“SÖZ KONUSU VATANSA, GERİSİ TEFERRUATTIR”

Türkiye  Emekli  Astsubaylar  Derneği(  TEMAD)  Edirne İl Başkanı Aydın Bildiş , “Ülkemiz topyekûn beka sorunu yaşıyorsa, biz de millet olarak hepimiz bu mücadelenin içinde olmalıyız”dedi.

“SÖZ KONUSU VATANSA, GERİSİ TEFERRUATTIR”

Türkiye  Emekli  Astsubaylar  Derneği(  TEMAD)  Edirne İl Başkanı Aydın Bildiş , “Ülkemiz topyekûn beka sorunu yaşıyorsa, biz de millet olarak hepimiz bu mücadelenin içinde olmalıyız”dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
17 Mart 2018 Cumartesi 08:00
“SÖZ KONUSU VATANSA, GERİSİ TEFERRUATTIR”

Türkiye  Emekli  Astsubaylar  Derneği(  TEMAD)  Edirne İl Başkanı Aydın Bildiş dernek çalışmalarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada”   Emekli Astsubaylar  Dernek Başkanı  olarak özellikle şunu belirtmek isterim. Şu anda cephede savaşan erden generaline kadar  herkesimi Mehmetçik olarak görüyoruz. Bizim gözümüzde bunların hiç birinin farkı yoktur, onların tamamı Mehmetçiktir, onların ayağına dokunan taş bizim canımızı yakmaktadır.

Bizler Astsubayları temsil eden dernek olarak, bilindiği gibi Astsubaylar ordunun lider kadrosunda yer alan personeller tim komutanlığından takım komutanlığına kadar muharip sınıfı görevlerini yapan, aynı zamanda muhariplerin görevini başarı ile yapması için teknik desteği veren astsubaylardan oluşuyor.

Bizzat cephenin içinde aktif olarak savaşan, teknik destek sağlayan personel ast subaylar olduğu için. Bunun sonucu sahada da şehit olan as subay sayımız yüksek oluyor. Meslektaşlarımızın hepsine Allah’tan rahmet diliyorum.

“AİLELER DE ÜYE OLUYOR”

Dernek olarak tüzük gereği  astsubay eş, dul ve yetimlerinin üye oldukları bir kamu derneği olduklarını belirten  Aydın Bildiş,” Amacımız, hatıralarımızı yaşatmak, birlik, beraberlik ve dayanışmayı emeklilik döneminde de devamını sağlamaktır. Ona ilaveten meslektaşlarımızın alması gerektiği halde alınmayan hakların alınması yönünde yasal çerçevede Silahlı Kuvvetlerin birlik ve beraberliğine gölge düşürmeyecek saygınlığımıza zarar vermeden haklarımızı almak için çaba harcıyoruz.” Dedi

“ADRESİMİZ TEMAD”

Emekli olan bir astsubayın emeklilik dilekçesini verdikten sonra  dolduracağı ilk belgenin Türkiye Emekli Astsubaylar derneğine üyelik başvurusu formu olmalıdır diyen Bildiş “ Bizler Silahlı Kuvvetlerin aktif görevinden ayrılsak da  asker kimliğimiz  devam ediyor. Bu anıları yaşatmanın adresi TEMAD’dır . Derneğimiz bu alanda  yasa ile kurulan dert dernekten biridir. Her faaliyetimiz yasaldır. Türkiye Subaylar, Astsubaylar, Gaziler ve Şehit Aileleri dernekleri özel yasa ile kurulan derneklerimizdir.

ŞU ANDA MEHMETÇİĞE DUA EDİYORUZ

Derneğimiz adından da anlaşılacağı gibi Astsubay eş  dul ve yetimleri olarak tanımlandığını kaydeden Dernek Başkanı Bildiş. “Eşlerimiz arasında yoğun bir katılım var. Nerede ise yüzde elliye ulaştık. Şu anda iki yüz üyemiz var. Sosyal etkinliklerimizi iki bölüme ayırdıklarını  kaydeden Bildiş, “ Normal koşullarda yapılan etkinlikler  ve şu anda ülkemizin içinde bulunduğu  durum.. Şu anda ordumuzun seferde olması şehitlerimizin gelmesi nedeniyle eğlence programlarımızı erteledik. Şu anda Mehmetçiğimizin dualarımızla yanındayız. Onlar seferdeyken bizim sosyal etkinlik yapmamız Marsbahis doğru olmaz. Normal koşullarda yaptığımız etkinlikler, hanımlarımızın ayda bir kez bir araya gelip hanımlar günü yapması  bu arada fikir tartışmaları gerçekleştirmesi,, yurtiçi ve yurt dışı seyahatler, stantlar düzenliyoruz. Biz aynı zamanda kamu yararına bir dernek olduğumuzdan Sosyal sorumluluk projelerinde de olmaya çalışıyoruz. Kan verme kimsesiz çocuklara yardım gibi toplumun her alanında  dernek olarak imkanlarımız koşullarında yer almaya devam ediyoruz.”dedi

“BİZ OYLAYI BEKA SORUNU OLARAK DEĞERLENDİRİYORUZ”

Afrin  operasyonunun bir beka sorunu olarak değerlendirdiklerini belirten  Bildiş, “ Olayın Suriye’de olması o ülkeyi ilgilendiren bir konu değil ülkemizi ilgilendiren bir konudur. Ülkemiz topyekûn beka sorunu yaşıyorsa, biz de millet olarak hepimiz bu mücadelenin içinde olmalıyız. Askerimiz cephede savaşırken bunu başka konulara malzeme yapmak bunu reklam aracı gibi kullanmak bizim ilkelerimize ters geliyor” dedi  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.