“SÜRÜCÜLER DAHA DİKKATLİ OLMALI”

Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erbey Kılıç kış aylarına girildiği şu günlerde meslektaşlarını kazalara karşı uyardı. Bu aylarda her zamankinden daha dikkatli araç sürülmesi gerektiğini, buzlu yollarda yavaş seyredilmesinin mal ve can güvenliği açısından önemli olduğunu belirtti.

“SÜRÜCÜLER DAHA DİKKATLİ OLMALI”

Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erbey Kılıç kış aylarına girildiği şu günlerde meslektaşlarını kazalara karşı uyardı. Bu aylarda her zamankinden daha dikkatli araç sürülmesi gerektiğini, buzlu yollarda yavaş seyredilmesinin mal ve can güvenliği açısından önemli olduğunu belirtti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
23 Aralık 2017 Cumartesi 05:00
“SÜRÜCÜLER DAHA DİKKATLİ OLMALI”

    Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erbey Kılıç kış aylarına girildiğini belirterek  bu konuda sürücü arkadaşlarına uyarıda bulunarak şunları kaydetti: “ Bilindiği gibi  Aralık ayının sonlarına yaklaşıyoruz. Kış ayının içindeyiz. Bu aylarda sürücü arkadaşlarımızın şehir içi ve şehir dışında araçlarını sürerken çok daha dikkatli olmaları gerekir. Mal ve can güvenlikleri açısından bu zorunludur. Bu aylarda yollarda gizli buzlanma görülür. Bu konuda dikkatli olunmalı,  buzlu olabilecek yerlerde aracın hızı azaltılmalı.  Şehir içinde seyrederken, özellikle okul önlerinde her an karşınıza bir çocuğun çıkabileceğini düşünüp çok dikkatli araç kullanılmalı, böyle durumlarda sürücü arkadaşlarımızın telefon ve araçta bulunanlarla konuşmaları  çok tehlikelidir.”dedi.
    KAR LASTİKLERİ GÜVENCEDİR
    Bu aylarda  sürücülerimizin kar lastiği takmalarının  seyahat güvenliği açısından  zorunlu olduğuna dikkat çeken  Kılıç, “ Lastik takması gerektiği halde takmayan şoför arkadaşlarımız  yapılacak kontrol sırasında ceza yemek zorunda  kalacaklardır. Kar lastiği takmayan sürücülerimizin bir an önce lastiklerini takmaları, önce kendi can güvenliği açısından hayati önem taşımaktadır.
    Bir diğer önemli konu ise,  şehir içinde ve mahallelerde hız kontrolü yapılmaktadır. Sürücü arkadaşlarımız her zaman bu kurallara uymaları gerekir. Bu konuda gereken duyarlık gösterilmiyor. Mahalle muhtarlıklarında biriken trafik cezaları da bunun gösteriyor. Trafik       kurallarına uymadığı için cezaya Kralbet çarptırılan  binlerce arkadaşımız var. Ekonomik sıkıntıların yaşandığı bir dönemde alınan bu cezalar meslektaşlarımızı daha zor durumda bırakacaktır. Böyle bir ceza aldığından endişe eden şoför arkadaşlarımıza gerekli uyarı yapıldığında, tebligat kendilerine ulaşmamışsa mahalle muhtarlıklarından kendilerine gelen tebliğ zarflarını alıp  kısa sürede cezayı ödemeleri kendi yararınadır. Bu durumda cezadan % 25  indirim yapılır. Arkadaşlarımızın bu konuda da dikkatli olmaları gerekir.” dedi
     YAYA GEÇİTLERİNDE DİKKAT !
    Edirne'ye dört mevsim yerli ve yabancı turist geldiğini de ekleyen Kılıç,” Onun yanında bu aylar öğrencilerin yoğun olduğu aylar. Şehir içinde araç süren arkadaşlarımız, yaya geçitlerinde yayaların geçişine öncelik tanımalıdır. Bunun  trafik kuralları gereği yapılması gerekir. Bu kurallara kendimizi alıştırmalıyız. Edirne gibi çağdaş bir kentte yaşayan bizler için buna özen göstermeliyiz. Burada bir kez daha yinelemek istiyorum. Şoför arkadaşlarımıza Edirne' nin tanıtımında önemli görevler düşüyor. Bizler bu kentin turizm bakımından gelişmesinde öncülük etmeliyiz. Bir fahri turizm görevlisi gibi hizmet yapmalı gelen yabancıların sordukları adresleri bulmada yardımcı olmalı , biz yardımcı olamıyorsak onları bilgi alacakları yerlere yönlendirmeliyiz. Edirne'nin turizmde gelişmesi, turist sayısının artışı bizlerin de  gelirinin artması anlamına gelir. Son yıllarda bu kurallara büyük oranda uyulması bizleri de sevindirmektedir. Bu kuralları ihlal edenler olduğu zaman meslektaşlarımızı da uyarmayı bir görev kabul etmeliyiz. Sizlere kazasız ve sağlıklı günler dilerim” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.