TARİHİ BİR TOPLANTIYA TANIKLIK EDECEĞİZ

Cumhuriyet Halk Partisi, tüm milletvekili ve parti yöneticileriyle birlikte Edirne’de grup toplantısı yapacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılacak toplantı öncesi Edirne Belediyesi tarafından yapılan Atatürk Kültür Merkezi’nin de açılışı yapılacak. Kılıçdaroğlu, ayrıca Salı günü halkın arasına inerek vatandaşın sorunların dinleyeceği ve önümüzdeki genel seçimler için halkın desteğini isteyeceği de bildirildi. CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı ile Belediye Başkanı Recep Gürkan Edirne’nin bu tarihi ziyaret için hazır olduğunu belirterek, kentin önemli bir toplantıya ev sahipliği yapacağını bildirdi.

TARİHİ BİR TOPLANTIYA TANIKLIK EDECEĞİZ

Cumhuriyet Halk Partisi, tüm milletvekili ve parti yöneticileriyle birlikte Edirne’de grup toplantısı yapacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılacak toplantı öncesi Edirne Belediyesi tarafından yapılan Atatürk Kültür Merkezi’nin de açılışı yapılacak. Kılıçdaroğlu, ayrıca Salı günü halkın arasına inerek vatandaşın sorunların dinleyeceği ve önümüzdeki genel seçimler için halkın desteğini isteyeceği de bildirildi. CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı ile Belediye Başkanı Recep Gürkan Edirne’nin bu tarihi ziyaret için hazır olduğunu belirterek, kentin önemli bir toplantıya ev sahipliği yapacağını bildirdi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
05 Ağustos 2022 Cuma 06:01
TARİHİ BİR TOPLANTIYA TANIKLIK EDECEĞİZ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde tüm Milletvekilleriyle birlikte Edirne’de grup toplantısı yapacak. 9 Ağustos Salı günü Edirne tarihinde bir ilke imza atacak. Bir parti tüm kadrosuyla birlikte kentti ziyaret edecek. CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Belediye Başkanı Recep Gürkan ve milletvekilleri Kılaçdaroğlu’nun Edirne ziyaretiyle ilgili bilgiler verdi.

CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, İzmir Milletvekili PM üyesi Ednan Arslan, İstanbul Milletvekili PM üyesi Özgür Karabat, Balıkesir Milletvekilimiz Ensar Aytekin, Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Merkez ilçe Başkanı Olcay Bakkalcı parti binası toplantı salonunda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Pekcanlı, “Gördüğünüz bu kadro geçtiğimiz gün Erzurum'daydılar, ayaklarını tozuyla Edirne'ye geldiler. Meclis tatil yapıyor ama CHP grubu tatil yapmıyor. Son yapılan toplantıda da bu ortaya çıktı zaten. Bir öncesini Erzurum'da yaptığımız grup toplantısının ikincisi Salı günü Edirne'de yapılacak. Genel başkanımız ve tüm kurmayları Edirne'de olacak, tüm milletvekilleri burada olacak. Bizim için de çok onurlu bir gün olacak çünkü Edirne'de bugüne kadar böyle bir toplantı daha önce olmadı. Böylesine büyük ve ciddi bir toplantı olunca da milletvekillerimizle ön çalışma ve değerlendirmelerle ilgili birkaç gün önceden geldiler” şeklinde konuştu.

KILIÇDAROĞLU, SARAÇLARDA HALKLA BULUŞACAK

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, CHP’nin meclis grubunun iki aylık yaz tatilinde de çalışmalarına ara vermeden, devam ettiğini belirterek, “Genel Başkanımızın açıklamasıyla Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Grubu bu iki aylık yaz tatilinde de çalışmalarını ara vermeden aynı tempoyla hatta tempoyu arttırarak devam ettirecek. Toplantının ikincisini Edirne'de yapacağız. Önümüzdeki hafta Salı grup toplantımızı halk arasında Salı toplantıları olarak bilinen grup toplantısını Edirne'de yapacağız. Edirne'de halkımızı davet edeceğiz o salona. STK başkanlarını, oda başkanlarını, muhtarlarını ayırt etmeden muhtarlarımızın tamamını bu toplantıya davet edeceğiz. Ve grup toplantımızı bitireceğiz. Ama öncesinde bir gün önce Genel Başkanımız Balkan Türkleri Dernek başkanlarıyla bir toplantısı olacak. Ardından geniş katılımlı gene aynı camiaya bir yemek yiyecekler. Ertesi gün 1 buçuktaki grup toplantımızdan sonra bir grup milletvekilinin Edirne'de çarşı ziyareti, esnaf ziyareti, halk ziyareti olacak. Aynı günde saat 17 sularında gene genel başkanımız Saraçlar Caddesi'nde olacak. Orada esnaf ziyaretinde bulunacaklar. Ve bu toplantıyla Edirne programımızı da bitirmiş olacağız” dedi.

MİLLETVEKİLİ, ARSLAN: EDİRNE'DE ÇOK GÜÇLÜYÜZ, EDİRNE BİR CUMHURİYET KENTİDİR

İzmir Milletvekili, PM üyesi Ednan Arslan ise yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Edirne kadim bir kent. Demlenmiş bir kent. Tarihiyle, tarihiyle, kültürüyle, önemli bir başkent, önemli bir geçiş noktası  Çok başarılı bir belediye başkanımız var. Başarılı milletvekillerimiz var. Uyumlu bir belediye meclis grubumuz var. Uyumlu  ilçe başkanlarımız, kadın kolları, gençlik kollarımız var. Edirne'de çok güçlüyüz.  Cumhuriyet kentidir. Edirne Atatürk'ü ve Cumhuriyeti sonuna kadar koruyan, kollayıp, sahiplenen bir kent. Genel başkanımız da çok özel bir önem veriyor ve bu grup toplantılarımızın ikincisini de yapıyor olmaktan da son derece mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Biz o gün tam kadro Edirne'de olacağız. Ve o büyük buluşmada Edirne'de ve Trakyalı hemşehrilerimizle buluşacağız.

Maalesef ülkenin sorunları çok yoğun. Ve biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak anayasada belirtilen süreler içerisinde 1 Temmuz, 1 Ekim arasındaki tatili doğru değerlendirilmesi, sahada olunması gerektiği, çalışılması gerektiği vatandaşların sorunlarını daha görünür kılınması gerektiğini düşündüğümüz için bu grup toplantılarının seri halinde tekrar edilmesinin uygun olacağına parti yönettiğimiz karar verdi. Ve o niyetle de buradayız.

ÖNEMLİ KANAYAN YARAYA BEŞLER VURMA GİRİŞİMİMİZİ ENGELLEMİŞTİR

Biliyorsunuz olağanüstü bir meclis toplantı gündemimiz oldu. Ama maalesef oraya gelmeyen çoğunluğu Meclis'i işletmekle görev çalıştırmakla görevde olan Bugüne kadar sağlık çalışanların yaşamış olduğu mağduriyeti, şiddeti görmezden gelen uygulamada sıkıntı yaşadığımız ve derhal çözüm bulmamız gereken çok önemli bir konuda bir olağanüstü meclis çağrısı yapmamıza rağmen maalesef AK Parti ve Milliyetçi Hareket Parti parmak çoğunluğuyla bu önemli kanayan yaraya beşler vurma girişimimizi engellemiştir. Ama bu böyle olacak değildir. İlk seçimde bu iş değişecektir. Sağlık çalışanlarımızın gönlü rahat olsun. Biz bunları çözeceğiz.

Ülkemiz tabii seçim atmosferine girdikçe birtakım provokasyonlar oluyor. Önemli bir ay içindeyiz. Muharrem ayı içerisindeyiz. Ve cemevlerine yapılan O saldırıları da şiddetle kınadığımızı ve arkasındaki niyetlerin de bir an önce şeffaf bir şekilde ortaya çıkarılması en büyük temennimiz. Dün enflasyon rakamları açıklandı. Cumhurbaşkanımız ne demişti? Geçen sene Ağustos ayından itibaren enflasyon düşüşe geçecek demişti ama maalesef enflasyon artmaya, hayat pahalılığı artmaya devam ediyor.

ARTAN ASGARİ ÜCRET MUTFAKTAKİ YANGINI SÖNDÜRMEMİŞTİR

Bu yıl Ocak ve Temmuz aylarında yapılan şey Haziran ayında yapılan iyileştirmelerle Asgari ücretin artması da vatandaşın mutfağındaki yangını maalesef söndürememiştir. Çünkü tek adam rejiminin ülkeyi getirmiş olduğu nokta yoksulluktur, yolsuzluktur ve insanların mutfağındaki yangındır. Bunu en kısa sürede bizim talebimiz erken seçimdir. Milletin hakimliğiyle bu işin bir an önce çözüyor olması lazım.

“FETÖ” VARİ ANLAYIŞ DEVAM EDİYOR

Daha dün büyük bir skandal ve rezaletle karşılaştık. FETÖ vari yöntemlerle gene sorulan, çalındı. KPSS'de gençlerimiz mağdur ediliyor. İnceleme başlatıldığı söyleniyor. Şöyle oldu, böyle oldu deniyor ama asıl sorgulanması gereken şu. Bu nasıl yerleşik bir hale geldik? Yani önceden FETÖ vardı, FETÖ çalıyordu ama FETÖ'yü güya tasfiye ettiler. Güya devlet kurumlarından yok ettiler ama FETÖ veri anlayışlar hala devam ediyor. Çocuklarımızın, gençlerimizin geleceğinden çalan bir iktidar hala görev başındadır. Yapılan bu uygulamaların tamamı toplum vicdanını kanatmaktadır.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu ülkedeki sorunları, sıkıntıları çok iyi biliyoruz. Çözüm önerilerini çok iyi biliyoruz. Çarenin Millet İttifakı olduğunu çok iyi biliyoruz. Ve Türkiye Cumhuriyeti'nin on üçüncü Cumhurbaşkanlığında o altını masadan çıkacak aday olduğunu biliyoruz. Halkımız sabretsin. Az kaldı. Geliyor gelmekte olan.”

GAYTANCIOĞLU: İKTİDAR ARTIK ÇÖKMÜŞTÜR

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğl’da yaptığı konuşmada, “Mevcut yirmi yıllık iktidar artık çökmüştür. Yani dün enflasyon rakamları açıklandı. Gördünüz. TÜİK verileri yüzde 79. İstanbul Ticaret Odası yüzde 99. Enak yüzde 176. Halk zaten her gün yaşıyor. Bakkala gidiyor, pazara gidiyor, manava gidiyor. Çarşıyı, pazarı dolaşıyor. Gerçek enflasyonla halk karşı karşıya. Aldığı ekmekten, içtiği suya, satın aldığı peynirden, domatese, yumurtaya ödediği kiraya, ödediği elektrik parasına yaşıyor. Yani rakamları makyajlamakla kurumlara baskı yapmakla insanları şaşırtmakla, televizyon Televizyonlara, medyaya, haber özgürlüğünü kısıtlamakla bu işler olmuyor. Birçok AKP'nin kale olarak gördüğü, hatta en son Erzurum hep birlikte dolaştık. Yani kale mare yok arkadaşlar. Hiçbir yer kalmamış. Çünkü halk konuşuyor. Ben yoksullaşıyorum diyor” şeklinde konuştu.

GÜRKAN: TARİHİ BİR TOPLANTIYA TANIKLIK EDECEĞİZ

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne’nin tarihi bir toplantıya tanıklık edeceğini dile getirerek, şunları söyledi:

“Benim hem yazılı kaynaklardan hem de kendi kişisel bilgilerimle bildiğim Edirne'de bugüne kadar hiçbir siyasi partinin bu anlamda bu kadar büyük bir organizasyonu olmadı. Yani Cumhuriyet Halk Partisi tüm meclis grubuyla beraber ve tüm merkez yönetim kurulu üyeleriyle, MYK üyeleriyle beraber burada tabii arkadaşlarım söylediler ama o gün önce MYK toplantısı yapılacak. Edirne'nin bu denli ağırlıklı, içerikli bir toplantıya ev sahipliği yapıyor olması bizim uzun süredir resmi açılışına Genel Başkanımızın programları nedeniyle ertelemiş olduğumuz Edirne'nin ilk kültür merkezinin de resmi açılışının yapılacak olması bizim için de anlamlı. Salı günü de hem MYK toplantısı hem grup toplantısı hem de Atatürk Kültür Merkezimiz ve belediye Konservatuarı'nın da açılışı yapılacak. Ardından da esnaf ziyaretiyle program son bulacak. Tabii ki mutluyuz. Edirne'nin bu denli ağırlıklı, içerikli bir toplantıya ev sahipliği yapıyor olması bizim uzun süredir resmi açılışına Genel Başkanımızın programları nedeniyle ertelemiş olduğumuz Edirne'nin ilk kültür merkezinin de resmi açılışının yapılacak olması bizim için de anlamlı.”

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.