SU SAYAÇLARINDA YENİ DÖNEM!

Sayaçlara bir standart getirmek ve iyi ölçüm yapmak adına damga yılı 10 yılı geçmiş sayaçları yenileyeceklerini söyleyen Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Yaver Tetik, özellikle montaj konusunun çok önemli olduğunu belirtti. Sayacı değiştirilecek vatandaşların isterse kendi sayaçlarını alabileceklerini belirten Tetik, montajın ise sağlıklı olması için kendi ekipleri tarafından takılacağını ve bu nedenle 51 TL olan sayaç sökme-takma bedelinin 35 TL’ye düşürüldüğünü ifade etti. 

SU SAYAÇLARINDA YENİ DÖNEM!

Sayaçlara bir standart getirmek ve iyi ölçüm yapmak adına damga yılı 10 yılı geçmiş sayaçları yenileyeceklerini söyleyen Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Yaver Tetik, özellikle montaj konusunun çok önemli olduğunu belirtti. Sayacı değiştirilecek vatandaşların isterse kendi sayaçlarını alabileceklerini belirten Tetik, montajın ise sağlıklı olması için kendi ekipleri tarafından takılacağını ve bu nedenle 51 TL olan sayaç sökme-takma bedelinin 35 TL’ye düşürüldüğünü ifade etti. 

Emre SEDEF
Emre SEDEF
09 Mart 2020 Pazartesi 06:03
SU SAYAÇLARINDA YENİ DÖNEM!

Önceki gün gerçekleştirilen Edirne Belediye Meclisi Mart ayı toplantısında; damga yılı 10 yılı geçmiş sayaçların değiştirilmesi konusu görüşüldü. Damga yılı 10 yılı geçmiş sayaç abonelerinin kendi sayaçlarını 15 gün içerisinde temin etmesi durumunda Edirne Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü Su Abone ve Sayaç Okuma Birimlerine başvurmaları; damga yılı 10 yılı geçmiş ve kendi sayacını temin etmeyen abonelerden ise mekanik sayacın türüne göre rekor hariç 70, 190, 240 ve 380 TL tahsil edileceği ve bu ücretin su faturasına 4 eşit taksitte yansıtılacağı ifade edilmiş; ayrıca 51 TL olan sayaç sökme-takma bedeli 35 TL’ye düşürülmesi de kararlaştırılmıştı. Konuyla ilgili açıklamalar yapan Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Yaver Tetik, vatandaşa en iyi hizmeti verebilmek adına sayaçlara bir standart getirdiklerini söyledi.

“MONTAJ BEDELİNİ 35 TL’YE DÜŞÜRDÜK”

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Yaver Tetik, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “10 yılı geçmiş olan su sayaçları ölçüm hatası verdiği için Bakanlık bunların değiştirilmesini istiyor. Eski tarihli sayaçların yanlış ölçtüğünü test ederek tespit ettik. Su sayaçlarının montajının bizim ekiplerimiz tarafından yapılmasıyla ilgili bir komisyon kurduk. Sayaçların yere paralel bir şekilde monte edilmesi gerekiyor. Vatandaşların herhangi bir tesisatçıya taktırdığı su sayaçlarının düzgün monte edilmediğini tespit etti arkadaşlarımız. Oluşturulan ekibimizin kontrolünde bu sayaçların takılması gerekecek. Vatandaşlar isterlerse sayaçlarını kendileri alacaklar ama montajını biz sağlayacağız. Belediye Meclisinde alınan kararla da sayaç sökme-takma bedelini 51 liradan 35 liraya düşürdük. Vatandaşlarımıza uygun fiyata hizmet etmek adına elimizden geleni yapıyoruz.” dedi.

“VATANDAŞI KORUMAK ADINA TAKSİTLENDİRECEĞİZ”

Sayaçlara standart getirdiklerini belirten Tetik, “Sayaca bir standart getirdik. Belirlenen teknik özelliklere sahip su sayaçları olmasıyla ilgili vatandaşlara duyuru yapacağız. Teknik olarak bakıldığında özel sayaçlar bunlar, dışarıda gelişigüzel satılan sayaçlar değil. Vatandaşlarımız su sayaçlarını kendisi de alabilir, belediyeden de alabilir. Ama vatandaşı korumak adına bunu taksitlendireceğiz. Sayaçların fiyatları teknik özelliğine göre değişecek. Üç çeyrek dediğimiz, normal binalarda kullanılan sayacın bedeli 70 lira. Restaurant, işyeri, fabrika gibi yerlerde daha büyük sayaçlar temin edilecek. En büyük olan sayaçlar da artezyen kullanan bölgelerde kullanılacak. 100 dairelik bir sitenin çekmiş olduğu su kadar, su çeken birimler var. 70 lira dediğimiz sayaç, şu anda piyasada 100 liranın üzerinde satılıyor. Biz toplu aldığımız için 70 liraya geldi.” ifadelerini kullandı.

“YARINI DA DÜŞÜNEREK ÇALIŞIYORUZ”

Eski boruların değiştirilmesi konusunda da çalışmalar yaptıklarını söyleyen Tetik, “Altyapı çalışmaları kapsamında mevcutta olan boruların değişimini de sağlayacağız. Bu yeni hat üzerinden mevcut binalara giden tesisat hatları da yenilenecek. Dolayısıyla kayıp-kaçak ve patlak olaylarının önüne geçmiş olacağız. Müteahhit firmayla yapmış olduğumuz anlaşma kapsamında sokaktan geçen ana borudan 5 metre mesafeye kadar yeni hattı çekecek. Biz ondan sonraki mesafenin montajını yaparken; sayaçları değiştireceğiz, yanlış yere montajı yapılan sayaçların yerlerini düzelteceğiz. Özellikle bahçeli evlerde sayaca kutu içerisinde özel bir yer belirleyeceğiz. Oradan binadan içerisine girişini yapacağız. 5 metrenin dışında kalan mesafeye de metre başına birim fiyatı belirleyeceğiz. Boru bedelini de faturalara taksitle yansıtacağız. Burada baz aldığımız teknik özellik; örneğin ilerleyen zamanlarda tek katlı binaların yerine çok katlı binalar yapıldı. Bağlantı ana borudan yapıldığı için onun kalınlığı üç çeyrek olabilir fakat biz şöyle bir karar aldık; bütün bağlantılara 40’lık bir boru standardı getirdik. İlerleyen zamanlarda orada herhangi bir yapılaşmada değişiklik olduğunda ana tesisat borusunun değiştirilmesine gerek kalmayacak. Kapasitesi bu şekilde olacak. Yalnızca bugünü değil, yarını da düşünerek çalışmalarımızı yapıyoruz.” şeklinde konuştu. 
Kerem Filiz




 


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.