TASARIMDA 3 BOYUTLU VİZYON!

Edirne Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nce hazırlanan ve Trakya Kalkınma Ajansı tarafından hibe almaya hak kazanan ‘Tasarımdan Üretime Yeni Vizyon’ isimli proje kapsamında; öğretmen, öğrenci ve mezunlardan oluşan 116 kişiye 3 boyutlu tasarım kursu verilecek.

TASARIMDA 3 BOYUTLU VİZYON!

Edirne Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nce hazırlanan ve Trakya Kalkınma Ajansı tarafından hibe almaya hak kazanan ‘Tasarımdan Üretime Yeni Vizyon’ isimli proje kapsamında; öğretmen, öğrenci ve mezunlardan oluşan 116 kişiye 3 boyutlu tasarım kursu verilecek.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
14 Aralık 2019 Cumartesi 06:52
TASARIMDA 3 BOYUTLU VİZYON!

Edirne Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ‘Tasarımdan Üretime Yeni Vizyon’ isimli proje, Trakya Kalkınma Ajansı’nın 2019 Yılı İmalat Sanayisinde Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Programı kapsamında hibe almaya hak kazandı. Kısa zamanda uygulanmaya başlanacak projede; öğretmen, öğrenci ve mezunlardan oluşan yaklaşık 116 kişiye 3 boyutlu tasarım kursu verilecek. Projenin dün gerçekleştirilen tanıtım toplantısına; Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, Okul Müdürü ve Proje Koordinatörü Tolga Ünal ve projede görev yapacak öğretmenler katılım gösterdi.

ÜNAL: “TOPLAM BÜTÇE 85 BİN TL”

Edirne Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü ve Proje Koordinatörü Tolga Ünal, proje hakkında bilgiler vererek, “12 ay boyunca sürecek projemizin toplam bütçesi 85 bin 275 TL’dir. Proje kapsamında 1 adet lazer kesim cihazı, 2 adet 3 boyutlu yazıcı ve 2 adet tasarım bilgisayarı alınacak. Proje kapsamında temin edilen ekipmanlar kullanılarak; öğretmenler, öğrenciler ve mezunlar için 3D tasarım kursu, 3D yazıcı kullanım kursu ve lazer kesim cihazı kullanım kursu eğitimi verilmesi planlanıyor.  Proje eğitimlerinin sonunda eğitime katılanların iştirakçi işletmelerde üretim ortamında uygulama yapılacak. Proje hedef kitlesine eğitimler sonunda katılım belgesi verilecek. Edirne Organize Sanayi Bölgesi ve Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’nın ortak olduğu projemizin 4 iştirakçisi vardır.” dedi.

ARPACI: “DEVLETİMİZİN DESTEĞİ ÇOK BÜYÜK”

Edirne Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı ise, “Edirne’de 3 tane mesleki eğitim alanında okulumuz ve bu okullarımızda yaklaşık 5 bin öğrencimiz var. Öğrencilerimizin okulun yanında sektörle buluşması, hayatı tanıması ve istihdam gibi konularda devletimizin son derece büyük bir desteği var. Bu konular çocuklarımızın mesleklere yönelmesini sağlamaktadır. Proje için destek veren kuruluşlara teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.  

ZIPKINKURT: “YETİŞMİŞ PERSONELİ ANCAK MESLEK LİSELERİYLE TEMİN EDEBİLİRİZ”

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt da, “Oda olarak yaptığımız çalışmalarda hem meslek liseleriyle hem de Milli Eğitim Müdürlüğü’yle ciddi işbirliklerimiz oluyor. Sanayicimizin, tüccarımızın istediği ara eleman, yetişmiş personeli ancak bu okullarımız sayesinde onlara temin edebiliriz. Üyelerimizden geri dönüşleri ayda bir kez paylaşıyoruz. Sanayicimiz esnafımız ne istiyor ayda bir kez paylaşıyoruz. Milli Eğitim Müdürümüze ve okul müdürümüze teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Kerem Filiz

Edirne Sosyal Bilimler Lisesi Kültür Sanat ve Sosyal Sorumluluk Kulübü öğrencileri, Edirne Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’ni ziyaret ederek; Engelsiz Yaşam Merkezi’nin özel çocukları için hazırladıkları programı sundu. Edirne Sosyal Bilimler Lisesi Kültür Sanat ve Sosyal Sorumluluk Kulübü öğrencilerini Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu karşıladı.

Lise öğrencileri, engelli çocuklara unutulmaz bir gün yaşattı. Engelli çocuklara minik hediyeler sunan lise öğrencileri hazırladıkları tiyatro gösterisini sundu. Edirne Sosyal Bilimler Lisesi Kültür Sanat ve Sosyal Sorumluluk Kulübü öğrencilerinden oluşan kora da birbirinden güzel şarkıları yine engelli öğrenciler için söyledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.