“Su ve Hayat”

Trakya Üniversitesi ve Lüleburgaz Doğa Koleji Dünya Su Günü etkinlikleri kapsamında küresel sorunlara farkındalık oluşturmak amacıyla “Su ve Hayat” temalı bir resim yarışması düzenledi.

“Su ve Hayat”

Trakya Üniversitesi ve Lüleburgaz Doğa Koleji Dünya Su Günü etkinlikleri kapsamında küresel sorunlara farkındalık oluşturmak amacıyla “Su ve Hayat” temalı bir resim yarışması düzenledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
25 Mart 2018 Pazar 20:46
“Su ve Hayat”

Başvuruları 19 Mart 2018 tarihinde tamamlanan yarışmanın birincileri belli oldu. Ödüllerin sahiplerini bulduğu yarışmanın Seçici Kurulu’nda Üniversite Güzel Sanatlar Fakültesi Dr. Öğr. Üys. Kerem İşcanoğlu ve Öğr. Gör. Dr. Deniz Gökduman yer aldı.

22 Mart Dünya Su Günü kapsamında düzenlenen “Su ve Hayat” temalı resim yarışması ile dereceye girecek eserlerin Trakya Üniversitesinin ve Doğa Kolejinin katılacağı tüm sergi ve fuarlarda eser sahibinin izni olmak kaydıyla sergilenerek su bilincinin Anasınıfı, İlkokul ve Ortaokul düzeyindeki öğrencilere benimsetilmesi amaçlandı.

Dr. Öğr. Üys. Kerem İşcanoğlu, yarışmaya ilişkin gerçekleştirdiği açıklamada “Yaşam kaynağı olan suyun değerini anlamak ve bilinçli tüketimini sağlamak önemli toplumsal konuların başında gelmektedir. Toplum ile arasında bir bağ olan sanatın toplumsal temalı eserler veya verimler ortaya koyması da bizce çok manidardır. Bu anlayış doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz  “Su ve Hayat” temalı resim yarışmasını önemli buluyorum. Eğitim ve öğretimin erken yaşlarda önemli olduğunu hatırlatarak çocukların küresel konulara ilişkin dikkatlerinin çeşitli sanatsal faaliyetler ile desteklenmesi ve bu konuda farkındalık oluşturulması gerektiği düşüncesindeyim. Konuya ilişkin dikkat ve farkındalığı sağlayamazsak gelecek konusunda günümüzde olduğundan daha ileri boyutları ile bu meseleleri tartışıyor olabiliriz. Bu tür yarışma ve organizasyonlar çevresel konulara farkındalık kazandırırken geleceğin sanatçılarının tohumlarının Grandbetting atılmasına da vesile olabilir. Ayrıca çocuklarımızı cesaretlendirerek görsel bir zevk ile estetik algıya sahip bireyler olarak yetişmesinde ve sanatın hayatlarının bir parçası olmasında da önemli bir rol oynamaktadır. Bu yarışmalar çocuklarımız için bir başlangıç olabilir. Bugün sadece 9 çocuğumuza ödül verebildik ama 200 çocuğumuza ödül verdiğimiz yarışmaların hayalini kuruyoruz. Üniversite olarak bu tür etkinlik ve faaliyetlere gereken ilgi ve desteği göstereceğimizi belirtmek isterim.”  dedi.

Anaokulu, İlkokul ve Ortaokul kategorilerinde düzenlenen yarışmaya 3835 çocuk katıldı. Yarışmada her kategoride 3 adet olmak üzere toplamda 9 adet ödül sahiplerini buldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.