SU VE ULAŞIMA İNDİRİM TALEBİ!

31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından İstanbul’da uygulanan su ve ulaşım hizmetlerindeki indirimin, Edirne’de de uygulanması için AK Parti Grubu Haziran ayı Meclis Toplantısında önerge verecek.  Verilecek önergede; su hizmetlerinde meskenlerde yüzde 40, ticarethanelerde yüzde 10 indirim; ulaşım hizmetlerinde ise öğrencilere yüzde 30 indirim yapılması talep edilecek.

SU VE ULAŞIMA İNDİRİM TALEBİ!

31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından İstanbul’da uygulanan su ve ulaşım hizmetlerindeki indirimin, Edirne’de de uygulanması için AK Parti Grubu Haziran ayı Meclis Toplantısında önerge verecek.  Verilecek önergede; su hizmetlerinde meskenlerde yüzde 40, ticarethanelerde yüzde 10 indirim; ulaşım hizmetlerinde ise öğrencilere yüzde 30 indirim yapılması talep edilecek.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
29 Mayıs 2019 Çarşamba 09:28
SU VE ULAŞIMA İNDİRİM TALEBİ!

AK Parti İl Başkanı İlyas Akmeşe, dün parti binasında düzenlenen basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Akmeşe, uzun süredir Edirne’nin gündeminde olan hızlı tren projesinin, bayramdan sonra başlayacağını ifade etti. Ayrıca 31 Mart Yerel seçimlerinin ardından İstanbul’da uygulanan su ve ulaşım hizmetlerindeki indirimin Edirne’de de uygulanması için önerge vereceklerini söyleyen Akmeşe, görevden alındığına dair kamuoyunda çıkan söylentilere ise ‘Görevimin başındayım’ diyerek karşılık verdi.

“HIZLI TREN PROJESİ’NİN TEMELİ ATILIYOR”

AK Parti İl Başkanı İlyas Akmeşe, uzun süredir Edirne’nin gündeminde olan hızlı tren projesiyle ilgili gelişmelerin olduğunu söyleyerek, “Bildiğiniz gibi Halkalı-Kapıkule Hızlı tren projemiz vardı. Sayın Binali Yıldırım Başbakan iken Edirne’ye geldiğinde bunun sözünü vermişti. Bununla ilgili son günlerde bir gelişme oldu. Allah kısmet ederse Kapıkule-Çerkezköy hattı 155 kilometrelik hızlı tren projesinin temelini, bayramdan hemen sonra atıyoruz. Edirne’miz için hayırlı olsun. Türkiye’yi Avrupa Birliği ile bağlayan bir proje. Pekin’den başlayıp Londra’ya kadar devam edecek bir proje. Bu projenin bir kısmı Avrupa Birliği fonları kullanılarak yapılacak. Edirne-Çerkezköy arası 155 kilometre. Bunun 76 kilometresi milli bütçeden ayrılan bir bütçeyle, 270 milyon Euro da Avrupa Birliği fonlarından ayrılan bir bütçeyle yapılacak. Bayramdan sonra da temelini atarak, hızlı tren hattının yapılmasına başlıyoruz. Bu proje Edirne’mize katkı sağlayacak.” dedi.

“AYNI HASSASİYETİ EDİRNE’DE DE GÖSTERSİNLER”

Akmeşe, seçimden önce su ve ulaşım konusunda vaatler verdiklerini de hatırlatarak, “Edirne’de ulaşım ve suyun diğer illere göre fazla olduğunu her zaman söyledik. Eğer seçimi kazanırsak; hem suda hem de ulaşımda indirim yapacağımızı vaat etmiştik. Tabi seçimi kazanmamız kısmet olmadı. Recep Bey tekrar Belediye Başkanı oldu. Sandıktan çıkana saygılıyız. Kendisine görevinde başarılar diliyoruz. Her zaman dediğimiz gibi Edirne için ne gerekiyorsa taşın altına elimizi koymaya hazırız. Bu seçimden sonra birçok ilde özellikle İstanbul’da hem su hem de ulaşım hizmetlerinde indirimler oldu. İstanbul’daki su ve ulaşım indirimde CHP ve İYİ Partili meclis üyeleri ‘Evet’ oyu verdiler. Biz aynı hassasiyeti hem CHP, hem de İYİ Partili Meclis Üyelerinden Edirne’de de göstermelerini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“MESKENLERDE YÜZDE 40, TİCARETHANELERDE YÜZDE 10 İNDİRİM ÖNERECEĞİZ”

Haziran ayı meclisinde Edirne’deki su ve ulaşım hizmetlerinde indirim yapılmasını önereceklerini belirten Akmeşe, “AK Parti Grubu olarak Haziran ayında yapılacak olan meclis toplantısında bu konuyu görüşmek üzere bir önergemiz olacak. Mecliste Edirnelileri rahatlatacak bir teklifimiz olacak. Bir indirim olmasını istiyoruz ve tüm meclis üyelerinin de bu konuda destek olmasını istiyoruz. Edirne’de meskenlerde 1 ile 10 metreküp içme suyu 3,30 kuruş, ticarethanelerde 7,25 kuruş. 11-20 metreküp içme suyu meskenlerde 3,90 kuruş, ticarethanelerde 8,80 kuruş. 21-40 metreküp içme suyu meskenlerde 4,40 kuruş, ticarethanelerde 10,50 kuruş. 40-100 metreküp içme suyu meskenlerde 5,30 kuruş, ticarethanelerde 12,15 kuruş. 100 metreküpün üstünde içme suyu ticarethanelerde 13,75 kuruş. Ayrıca abone okuma bedeli 3 lira alınıyor. Şunu eskiden anlardık. Özel şirket vardı. Saat okumalarına geliyordu. Onlara bir ücret ödüyordu. Ama şu anda belediyenin kendi personeli okumaları yapıyor. Bu arada atık su bedeli de yüzde 9, bunu da söylemek istiyorum. AK Parti grubu olarak teklifimiz; meskenlerde yüzde 40, ticarethanelerde yüzde 10 indirim yapılması yönündedir. Bununla ilgili AK Parti grubu olarak mecliste görüşülmesi için önerge vereceğiz. Tabi bizim çoğunluğumuz yetmiyor, biliyorsunuz. Biraz önce de dediğim gibi; İstanbul ve diğer illerde nasıl olduysa, Edirne’de de özellikle CHP ve İYİ Partili üyelerinin de Edirne Halkını düşünerek buna destek olmalarını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

“ÖĞRENCİLER ETUS’A 1 LİRA 25 KURUŞ’A BİNSİN”

Ulaşım hizmetleri konusunda da yalnızca öğrenci konusunda indirim talep edeceklerini söyleyen Akmeşe, “Edirne’de ulaşım pahalı diye, sık sık konuştuk. Edirne bir üniversite şehri. Bunu hepimiz biliyoruz. Şu anda ulaşım sivil 2,54 kuruş, öğrenci 1,81 kuruş, nakit biniş de 3 lira. ETUS’un sıkıntılı olduğunu biliyoruz. Onun nedenlerini burada tartışmaya gerek yok. Yönetim zaafı olduğunu herkes biliyor. Hiç olmazsa diyoruz ki; öğrenci kardeşlerimize yardımcı olalım. 1,81 kuruş ücret ödüyorlar. Biz buna diyoruz ki; yüzde 30’a tekabül eden 1,25 kuruş olsun. Bu teklifimizi de Haziran ayındaki meclis toplantısında görüşülmesi için teklif edeceğiz. Tüm meclis üyelerimizden ve Belediye Başkanı Recep Gürkan’dan, AK Parti Grubunun bu önergelerine Edirneli vatandaşlarımız adına destek istiyoruz.” dedi.

“GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ”
Görevden alındığına dair kamuoyunda dolaşan söylentilere de açıklık getiren Akmeşe, “Bu haberleri duyunca şaşırıyorum. Görevimizin başındayız. İstifa etti şeklinde bir sürü haberler çıktı. Sosyal medyada da çıktı. Üzülüyoruz tabi. Görevimin başındayım ve en iyi şekilde de yapmaya çalışıyorum. Görevden nasıl alınacağımız, burada birkaç arkadaşın yazısıyla olmaz. Bu görevi bana Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan verdi. Bu görev alınacaksa da, O alır. Bizde görevden alma yolları bellidir.” ifadelerine yer verdi.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.