“SÜLOĞLU’NDA BİZE DESTEK OLMADILAR!”

31 Mart Yerel Seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere basın toplantısı düzenleyen MHP Edirne İl Başkanı Av. Süleyman Ferhatoğlu, Süloğlu ilçesinde AK Partililerden kendilerine çok fazla destek gelmediğini söyledi.  

“SÜLOĞLU’NDA BİZE DESTEK OLMADILAR!”

31 Mart Yerel Seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere basın toplantısı düzenleyen MHP Edirne İl Başkanı Av. Süleyman Ferhatoğlu, Süloğlu ilçesinde AK Partililerden kendilerine çok fazla destek gelmediğini söyledi.  

Emre SEDEF
Emre SEDEF
04 Nisan 2019 Perşembe 08:44
“SÜLOĞLU’NDA BİZE DESTEK OLMADILAR!”


MHP Edirne İl Başkanı Av. Süleyman Ferhatoğlu 31 Mart Yerel Seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere basın toplantısı düzenledi. Ferhatoğlu, Cumhur İttifakı olarak girdikleri seçimde Süloğlu ilçesi hakkında serzenişte bulunarak, “Cumhur ittifakı olarak AK Parti ile seçimlere girdik. Sadece Süloğlu’nda Cumhur ittifakında AK Partili kardeşlerimiz bize destek vermedi. Oy oranlarına bakıldığında bu görülecektir. Üzüntümüz Süloğlu oldu.” dedi.

“DEMEK Kİ TAM OLARAK KENDİMİZİ ANLATAMAMIŞIZ”
MHP Edirne İl Başkanı Av. Süleyman Ferhatoğlu yerel seçim sonuçlarını değerlendirerek, “31 Mart seçimlerini bitirdik. Partimiz için hayırlı olmasını diliyoruz. Bu dönem bildiğiniz gibi, Havsa ve Keşan ilçesini Cumhur İttifakı olarak kazandık. Özellikle Keşan’ı kazanmak büyük bir başarıdır. Yine oy bazında Cumhur İttifakı olarak oylarımız gayet iyi bir şekilde arttı. Bizim gördüğümüz bu seçimde katılım oranı çok düşüktü, keşke daha yüksek olsaydı. Bu durum yüzünden oy kaybı yaşandı. Yüzde 79 oranı Edirne için çok düşük bir orandır, beklide bu güne kadar gerçekleşmiş en düşük oran. Burada Edirne Merkezde seçimi kazanan Recep Gürkan ve ekibini tebrik ediyoruz. Bu demokrasi yarışıdır. Biz eleştirimizi yaparız, yanlış gördüğümüz yerleri söyleriz. Bundan sonra da söyleyeceğiz, sanmasınlar ki söylemeyeceğiz. Hayırlı uğurlu olsun. Demokratik yarışı kazandılar. Kendilerini tebrik ediyoruz. Halkımızda tercihine bu şekilde yaptı. Demek ki bir yerlerde eksik yapmışız, tam olarak kendimizi anlatamamışız halkımıza. Bu şekilde bir tercih yapıldı. Bundan sonra daha güzel şeyler olmasını bekliyoruz. Recep Bey’in de hatalarını görüp uyaracağız. Her zaman söylüyorum benim de eşim çocuklarım burada yaşıyor. Hepimize hizmet etmesini, daha iyi hizmet etmesini bekliyoruz. Recep Bey’in bu sorumluluğun bilincinde olmasını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.


“SÜLOĞLU’NDA BİZE DESTEK VERİLMEDİ”
Cumhur İttifakı olarak girdikleri seçimlerde Süloğlu’nda AK Partililerden yeterince destek görmediklerini belirten Ferhatoğlu, “Partimiz olarak Edirne bazını ele alırsak, belli bir oyumuz arttı. Cumhur ittifakı olarak AK Parti ile seçimlere girdik. Sadece Süloğlu’nda Cumhur ittifakında AK Partili kardeşlerimiz bize destek vermedi. Oy oranlarına bakıldığında bu görülecektir. Üzüntümüz Süloğlu oldu. Ben partimizi başarılı görüyorum. Cumhur İttifakı olan bir yerde oy arttırmak Türkiye genelinde nasip olmamıştır. Biz bu dönem oyumuzu artırdık. Biz dimdik durduk. Edirne’de olsun, Keşan’da olsun, Havsa’da olsun Cumhur İttifakı olarak omurgalı bir şekilde durduk. Genel başkanımızın bize emir verdiği şekilde durduk. Keşan ve Havsa’nın alınmasında ki en büyük sebep, MHP’nin dik duruş sergilemesidir.” dedi.

 

KOCASİNAN MAHALLESİ’NE ‘İLGİNÇ’ DEĞERLENDİRMESİ!
Ferhatoğlu,  Kocasinan Mahallesi’nde zarar gören vatandaşların yine CHP’y e oy kullanmalarına ‘ilginç’ değerlendirmesi yaparak, “Cumhur İttifakına katılmasaydık biz il genel meclisi seçimlerinde daha fazla oy alırdık. İl genel meclisinde oy kullanan vatandaşlarımızın çoğu yanılmış. 3 pusulada da AK Parti’ye basanlar olmuş. Yalnız çıksaydık 10 puan civarında oy alabilirdik. İttifaktan önce yapılan ankette de oy oranımız bu şekilde gözüküyordu. AK Parti 1-2 puan artırmıştır oylarını ama İYİ Partinin oyları düştü. Onlardan da bizlere oy geldiğine inanıyorum. Bu ülkücü kardeşlerimden, İYİ Partili kardeşlerimiz de yavaş yavaş döneceklerine inanıyorum. Rahmetli Başbuğ’un söylediği gibi MHP’de yapılır. İYİ Partiliye geçen kandırılmış kardeşlerimizi tekrar MHP’ye davet ediyoruz. Bu dönem oylarınla destek verdiklerini düşünüyorum. Önümüzdeki dönemde de hepsini partimize bekliyorum. Biz onları seviyoruz. 22 bin seçmenin sandığı önemsemediğini düşünüyorum. Kimisinin de tatile gittiğini biliyorum ama tam bir araştırma yapmamız gerekiyor. Her mahallede sandığa katılım oranı yüzde 78, yüzde 80 civarı. Bu katılım çok az diyebilirim. Tepki olabilir mi bilemiyorum. Tepki olmuş olsa Şükrü Paşa’da yüzde 70 falan olması gerekiyor. Kocasinan Mahallesini çok ilginç değerlendiriyorum. Benim de birçok arkadaşımın arabaları orada pert oldu. Yana yana bağırıp çağırdılar ama maalesef oylarını yine CHP’ye kullandılar. Söylenecek söz yok, sözün bittiği yer.” şeklinde konuştu.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.