TABAKOĞLU, KARADAĞ SAĞLIK BAKANLIĞI’NDA

TABAKOĞLU, KARADAĞ SAĞLIK BAKANLIĞI’NDA

Emre SEDEF
Emre SEDEF
23 Temmuz 2018 Pazartesi 10:12
TABAKOĞLU, KARADAĞ SAĞLIK BAKANLIĞI’NDA


                Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Karadağ Sağlık Bakanlığı’na bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret kapsamında, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz ve Dış İlişkiler Danışmanı Prof. Dr. Hilmi İbar’dan oluşan heyete, Türkiye Podgoritsa Büyükelçisi Serhat Galip eşlik etti. Heyet, Karadağ Sağlık Bakan Yardımcısı ve Sağlık Bakanlığı Genel Sekreteri Milovan Vujoviç ve Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Sladana Pavloviç ile temaslarda bulundu.

                Bakan Yardımcısı ve Genel Sekreter Milovan Vujoviç Türkiye ile sağlık alanında çok ileri ve iyi ilişkiler içerisinde olduklarını belirterek çok yakın zamanda 16 Karadağlı doktorun Türkiye’ye giderek Ankara Numune Hastanesi’nde eğitim gördüğünü ifade etti. Milovan Vujoviç ayrıca Türkiye Podgoritsa Büyükelçisi Serhat Galip’in de sağlık alanında çok önemli çalışmaları olduğunu belirtti.

Görüşmede Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Karadağ ile ilişkileri güçlendirmek istediklerini ve bu doğrultuda Karadağ Üniversitesi ile sağlık, turizm ve mühendislik alanlarında iş birliğini geliştirmek üzere ikili anlaşmalar gerçekleştirdiklerini belirtti. Trakya Üniversitesi’nin, 2.665’i uluslararası olmak üzere 50.000 civarında öğrencisi olduğunu, 2.300 civarındaki öğrencinin Balkanlar’dan geldiğini sözlerine ekledi. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ayrıca, Tıp Fakültesi Hastanesi’nin 1.100 yatağı, 120 Profesör, 50 Doçent ve 250 Doktor öğretim üyesiyle güçlü bir altyapı ve kadroya sahip olduğunu ifade etti. Balkanlar’da bir çok ülkeye doktor, hemşire ve sağlık teknisyeni eğitimi konusunda destek verdiklerini vurgulayarak Tıp Fakültesi Hastanesi’nde staj imkânı sağladıklarını söyledi. Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun, Karadağ Sağlık Bakanlığı’nın belirleyeceği farklı alanlardan 15 doktora, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde, 15 gün süreyle mesleki gelişim eğitimi verilmesi önerisi de büyük bir memnuniyetle karşılandı.

                Büyükelçi Serhat Galip ise Trakya Üniversitesi’nin Balkanların en büyük ve en önemli üniversitelerinden biri olduğunu hatırlatarak, sağlık alanında Karadağlı ve Türk hekimlerin uzman oldukları konularda birbirleriyle bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunmalarının her iki tarafa da katkı sağlayacağını belirtti. Bununla birlikte Bakanlığın seçeceği doktorların, iki hafta Trakya Üniversitesi’nde eğitim görmesinin de yararlı olacağını ifade etti. Serhat Galip, Karadağ’ın özellikle fizik tedavi konusunda önemli merkezlerden biri olduğunu ve buraya Türk doktorların da gelerek tecrübelerini artırmalarının faydalı olacağını belirtti.

                Son olarak Bakan Yardımcısı Milovan Vujoviç ikili ilişkiler için çok önemli bir adım attıklarını belirterek ziyaretten son derece mutluluk duyduğunu belirtti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.