TARİHİ LİSE TADİLAT BEKLİYOR

Tüm Öğretmenler Sendikası (TÖS) Edirne İl Temsilcisi Celil Özcan 1. Murat Lisesi’nin tadilat beklediğini hatırlattı.

TARİHİ LİSE TADİLAT BEKLİYOR

Tüm Öğretmenler Sendikası (TÖS) Edirne İl Temsilcisi Celil Özcan 1. Murat Lisesi’nin tadilat beklediğini hatırlattı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
21 Eylül 2021 Salı 06:42
TARİHİ LİSE TADİLAT BEKLİYOR

Özcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1893 tarihinde Polonya’lılar tarafından “Pulak Okulu” olarak inşaa edilen, 1912 - 1913 Balkan Harbi sırasında hastane olarak kullanılan, 1915 yılında Vali Hacı Adil Bey tarafından Kız Öğretmen okulu yapılan, 1958 yılından 1973 yılına kadar Erkek İlk Öğretmen Okulu olarak kullanılmaya devam eden, günümüzde 1. Murat Anadolu Lisesi olarak kullanılan tarihi binanın halinin içler acısı durumda olduğunu vurguladı. Lisenin büyük bir onarım beklediğini hatırlatan Özcan, şunları söyledi:

“İlk Mezunlarından itibaren Milletvekili, Genel Müdür, Talim ve Terbiye Kurulu Üyeleri, Profesör, Belediye Başkanı, Sanatçı, Futbolcu ve birçok dalda yetenekli kişi yetiştiren bu tarihi okul, 1973-1974 Öğretim Yılında I. Murat Ortaokulu, 1984-1985 Öğretim yılından sonra 1. Murat Lisesi olarak kullanılmıştır. 2002-2003 Öğretim yılından itibaren ise, “Yabancı Dil Ağırlıklı Lise” statüsü kazanan Okulun bünyesine üç hazırlık sınıfı dahil edilmiştir.

2010-2011 Eğitim-öğretim yılında Anadolu lisesi statüsüne geçmiş olan okulun, daha ilk anda dış cephesinde oluşan dökülmelere bakıldığında; “burada nasıl eğitim öğretim yapılıyor?” ya da “bunu yetkililer görmüyor mu?” dedirtir duruma gelmiştir. 1. Murat Anadolu Lisesi yıllardır tadilat bekliyor. Ancak, 1. Murat Anadolu Lisesi’nin tadilatını yapmak için ilgili ve yetkililer neyi bekliyor? 

TÖS olarak, Edirne’yi fetheden Osmanlı Hükümdarı 1. Murat’ın adını taşıyan bu tarihi okulun öğrenciler için tehlike oluşturur durumda olduğunu, acilen gerekli tedbirler alınarak, okulun bütün bölümlerinin büyük onarım ile tadilatının yapılması gerektiğini ilgili ve yetkililerin dikkatine sunuyoruz.”

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.