TARİHİ ÇARŞILAR BOMBOŞ

Daha  önceleri müşteri ile dolup taşan tarihi çarşılar bu günlerde bomboş. Esnaflar, yerli ve yabancı müşterilerde büyük azalma olduğunu müşterilerin artması için mart ayı ortalarını beklediklerini söylediler.

TARİHİ ÇARŞILAR BOMBOŞ

Daha  önceleri müşteri ile dolup taşan tarihi çarşılar bu günlerde bomboş. Esnaflar, yerli ve yabancı müşterilerde büyük azalma olduğunu müşterilerin artması için mart ayı ortalarını beklediklerini söylediler.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
12 Şubat 2020 Çarşamba 06:17
TARİHİ ÇARŞILAR BOMBOŞ

İşyeri önlerinde müşteri bekleyen Arasta esnafları bazı arkadaşlarının siftah yapmadan işyerini kapadıklarından yakındılar Arasta Çarşı esnaflarından  Sacit Akıncı, "Özellikle komşu ülkelerimizdeki müşterilerimiz  için 25 aralık paskalya bayramı sonrası çarşılarımızda böyle bir durgunluk yaşıyoruz. O zamana kadar alacaklarını almış oluyorlar.İç turizmde  bu mevzimde bir durgunluk görülüyor.Bu durgunluk 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma günü  sonrasında ilimize turlar ve okul gezileri kültürel etkinlikler başlıyor” dedi.

 ANCAK O TARİHTEN SONRA TURİST AKINI OLUYOR.

Bahar yaz aylarında Edirne’ye gelen turist sayısında artış olduğunu belirten Akıncı, “Bu arada turizmde görevli kurumlar daha büyük gayret içinde olmalı. Resmi ve öz el kurumlar  turizmin gelişmesi için  yeni projeleri geliştirmeli, turizm şirketleriyle irtibat kurmalı. Bu arada   Edirne’ye hafta içinde turistlerin gelmesi için çareler aranmalı, bunu sağlamak için otel , büyük marketler sattıkları ürünlerinde indirime gitmeli. En önemli sorunlarımızdan biri de gelen turistlerin otopark sorunu oluyor. bu konuda sıkıntı yaşıyorlar. Bazıları yüksek oranda otopark parası ödemek zorunda kalıyor.  Otopark alanları sık sık denetlenmeli. Müşterileri rahatsız eden seyyar satıcılar uyarılmalı.Sattıkları ürünü yüksek fiyattan satmalarının önüne geçilmeli. Esnaf arkadaşlarımızın da  kendine çeki düzen vermesi işyerlerinin, kılık kıyafetlerinin düzgün hijyenik olması gerekir” dedi.

DÖVİZDE YÜKSELME KOMŞU ÜLKE İNSANLARINA YARAR SAĞLADI

Turistler temizlik dürüst alışveriş   konularına çok özen gösterdiğini belirten  Akıncı, "Vatandaşlarımızın alım gücü azaldı. Bir şey alırken daha seçici oluyorlar. Döviz artışı komşu ülke insanlarımıza büyük yarar sağladı. Onlara göre Türkiye’deki alışveriş kendi ülkelerinden daha avantajlı oluyor. Bu durum bizim esnaflarımızın yararına bir gelişme.Bu arada Edirne’ye gelen turist rehberlerinin de Edirne’yi tanıtım konusunda yeterli olmadığı konusunda yakınmalar var. Rehberler kendilerine yakın merkezi yerlerden alışveriş yapmaları için turistleri uyardıkları söyleniyor.  Arasta’ya  alışveriş için gelen turistler de bu konuda şikayetlerini bize iletiyorlar.  Çarşımız hatta Edirne için en önemli sorunlardan biri de Selimiye etrafındaki kazı alanına bir türlü çözüm bulunamaması. Gelen misafirlere bu konuda cevap veremiyoruz. Bu alanın eskiden olduğu gibi  halkın  gezip dolaşacağı şekline dönüşmesi lazım. Edirne meydanı olmayan bir kent. Özellikle Selimiye gibi uluslararası üne sahip bir eserin yanında bu çirkin görüntü olmamalı.  Böyle tarihi çarşıların çevresinin daha sık denetlenmesi gerekiyor. İnsanlar buralarda kendisini güvende görmeli” dedi.

Fikri Yalın  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.