TAKSİCİLERE 'TURİZM' DERSİ

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu Edirne Kent Müzesi’nde taksi şoförleriyle bir araya geldi. Toplantıda Tanrıkulu Edirne’nin turizmi konusunda taksi şoförlerine önemli işler düştüğünü söylerken, taksicileri bu konu hakkında bilgilendirdi.

TAKSİCİLERE 'TURİZM' DERSİ

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu Edirne Kent Müzesi’nde taksi şoförleriyle bir araya geldi. Toplantıda Tanrıkulu Edirne’nin turizmi konusunda taksi şoförlerine önemli işler düştüğünü söylerken, taksicileri bu konu hakkında bilgilendirdi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
19 Temmuz 2018 Perşembe 10:10
TAKSİCİLERE 'TURİZM' DERSİ

                Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu Edirne Kent Müzesi’nde taksi şoförleriyle bir araya geldi.  Düzenlenen toplantıya Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Şahin, Edirne Kent Müzesi Müdürü Recep Soyupak ve taksi şoförleri katıldı.

                “TAKSİ ŞOFÖRLERİ O KADAR ÖNEMLİ BİR İŞ YAPIYORSUNUZ Kİ”

                Tanrıkulu, turizm kentlerinde taksi şoförlerinin çok önemli olduğunu belirtirken, “Taksi şoförleri o kadar önemli bir iş yapıyorsunuz ki bunun bilincinde olmanızı çok istiyorum. Bir kere ilk gelen misafirle siz karşılaşıyorsunuz. Otogarda inen misafirler ilk teması siz kuruyorsunuz. Yani Edirne ile ilgili ilk intibayı siz sağlıyorsunuz. Bizim görevimiz Edirne’yi bilmektir, Edirne’yi öğrenmektir. Yaşadığınız şehrin geçmişini, kültürel dokusunu bilmiyorsanız siz o şehirde yaşamıyorsunuz sadece o şehirde bulunuyorsunuz. Yaşadığımız yer ile ilgili her şeyi bilmek zorundayız. Bir taksici arkadaşımız bir misafiri otogardan aldığı zaman o misafir Edirne’ye ilk defa geldiyse hemen taksiciyle sohbet etmek ister. Burada da önemli olan doğru bilgileri vermektir.” Dedi.

                Daha sonra taksicilere soru soran fakat cevap vermemelerini sadece düşünmelerini isteyen Tanrıkulu şu soruları sordu, “Hafız Ağa Konağı nerede? Taksiye binen bir yolcumuz beni Hafız Ağa Konağı’na götür dediği zaman aklımıza ne geliyor? Sizin bunları bildiğinizi zaten biliyorum ama farkındalık yaratmak açısından bunları soruyorum. Mesela Arasta kelimesi ne demek? Arasta çarşısı demek doğru mu? Hayır yanlış çünkü arasta demek çarşı demek. Mesela bir otogara gelip taksiye binen misafir Taşhan Otel nerde dediğinde benim taksicim biliyor. Mesela ters lalenin hikayesi nedir dendiğinde benim taksicim artık her iki hikayesini de anlatacak.” Dedi.

                “KENT MÜZELERİ ÇOK ÖNEMLİDİR”

                Edirne Kent Müzesi’nin çok kıymetli bir görevi olduğunu vurgulayan Tanrıkulu, “Bu görev insanlara yaşadığı şehri anlatmak. O yüzden dünyanın her yerinde özellikle de kadim şehirlerde kent müzeleri çok önemlidir. Edirne o kadar kıymetli bir şehir ki her gün yeni bir şeyle karşılaşıyoruz.” Diye konuştu.

                Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Şahin de, “Her dönem biraz daha turist sayısı artıyor. Benim bile başkan olmama rağmen bilmediğim şeyler var. Burada toplanma amacımız bilmediğimiz şeyleri öğrenmek. Şehrimize sahip çıkmak için hep beraber el ele vereceğiz.” Dedi.

         Edirne Kent Müzesi Müdürü Recep Soyupak da taksicilere kent müzesini tanıttı ve bu müzenin önemini anlattı. Ardından Tanrıkulu ve taksi şoförleri kent müzesini gezdiler.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.