GÜRKAN, GAZİLER GÜNÜ'NÜ KUTLADI

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Gazilerimiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar yaşamasının en büyük teminatı; Türk kahramanlık tarihinin sönmeyen meşaleleridir. 19 Eylül Gaziler Günü kutlu olsun” dedi.

GÜRKAN, GAZİLER GÜNÜ'NÜ KUTLADI

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Gazilerimiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar yaşamasının en büyük teminatı; Türk kahramanlık tarihinin sönmeyen meşaleleridir. 19 Eylül Gaziler Günü kutlu olsun” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
18 Eylül 2021 Cumartesi 06:25
GÜRKAN, GAZİLER GÜNÜ'NÜ KUTLADI

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle yayınladığı mesajında şunlara yer verdi;

 “13 Eylül 1921′ de kazanılan Sakarya Zaferi'nin hemen ardından Batı Cephesi Kumandanı İsmet Paşa ile Genelkurmay Başkanı Fevzi Paşa, Edirne ve Kozan Milletvekilleri sıfatıyla Büyük Millet Meclisi Reisliği'ne cepheden telgrafla gönderdiği ‘Bizzat muharebe meydanındaki tedbiriyle muzafferiyetin amil ve müessiri olmuş Başkumandan Mustafa Kemal Paşa Hazretlerine müşirlik rütbesi ile gazilik ünvanı tevcihini teklif ve istirham ederiz. Büyük Millet Meclisi'nin bu teveccühünün milletimiz tarafından doğrudan doğruya bütün orduya müteveccih bir eser-i takdir ve taltif olacağı kanaatinde bulunduğumuzu arz eyleriz.” önergesinin ardından TBMM tarafından Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e 19 Eylül 1921’de 'gazilik' unvanı ve 'mareşallik' rütbesi verildi.  Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazi” unvanı verilmesinin yıl dönümü olan 19 Eylül’ü her yıl Gaziler Günü olarak, kutlamaktayız.

 Türk milletinin gururla ve şerefle taşıdığı bir unvan olan gazilik; savaş alanlarında kazanılmış rütbelerin en büyüğü olan şehitlikten sonraki rütbedir.  19 Eylül, vatan topraklarının bölünmez bütünlüğünü korumak için, üstün bir cesaret ve feragat örneği göstererek hayatlarını ortaya koyan ve gazilik onuruna erişen kahraman vatan evlatlarını şükran ve minnetle andığımız gündür.

 Hiç kukusuz ki; bu ülke için, bu topraklar için cepheden cepheye koşan gazilerimize çok şey borçluyuz.   Bugün bu topraklarda bağımsız, hür bir şekilde yaşıyor, al yıldızlı bayrağımız göklerde bizi selamlıyorsa; bundaki en büyük canını feda etmekten bir an bile tereddüt etmeyen şehitlerimiz ile kahramanlıklarıyla tarihin gidişatını değiştiren; ülkesi için canını feda etmekten bir an bile çekinmeyen ve bu uğurda gazilik unvanına sahip olan gazilerimizindir.

 Toprağını, vatanını, bayrağını, kutsal değerlerini korumak ve savunmak için en güç koşullar altında dahi canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerimiz, kahramanlığının yaşayan abideleridir.

 Tüm bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılan, bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz tüm kahramanlarımızı minnetle anıyorum. 19 Eylül Gaziler Günü kutlu olsun”

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.