TAKSİ DURAKLARININ KABİNLERİ DEĞİŞİYOR!

Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Şahin, yenilenecek olan taksi durağı kabinlerinin ihalesinin yapıldığını ve 1-2 ay içerisinde teslimatının yapılacağını belirtti.

TAKSİ DURAKLARININ KABİNLERİ DEĞİŞİYOR!

Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Şahin, yenilenecek olan taksi durağı kabinlerinin ihalesinin yapıldığını ve 1-2 ay içerisinde teslimatının yapılacağını belirtti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
14 Eylül 2020 Pazartesi 09:43
TAKSİ DURAKLARININ KABİNLERİ DEĞİŞİYOR!

Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Şahin, taksicilerin gerekli ihtiyaçlarının tespit edilerek hazırlanan kabinlerin ihalesinin yapıldığını ve 1-2 ay içerisinde duraklara teslim edileceğini söyledi.  Geçtiğimiz günlerde Belediye Meclisi’nde gündeme gelen taksi plakası ihalesi hakkında da konuşan Şahin, “513 tane tahditli plakanın 12 tanesinde arkadaşlarımız çeşitli kurallara uymadığı için 12 araç plakası belediyenin uhdesine geçti. Bu 12 plaka için ihaleye çıkma kararı alındı. Yani burada sayı arttırma değil hakkını kaybedenlerin ihalesi söz konusu.” dedi.

“YENİ TAKSİ DURAĞI KABİNLERİNİN 1-2 AY İÇERİSİNDE TESLİMATI OLACAK”
Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Şahin taksi durağı kabinlerinin değişimi hakkında yaptığı açıklamada, “Kabinlerin değişmesiyle ilgili en son Belediye Başkanımızla görüştüğümde; bu konuyu alt yapı projesinde ihaleye verdiğini söyledi. Muhtarlık binalarıyla beraber şehir içindeki diğer taksi duraklarının ihtiyaçlarını tespit ettik. 30-35’e yakın yeni taksi durağı kabinlerini Başkanımız ihale etti. 1-2 ay içinde teslimatı olacağını düşünüyoruz. Taksici arkadaşların da gerekli ihtiyacı olan kabin yerlerini onlara teslim edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“SAYI ARTTIRMA DEĞİL, HAKKINI KAYBEDENLERİN İHALESİ SÖZ KONUSU”
Edirne Belediye Meclisi’nin Eylül ayı toplantılarında gündeme gelen taksi plakalarının ihale süreciyle ilgili de açıklamalarda bulunan Şahin,  “Belediyenin taksilerle ilgili 12 tane almış olduğu plaka ihalesi var. Bazen kamuoyunda farklı bilgiler oluşuyor. Bu taksi sayısının arttırılması değil. Belediyenin böyle bir talebi yok. 513 tane tahditli plakanın yaklaşık 12 tane arkadaşımız o dönemde 6-7 tanesi plakasına araç takmadığı için süreyi kaçırdığından dolayı plakası düşmüş. 4-5 arkadaşımız da mahkeme kararıyla düştüğünden dolayı 12 tane araç belediyenin uhdesine geçti. Başkanımız da belediye uhdesine geçtikten sonra bunu hem esnafı hem bizleri mağdur etmeden bunları ihaleye çıkarma kararı aldı. İhaleye çıkarma kararıyla ilgili encümene yetki verdi. Encümen çalışıyor. Hem esnafı mağdur etmeyecek hem de bulunduğu yerdeki esnafı mağdur etmeyecek şekilde bir yönetmelik hazırlıyor. Zaten başkanımızla devamlı fikir alışverişinde bulunuyoruz. Yani burada sayı arttırma değil hakkını kaybedenlerin ihalesi söz konusu. Önümüzdeki günlerde tekrardan açıklama yapmayı düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.