SÜRÜCÜLER ÇEVRE YOLUNA YÖNLENDİRİLMELİ

Edirne’nin kuzey ve güneyinden geçen çevre yolu şehir merkezindeki trafiği büyük oranda rahatlattı.

SÜRÜCÜLER ÇEVRE YOLUNA YÖNLENDİRİLMELİ

Edirne’nin kuzey ve güneyinden geçen çevre yolu şehir merkezindeki trafiği büyük oranda rahatlattı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
25 Eylül 2018 Salı 08:22
SÜRÜCÜLER ÇEVRE YOLUNA YÖNLENDİRİLMELİ

      

     

       Edirne’nin kuzey ve güneyinden geçen çevre yolu merkezdeki araç trafiğini büyük oranda rahatlattı.

      Bu yoldan yararlanması gereken bazı araç sürücüleri çevre yolunu bilmediği için şehir merkezinde yoğun trafikten gitmek zorunda kalıyor.

      Bu konu hakkında açıklama yapan Edirne Belediye Başkan Yardımcısı  Ertuğrul Tanrıkulu, Kuzey Çevre Yolunun eski TOKİ’ye  bağlanmasıyla  şehir içine gelecek ve çıkacak olan araç sürücüleri için büyük rahatlık geldiğini belirterek şunları kaydetti; “ Edirne’mizde son yıllarda açılan Kuzey ve Güney Çevre Yollarının hizmete girmesinden sonra  halkımızdan ricamız, özellikle  Karaağaç yolu istikametinden Edirne merkezine gelen araç sürücülerimizin Güney Çevre Yolu’nu kullanmalarında yarar var.

   Diğer taraftan,  şehrin kuzey istikametinden gelenler de eski TOKİ’ye bağlanan çevre yolunu kullanmaları şehir trafiğine rahatlık getirecektir” dedi

AMAÇ ŞEHİRİÇİ TRAFFİĞİ RAHATLATMAK

,Edirne belediyesi olarak  halkan isteklerini vurgulayan Tanrıkulu, “Özellikle kentin çevre yollarından yararlanarak, ana arterlerdeki   araç trafiğine rahatlık getirilmesidir. Halkımızdan ricamız araçlarını kullandıkları zaman çevre yollarından yararlanmaları. 

     Trafik Tescil Bürosu’ndan başlayıp, Bölge Trafiğe kadar gelen çevre yolundan faydalanmalarında kendileri açısından da  yararlı olacaktır     Bu  yol, sürücüler için   büyük rahatlık getirecek, şehir içinde trafik ışıklarına takılmayacaklardır.

   Bir de şehrin kuzey istikametinden, eski TOKİ’ye kadar uzanan  Çevre Yolunun kullanılması da  kent içi trafiğe büyük  rahatlık sağlayacaktır” diye konuştu

         TOPLU ULAŞIMAYA YÖNLENMELİYİZ

 Tanrıkulu,toplu taşıma araçlarından faydalanmak gerektiğini belirterek; “Şehir içi trafiği rahatlatmak için bir başka yolu da  araç sürücülerinin mümkün olduğu kadar toplu taşıma araçlarını kullanmalarında yarar vardır. Böylece hem aracına otopark yeri aramaktan kurtulmuş,  hem de tasarruf yapılmış olurlar. Bir de bisiklet kullanmak, yürümek  Edirne trafiğini büyük oranda rahatlatacaktır.  

       Biz cumartesi ve Pazar günü yaptığımız etkinliklerde Cumartesi günü “Otomobilsiz bir gün” Pazar günü “Süslü kadınları Bisiklet Kullanmaları” programı ile Edirne’de farkındalığın artmasını sağladık.

Bir de araç sahipleri araçlarını yollara park etme yerine otoparklara park etmeleri  gerekir.Yol kenarlarına araçların park etmesi ile yollar  tek şerit haline dönüşüyor ve trafiğin tıkanmasına neden oluyor” diye konuştu .

Fikri Yalın

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.