi söyledim. Birincisi Belediye’nin yapacağı çok güzel ola ve UNESCO tarafından da kabul edilmiş çevre düzenlemesi planına uygun olarak yapılacak. İkinci şartımız ise proje bizim olduğu için buradaki tabelaya belediye logosunun konulmasıydı. Bakan bey bunları kabul etti ve belediye meclisine konuyu getirerek, imza için yetki aldım. Ardından bakanlık ile aramızdaki protokolü imzaladık.

BELEDİYE 70 MİLYONDAN VAZGEÇTİ

İlk etabın yapım işi 20 milyon lira. Belediyenin maddi sıkıntıları var ama 20 milyon d abüyük bir para değil.  Biz burayı yapacak parayı buluruz. Edirne için burayı yaparız. Biz belediye olarak buradaki 16 dükkan ve üstüdeki parktan vazgeçtik. Bugün onları satsak 70 milyon eder. Şimdi kim daha fazla katkıda bulunmuş bir bakmak lazım. Biz belediye olarak vazgeçtiklerimiz 70 milyon ediyor.”

Hizmeti Fatma aksal engelledi

EDİRNE BELEDİYESİ GEREKİRSE ARAÇLARINI SATAR, GEREKİRSE BORÇLANIR, BU PARAYI BULUR

“Bizim paramız yok, biz Selimiye’yi yapamıyoruz diye bir talebimiz asla ve asla olmamıştır” diyen Gürkan, “Bunu kim söylüyorsa çıksın, benim karşımda tartışsın. Basının karşısında tartışmaya hazırım. Sonuçta elbette maddi sıkıntımız var. Hangi belediyenin, hangi kurumun yok. Ama Selimiye için biz her zaman o parayı buluruz. Sonuçta 20 milyon 400 bine ihalesi yapıldı. Edirne Belediyesi gerekirse araçlarını satar, gerekirse borçlanır, bu parayı bulur zaten biz ihale hazırlığındaydık. Benim orada yaptığım devletime saygıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın talebine saygıdır. Yine olsa yine aynı şeyi yaparım. Ama kim diyorsa Edirne Belediyesi bunu yapamadı, parası yoktu yapamadı, işte biz bakanlığa rica ettik.  Sayın Bakan adına da yalan atıyordur, bizim adımıza da yalan atıyordur. İftira atıyordur, her kimse” diye konuştu.

AKSAL’A MEYDAN PROJESİ CEVABI

Projenin ve mülkiyetin Edirne Belediyesi’ne ait olduğunu bir kez daha ait hatırlatan Gürkan, “Bakanlık finanse etmek istedi. Şuanda Edirne Belediyesi’nin 7 yıllık mücadele sonunda kazanmış olduğu haklarla hazırladığı proje, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından uygulaması yapılıyor. 20 milyon 400 bin tl maliyetini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı finanse ediyor. Bu gizlenecek bir şey değil, saklanacak bir şey değil. Sayın Aksal, ‘Belediye neresinde diyor’ Belediye kalbinde Sayın Aksal, göbeğinde. Sayın Aksal diyor ya, parasını biz veriyoruz. Hiçbirimiz, ben de dahil, Sayın Aksal da dahil, Sayın Cumhurbaşkanımız da Sayın Bakan da dahil hiçbirimiz cebimizden harcamıyoruz bu paraları, halkın paralarını harcıyoruz. Kimse kimseye lütufta bulunmuyor. Ben de milletin parası ile yapıyorum hizmetleri, hükümette milletin parasıyla yapıyor hizmetlerini.

EDİRNELİLERE KARŞI TAŞIDIĞI ÖFKE NEFRET YÜKÜ ÇOK AĞIR

Edirne’ye bu kadar kin; Edirneliye bu kadar nefret… Gerçekten Sayın Aksal’a üzülüyorum. Bu kadar öfkeyi, Edirne’yi CHP yönetiyor, Recep Gürkan yönetiyor diye Edirnelilere karşı bu kadar öfkeyi, bu kadar nefreti, bu kadar düşmanlığı taşımanın yükü çok ağırdır. İnsan olarak gerçekten üzülüyorum. İnşallah yüreğinideki bu CHP’li Edirne nefretini, düşmanlığını atar ve bu yükten kurtulur. Bu yükü taşımak ağır gerçekten. Allah kimsenin başına böyle bir yük vermesin, sırtına böyle bir yük yüklemesin. ” diye konuştu.

ALTYAPI KREDİSİNİ FATMA AKSAL ENGELLEDİ

Ak Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal’ın altyapı çalışmalarında da krediyi engellediğini de açıklayan Gürkan, "Altyapı kredisi durdurulmuştu ya arkadaşlar. Sayın Fatma Aksal’ın şikayetleri üzerine durduruldu, altyapı kredisi. İlk defa söylüyorum. Altyapı durdurulduğunda bundan sadece CHP seçmeni Edirneliler mi etkileniyor? Ak Parti seçmeni, MHP seçmeni, İYİ Parti seçmeni Edirneliler etkilenmiyor mu? Sayın Aksal’ın ifadesi ile çöpten, çukurdan, çamurdan etkilenmiyor mu? Kendi seçmeninizi de cezalandırıyorsunuz. Yazıktır. Vatandaşa da yazıktır, size de yazıktır. Ben size de üzülüyorum. Allah biran önce kurtarsın sizi bu öfkeden” dedi.

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.